Meet the new guys

>Efter att ha sett presskonferensen (som man säkerligen finner översatt på kvällsglädjeflickan.se) där Ibrahimovic och Robinho officiellt presenterades som nytillskott har jag ett par saker att säga.

Visst är man är fri att säga och tycka vad man vill om svensken, det kommer vi fortsätta med i sann objektiv och kritisk anda. Men hans motivation att bevisa sin klass är bortom alla tvivel.

Det var länge sedan man såg en spelare hantera media på ett så självklart och faktiskt galant (!) sätt. Obehagliga frågor (om ”filosofen”, Moratti och om han är en ”mercenario”) som hade fått en dödlig att darra på manschetten var inga som helst problem. Imponerande.

Robinho hamnade lite i skymundan när huvudpersonen fick större delen av uppmärksamheten och frågorna men även den lille smilfinken känns intressant. En världsklasspelare som glider in bakvägen…

Vem hade trott det i juli månad?

* * *

Leonardos Milan kallades ofta för Quattro-Due-Fantasia. Nu kallas vi tydligen för Il Milan Super-Fantasia, åtminstone de gånger de fyra ässen tillåts härja på planen.

Kärt barn har många namn.

* * *

Självklart var även Galliani i sitt esse. Två frågor stack ut:

Känner du till att Mario Balotelli sjöng på Inno Milan hängandes utanför fönstret till den klinik där han precis genomgått en operation för sitt knä?
– (VM i smilfink) Hahaha! Nu riskerar vi en diplomatisk kris med Manchester City, låt oss undvika det. Jag skickade honom ett SMS där jag önskade honom lycka till med operationen. Men nu får ni ställa mer seriösa frågor är ni snälla…

Den skallige lyckades även klara av frågan om Berlusconis uttalande i samband med lagets presentation om att ”Ibrahimovic personlighet inte är kompatibel med spelartruppen” enbart var en taktik för att inte höja prislappen.

Vem som helst förstår att så var fallet men Galliani dribblar lika bra med käften som våra nytillskott förhoppningsvis gör i framtiden. Precis så som vi vill ha honom.

* * *

Som Whigfield sjöng en gång i tiden: Saturday night, di di da-di-da-da-da. Borta mot Cesena liksom. Länge sedan man såg fram emot en match som just nu.

5 reaktioner till “Meet the new guys”

  1. >Oh yes, det blir serie A kväll på lördag! Det sköna är att Milanlägret är helharmoniskt för tillfället(förhoppningsvis efter Cesena också)och i Inter är det panik bland både fans och ledning. Det är så mycket som går vår väg nu och så mkt som går emot dom. Morattis Kakasnack(patetiskt), Balotellis flirt med Milan(vi vet alla att han kommer till oss efter City), förlusten mot Atletico, poängtapp i premiären och allt detta snack om att dom är gamla och trötta.

    Passa på att gilla läget, risken finns att det vänder snart.

  2. >IMO, Balotelli är så gott som klar. Menar… är det verkligen normalt att man har mobilnummer till motståndarspelare?

  3. >Fattar inte ens varför det redan snackas om Balotelli.

    Låt oss vänta, känns både respektlöst mot spelarna i truppen och mot City som precis har köpt honom.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.