Roadtrip rossonero på farlig mark

>Amsterdam ArenA först, Stadio Ennio Tardini sedan. Veckan som precis börjat innebär dubbla hot på den turné som – fingers crossed – slutar med positiva resultat.

Men varning utfärdas för två slumrande storheter som har någonting på gång…

Efter nederlaget i den spanska huvudstaden kommer Ajax att ge allt när gruppspelsomgång nummer två går av stapeln.

Någon hävdar att de rödvita tappat i kvalitet jämfört med under sin senaste storhetstid och visst går man ogärna i polemik med det påståendet. Dessvärre är man ännu idag en livsfarlig motståndare som, på rätt dag, kan slå vem som helst. Milan inkluderat.

Anförda av sin entusiastiska hemmapublik kommer spelare som ledaren Vertonghen, mittfältsmotorn De Zeeuw, den skicklige Van der Wiel och den sylvasse Suarez att göra allt för tre poäng.

Ajax kommer dra upp tempot direkt och lägga över mycket ansvar på uruguayanen med Alf-utseendet. Våra ytterbackar får damma av steppskorna och hålla både ett och två ögon öppna när dansen på kanten inleds.

Ett oavgjort resultat vore långt ifrån ett nederlag, tycker lilla Mix.

Noterbart är även att Alexandre Pato återvänder till spel efter sin ljumskskada på arenan där Giuseppe Verdis toner under 90-talets glansdagar – med många klassiska spelare som Asprilla, Benarrivo, Mussi, Crippa, Apolloni och Brolin – utgjorde ledmotiv inför match. Pampigt och mäktigt värre.

Förhoppningsvis blir det precis som musikstycket anger en triumfatorisk återkomst för Il Paperino.

Men liksom Ajax är Parma inte bara starka i historieböckerna: man har ånyo en spännande mix av gammalt och ungt, starkt och snabbt, fantasifullt och explosivt.

Nu är förvisso den löpstarka men dock skadade trion i form av Galloppa, Paloschi och Giovinco uteslutna från spel till helgen vilket begränsar i gialloblu sett till nyss nämnda egenskaper.

Mittfältets överflöd av dynamiska spelare kan dock innebära problem för oss med dokumenterade svårigheter i det defensiva omställningsspelet.

Lyckas man vila rätt, återhämta sig rätt, i sina positioner stå rätt och avslutningsvis omvandla de få lägen som uppstår till mål så kan detta gå vägen. Vi har inte råd att tappa mer ligamark till kusinerna: särskilt inte när de lär rada upp tio vinster efter helgens näsbränna.

En farlig vecka stundar. Noi ci crediamo.

Forza ragazzi!

8 reaktioner till “Roadtrip rossonero på farlig mark”

 1. >Ajax – Milan en klassiker, ser verkligen fram emot matchen.

  Kommer bli 90 hårda minuter, allt vi behöver är en poäng, men tre är att föredra!

  Aja, vi får se!

 2. >Det skall bli en valdigt intressant match imorgon (-9 timmar) da Ajax, precis som du sager, ar kapabla till att sla vilket lag som helst pa hemmaplan.

  Nar det kommer till Milan kanner jag att det ar trakigt att Allegri inte fatt chansen att spela ihop en anfallstrio. Skador och nyforvarv har resulterat i att det standigt har moblerats om langst fram, vilket – jag tror – har bidragit till manga uteblivna mal. Eller vad sager ni?

  Moreover, haller Nesta och Silva det rent framfor Abbiati imorgon sa tror jag att vi kan sno alla tre poang med en uddmalsvinst. Fast jag tror mer realistiskt pa att det slutar oavgjort, formodligen 1-1.
  Har Mix och Marco nagra tipps pa slutresultat?

  /TrogenRossonero

 3. >Nu börjar nervositeten verkligen komma krypande inför kvällen och ska jag vara ärlig så är jag lite pessimistisk till hur det kommer gå…

 4. >Denna match mot Ajax är helt kritisk för resten av CL säsongen, jag hoppas att alla fattar det.

  Kritisk på så sätt att en förlust kan stjälpa vidare kvalificering. Oavgjort är bra och vinst en bonus. Detta är realitet i en CL match mot Ajax. Vinst på hemmaplan senare är dock en självklarhet!

  Därför hoppas jag på att Allegri säkrar bakåt. Vilket en del rapporter visar om han kör med både Gattuso och Flamini med pirlo på mitten, samt Zambrotta istället för Abate. Framåt är det oxo bra att spara Ronaldinho och ha en (lite) med defensiv Seedorf på plats istället.

  Jag tror på 1-1, bonus om vi får 1-2!

 5. >Ajax är betydligt vassare än Auxerre – åtminstone på hemmaplan – om det inte vore för fransmännens oskärpa i matchen på San Siro hade man gått segrande ur matchen. Det lämnar mig med en hiskelig nervositet inför kvällens match.

  Lägg där till Suarez, som är en världsspelare när han får äta, sova och fokusera rätt. Låt något ha stört dennes nattsömn – annars går undertecknad mot en sömnlös natt i hans ställe.

  Mitt tips är följande: Ingenting.

 6. >Jag drömde inatt att vi vann med 2-1.
  Ibra och Pippo gjorde våra mål i andra. Drömmen avslöjade dock inte vem som stod för Ajax reduceringsmål.

  Jag tippar väldigt sällan men nu tänker lita på min dröm och gå ner och satsa en slant på just 2-1 till klubben i mitt hjärta.

  Håll tummarna nu boys & girls

 7. >@TrogenRossonero

  Man vågar ju inte tippa. Jag får väldigt dåliga vibbar av denna match. 1-1 är kanske inte helt omöjligt, men jag tror på förlust. Tyvärr.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.