Trofeo TIM 2010

>

Inter vs Juventus: 1-0
Zzzzzzzzzzzzzzzzzz… Sen Sneijder i klykan. Slut.

Milan vs Juventus 5-3 (efter straffar)
Amelia med tre sjuka räddningar. Dinho smyger in en banan i bortre innan Diego totalt omarkerad kan smälla dit 1-1: rättvist. På straffarna fortsätter Amelia sin kavalkad av räddningar. Två labbar på bollen och två pinnar till Milan.

Milan vs Inter 2-3 (efter straffar)

Många ynglingar på plan och två lag som uppenbarligen inte ville vinna. Sömnpillret avslutas genom att Ronaldinho träffar ribban, varpå ballhetsfaktorn träffar honom i pannan och hamnar på noll igen.

***
Efter Milans halvlek mot Juventus; här kommer sex snabba signerade Immondo:

Tre optimistiska:

– Amelia. Egentligen behöver man inte skriva mer än såhär. Idag visar han att han minsann är en mycket kapabel linjespelare. Abbiati kommer inte få mycket sömn framöver.
– Vi kan ställa upp med ett näst intill helitalienskt lag utan att skämmas. Det kan definitivt inte våra motståndare och på ett underligt sätt känns det väldigt bra.
– Jämför man med fjolåret är anfallsspelet mycket rörligare ut. Jag vet inte om det säger så mycket än, men med fler mittfältare som deltar känns det i alla fall bättre inför säsongsstarten.
Tre pessimistiska:
– Det börjar bli tjatigt, men Gattuso är halvlekens överlägset sämsta spelare; totalt djävla superosynlig och fullkomligt inkompetent! Den enda gången han syntes till var när han kapade en spelare. Det gula kortet sen? Odiskutabelt – precis som hans framtida rödsvarta roll som vattenpojke.
– Försvarsspelet och markeringarna är bedrövliga. Nu saknade vi visserligen Thiago Silva, men så här stirrigt får det verkligen inte se ut. Juventus skapade någonting i stort sett varje gång de promenerade förbi våra mittfältare.
– Anfallsspelet ser som sagt aningen bättre ut. Men det bör fortfarande bli bättre; mycket bättre. Det märks tydligt att vi är i desperat behov av den där mezz’alan som Allegri påtalar.
***
Fifty-fifty, alltså. Milano Siamo Noi vill dock hela tiden försöka se ljuset i den där berömda tunneln, därför passar vi på att addera ytterligare optimism:
Eller, vad sägs om Oduamadi? Assisten till Ronaldinhos mål är ren Pirloklass. Fortsätter han såhär kommer jag definitivt kräva hans närvaro i startelvan.
***
Andra halvleken då. Den mellan Inter och Milan. Förstås:
Tre optimistiska:

– Inzaghi i straffområdet. Övertänd eller bara ett överskott av vitaminer? Bra chanser fick han i alla fall till. Hans avbytarmål kan vara mycket värdefulla när säsongen sammanfattas.
– Vi tilläts inte att bli sönderdominerade som Juventus blev mot Inter. Förvisso utan Sneijder, men trots det ett mycket positivt tecken.
– Förväntningarna på Merkel, a.k.a. Dolph, blir bara större och större. Han ser så fruktansvärt mogen ut när han för bollen framåt. Och passningarna? Ja, de sitter allt som oftast mitt i prick.
Tre pessimistiska:

– Massimo Oddo. Ord är överflödiga. Idag visar han att han till och med är dålig med högerfoten. En bedrift i paritet med en nattlig fjärt, i synnerhet eftersom fotbollen, av någon djävla sjuk anledning, trollar fram bröd på hans bord. Usch och fy!
– Inzaghi utanför straffområdet? Sinnessjukt. Från och med nu, håll dig innanför, även om det i praktiken innebär en fördubbling av antalet offsides. Tack på förhand.
– Vi är fruktansvärt sårbara för kontringar. Det såg vi i fjol, men jag har skymtat liknande fenomen i samtliga våra försäsongsmatcher. Kära Allegri, fixa det genast!
***
Och när man förväntar sig ytterligare optimism lyfter Internazionale ytterligare en buckla. Ljuset slocknade och vi virrar fortfarande omkring i den där berömda djävla tunneln. Med andra ord: avgå alla!
God natt.

