Förra julen, gav jag dig mitt hjärta

>En briljant match mot Lecce följt av två miserabla insatser av Milans pseudomittfält – The Symbol, fantastisk som han är, undantagen – mot Cesena och Catania gör att min tes ånyo känns aktuell att diskutera.

Milans livrem saknar fart, närkampsspel och intensitet, det kan vilken tomte som helst förstå utan några djupare kunskaper.

Ambrosini är skadad. Flamini är tillbaka i truppen men kan väl knappast (?) starta och spela någon framträdande roll imorgon. Gattuso är skön på ett ironiskt sätt. Med andra ord är det inte jävligt muntert på mitten.

Abate är ingen märkvärdig fotbollsspelare, det ska Baresi veta, men nog fan har han ovanstående egenskaper i sin ADHD-präglade personlighet?

Mot Lazio är det jobba, jobba, jo-o-bba som gäller. I de kurserna har Sant’Agata de’ Goti-sonen avlagt sin examen och mottagit högsta betyg.

Tillåt mig därför – mellan knäckta nötter, nubbe och glögg – att gå lös och föreslå följande på onsdag kväll:

Abate – Pirlo – The Symbol
Seedorf – Ronaldinho

Ibrahimovic

Nu är det förvisso drygt tre månader kvar innan Bing Crosbys och Frank Sinatras gamla dängor börjar spelas och skyltfönstren börjar konstfrostas nere på byn…

Men jag känner helt klart julstämningen krypa närmare. Om inte annat så är det risk för utdelning av hårda klappar på Olimpico.

Allegri kanske är mer av en Påskfirare.

Håll käften.

3 reaktioner till “Förra julen, gav jag dig mitt hjärta”

 1. >ESPN`s "Futbol Picante" snackade om att Allegri vill "overge 4-4-3" for att testa 4-4-2 for aatt fa ut "Zlatans basta"…

  Nu vet jag ej om han menar att kora med tva yttrar – Ronnie och Pato(?) osv.

  Intressant att se vad det kan bli av det hela.

 2. >Intressant uppställning Mix.
  4-4-2 känns inte hel rätt, rawkus. imo.

  Däremot hade jag gärna sett 4-2-3-1 system.

  Pirlo-Boateng
  Ronaldinho-Seedorf-Robinho
  Ibra

  I systemet lirar Seedorf i en nummer 10 roll. Alternativet är att sätta Ronaldinho i nummer 10 positionen då "yttrarna" skall jobba väldigt mkt upp och ner..
  T ex.

  Pirlo-Flamini
  Boateng-Ronaldinho-Robinho
  Ibra

  Bara en tanke…

  Ryktas om att Flamini skall få starta?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.