I väntan på bomben

>”Man köper en spelare för 70 miljoner euro. Ett år senare säljer man honom för 24. Jag har svårt att tro på detta, såvida man inte har gett Barcelona en första option på någon utav juvelerna Pato eller Thiago Silva.”


Mitt under landslagstystnaden uttalar sig Elio Corno, Intersupporter och journalist, mest känd från italiensk TV där han och Tiziano Crudeli ibland växlar några ord.

Adriano Galliani och klubben AC Milan har tidigare varit stenhårda; våra stjärnor ska inte säljas. Inte för något pris i världen. Elio Corno må vara ett äckel och allmänt känd för att kläcka ur sig stenkorkade kommentarer, men denna gång finner jag tyvärr logik i hans önsketänkande.
Jag behöver ju knappast påpeka att Milan, numera, faktiskt är en säljande klubb. Det vet varenda idiot. Policyn som man hade för ett antal år sedan finns absolut inte kvar. Särskilt inte efter försäljningarna – på mycket skum grund – av Shevchenko och Kaká. Av denna anledning är jag orolig. Väldigt orolig faktiskt.
Zlatanaffären må ha sett briljant ut på pappret. Men jag, precis som Corno, sitter och förväntar mig ett bombnedslag. Lyckas Adriano förhindra smällen kan vi supportrar, utan att tveka en sekund, dubba honom till planetens främsta transferguru. Briserar den bör vi istället förvänta oss ett Mediolanum i lågor och en fotbollshuvudstad i ruiner. Efter försäljningen av Ricky är jag övertygad – det krävs nog inte mer än lite finstilt och en simpel klausul.

6 reaktioner till “I väntan på bomben”

 1. >Visst är det möjligt att det bakas in lite, för allmänheten, okända klausuler i en sån deal som skedde med Z.
  Dock tror jag att det i detta fall helt enkelt var så att Barcelona kände att de var tvugna att bli av med Z och att han endast ville till Milan (av de klubbar som visade intresse) och att de således var tvugna att sälja till vrakpris.

 2. >Håller med ovanstående. Visserligen är Galliani en räv av rang men har han inte dementerat att inga Milan spelare är nämnda i denna övergång? d v s ingen klausul…

  Hoppas i vilket fall som helst att inte fallet är så…

 3. >@Jonas

  Intressant. Det har jag missat. Finns där någon källa som du kommer på sådär på rak arm? Annars får jag helt enkelt lita på dig.

 4. >@Marco,

  Jag kommer inte ihåg vart jag läste det så att lita på mig i detta fallet vore faktiskt dumt 🙂
  Men är i allafall hyfsat säker på att han gått ut och dementerat detta. Dock är Galliani en mästare på att själv lirka sig runt sina vaga uttalanden…

 5. >Jag tror inte Galliani är så dum. Jag menar, OM Silva/Pato går till Barca nästa år så kommer huvuden rulla. Fansen skulle nog behålla Pato/Silva 7 dagar i veckan före Zlatan. Pato 21 och Silva 25 går före Ibra som är 29 snart.

  Så mitt svar är; Jag tror inte nån spelare är inblandad i dennna affär.

 6. >http://football-italia.net/aug26q.html

  Det var ju ett par uttalanden som dementerade eventuella spelare inblandade i dealen som i länken ovan.

  Det går ju dessvärre att tolka det uttalandet med facit i hand på flera sätt. Att det pågick förhandlingar kring Huntelaar kan lika väl ha betytt förhandlingar med Schalke som en del i dealen med Ibra. Att Boriello inte var till salu kan ha varit en lögn men mer troligt var väl att vid den tiden trodde nog inte ens Galliani på både Ibra och Rob vilket gjorde situationen ommöjlig för Mix favvis.

  Men jag är nog skeptisk till om det är någon dold klausul, känns som om Berlu kanske är lite sur på att höra en massa skit om sitt lag.

  Ryktas ju däremot att Mexes kan vara inkluderad i Borre dealen, personligen hatar jag fransosen så han får gärna stanna.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.