7 reaktioner till “Trofeo TIM 2010”

 1. >Nej, nu orkar jag inte hålla tillbaka mina känslor.
  JAG ÄR KÄR I ALEXANDER MERKEL!!!
  Allt annat än en uppflyttning till a-laget på denna kille är tjänstefel. Killen är ju helt orädd YO.

 2. >håller med MiloForzaMilan

  Merkel borde flyttas upp till a-laget och kan spela 45 min mot typ bottenlag och mittenlag om vi ledar och har allt under kontroll sen kanske han kan få spela mot juve,roma osv 30-25 min han visade ju att han kunde spela mot storlag mot lyon och arsenal

 3. >Jag vill gärna lyfta fram Nesta. Han återuppstår ur askan varje år. Trots att han sällan gör dåliga matcher förvånas man gång på gång över hur skicklig han är. Får han och silva vara friska har vi ett fantastiskt bra försvar med ett par dugliga backups för en gångs skull. Lägg därtill två riktigt dugliga målvakter. Inget vi varit bortskämda med på senare år.

  Man ska faktiskt inte försöka överanalysera denna typen av träningsmatcher, men Juve såg sjukt bleka ut mot inter och spelade därefter ut oss. Som sagt, med ett upplägg som trofeo tim så får man så många inverkande variabler som spelar roll så det betyder säkert ingenting.

  Var det bara jag som tyckte Mancini var mer än OK?

  Gattuso skämmer ut sig själv, hans patetiska försök att avgöra på slutet med sitt distansskott fick min bägare att rinna över. Jag tror faktiskt han själv vet det vi vet. Han har till skillnad från andra en skön självdistans.

  Merkel – Wow!

  en annan kul grej jag märkt är Boriellos minspel varje gång han missar. På honom ser det ALLTID ut som att han var skitnära på att göra mål. Men i själva verket var det oftast inte ens halvnära.

 4. >@Anonym: Mancini mer an ok?

  Han slarvade bort bollen samt stannade upp spelet mer an ofta.

  Skont att han spelar i Inter for ovrigt 😉

  Gillar Pirlos hemjobb nar han helt enkelt vagrade att stanga Diegos lopvag vid malet… Snubben LUNKAR hemat… Skarpning for fan.

 5. >Merkel har väldigt bra intentioner och löpvilja och hade faktiskt valt Merkel framför Gattuso 365 dagar av året. Milan blir likt föregående år på tok för statiska i sina anfall när varken Pirlo, Ambrosini eller Gattuso är på plan.Ingen av de tre nämnda tar nya löpningar efter slagen pass som i mitt tycke är a och o om man skall få till ett bra och rörligt anfall.

  Dessutom vore livet härligt om Pirlo slutade med att konstant stanna upp alla anfall och börja spela på ETT tillslag!!

  Löpvilja, spelbredd/djup är iallafall några grundförutsättningar för att anfallspelet skall fungera och det gör det inte med Gattuso och Ambrosini på planen.

 6. >EDIT: Milan blir likt föregående år på tok för statiska i sina anfall när varken Pirlo, Ambrosini eller Gattuso tar nya löpningar.

 7. >Verkar som Boateng ska till milano ikväll…

  JÄÄÄVLIGT bra deal vi får ifall det blir så… bortser man från den "förnedringen" som det innebär att låna av en mindre klubb som geoa, så kan man ju tänka såhär..

  Vi får, under ett år utvärdera en spelare och se ifall han funkar i klubben, ifall han funkar i ligan och ifall han håller så hög klass som vi alla hoppas på… ifall han misslyckas, så skickas han tillbaka till genoa, som då har att vänta en spelare som inte presterat på ett år…och kanske inte alls anpassat sig till ligan…

  funkar han och det blir succe, så verkar det som om vi får han till ett förutobestämt pris, och så länge det priset inte är löjligt högt, så får vi alltså köpa en spelare som vi vet funkar i klubben och i ligan… perfekt..

  den här typen av deals borde vi faktiskt göra oftare… inget fel i att låna spelare från mindre klubbar, såvida vi får köpa loss dom till förutbestämt pris..

  vi gör nu, det vi blev så förbannade på när gourcuff stack från klubben… nu är det faktiskt genoa som kan sätta sig i den sitsen!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.