Berlusconi: "Ett spektakulärt Milan"

>Dessa är Milansupportarnas dagar, de som ånyo börjat drömma och köpa säsongsbiljetter i hopp om att få se Ibrahimovic göra mål och Robinho gå på aviga serpentinlöpningar. Dagar då Galliani ler som i fornstora dagar medan Allegri studerar lösningar på hur, om möjligt, han kan spela de senast anlända spelarna ihop med Ronaldinho och Pato från och med imorgon kväll i Cesena. Därför att detta är Berlusconis spektakulära målsättning, han som återigen börjat tala om sitt Milan i la Gazzetta, dribblandes förbi den politiska teaterscenen för ett ögonblick.

Presidente, vad var det som plötsligt fick dig att återfinna kärleken till Milan?
– Det stämmer inte att jag återfann kärleken till Milan eftersom jag alltid haft den. Under de senaste två säsongerna däremot delade jag inte uppfattningen om hur laget formerades på planen, först med Ancelotti och sedan med Leonardo. Jag har alltid respekterat tränarens roll men jag kände smärta när jag såg våra resurser utnyttjas på ett ineffektivt sätt. I några matcher sköt vi inte på mål under en hel halvlek på grund av att Ronaldinho och Pato istället för att befinna sig nära målet var 45 meter ifrån det.

Många tror att värvningarna av Ibrahimovic och Robinho är en strategi för att vinna valet…
– Det är meningslösa resonemang utan grund eftersom vi går till valet först om tre år.

Vill du imorgon i Cesena se Pato, Ibrahimovic, Ronaldinho och Robinho på planen?
– Utöver dem finns det andra klasspelare som Pirlo och Seedorf men det är Allegri som bestämmer vilka som spelar på basis av deras form och hälsa.

Men du har inte sagt någonting till Allegri?
– Jag är inte den sista personen som gjort intåg i fotbollens värld och därför tror jag mig ha rätten att säga min mening. Jag har talat med Allegri och förklarat hur jag ser på saken och han vet att jag vill upprätta ett mycket spektakulärt Milan, förmöget att underhålla där alla de bästa kan spela tillsammans om de är i bra form. Men det sista ordet har, som alltid, Allegri.

Riskerar han jobbet om ni inte vinner?
– Aldrig, därför att vi alltid har låtit folk göra sitt arbete.

Igår sa Ibrahimovic att folk ska vara rädda för Milan eftersom ni kan vinna allt…
– Och jag hoppas verkligen att han får rätt och att det blir så.

Är du inte rädd för att Ibrahimovic lämnar Milan som han gjord med Inter och Barcelona?
– Nej därför att i Milan finns den ideala miljön där alla trivs. Jag är övertygad om att han kommer att stanna hos oss länge.

Är Milan starkare än Inter i och med Ibrahimovic ankomst?
– Detta låter jag andra få avgöra. Det enda vi satsar på är att bli huvudpersoner i Italien och i Europa, som alltid. Om vi slipper skador är vår trupp av högsta dignitet. Det var den även förra säsongen och ännu mer den här säsongen.

Förr eller senare skulle en annan före detta Interspelare i form av Balotelli kunna ansluta?
– Det tror jag inte. Jag har aldrig hört talas om det (bullshitometern brann precis upp, bloggarens anm).

Och om den före detta Milanspelaren Kakà istället skulle hamna i Inter?
– Var och en går dit han känner för. Men om Kakà gick till Inter skulle jag applådera honom även där eftersom han alltid är en stor spelare.

* * *

Källa: La Gazzetta dello Sport, 10/9 2010.

En kommentar till “Berlusconi: "Ett spektakulärt Milan"”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.