Tärningen är kastad

>Ikväll landar han. Imorgon skriver han på. Kevin-Prince Boateng: Milan är en essentiell spelartyp på mittfältet – och förhoppningsvis en favorit hos supportrarna – rikare.

Alla som såg VM i somras och Ghana i synnerhet vet vad han går för. Råstyrka, snabbhet, skott och ett aggressivt spel som bara Ambrosini och Flamini kan matcha i dagens spelartrupp.

Ska vi diskutera människan KPB så är det tydligt att han har en olycklig stämpel, åtminstone om man går på vittnesmål från norra London. Men visst är det mänskligt att fela? Ingen är perfekt, särskilt inte en ung man med uppenbara skyddstaggar utåt. Milanello kunde inte kolla lägligare för honom.

Men Milan är ingen social verksamhet.

Frågan är om han tar chansen, den absolut sista i en karriär som var på väg utför innan den ens börjat. Om han börjar lyssna, börjar jobba och spelar den fotboll som han är tillsagd att spela. Då kära vänner kan vi ha funnit en spelare med hög potential.

Annars blir det ett bryskt uppvaknande följt av en neslig sorti snabbare än kvickt. Det är det vackra i kråksången: satsningen är i och med låneavtalet i princip riskfri. Som ett gratis tärningskast på Taj Mahal i Atlantic City.

Mister Kevin-Prince: ingenting är säkert förutom tandläkarbesöket imorgon bitti. Klara av det så kan vi snacka…

PS. Ryktet dök upp på bloggens bakgård den 19:e juli. Nästan en månad sedan, för den som undrade…

26 reaktioner till “Tärningen är kastad”

 1. >mycket bra köp av G. nu återstår det bara att värva en anfallare tex. G.D.Santos. Hoppas vi värvar någon till det stänger 🙂

 2. >Hur blir det nu, är det Genoa som köper och ger oss rätten att köpa 50% eller hela spelaren efter säsongen eller är det vi som köper?

  Har ju varit väldiga diskussioner där det förstnämnda verkar ha varit det som det snackats om mest.

 3. >Känns jävligt nice om vi lyckats få Genoa att köpa Boateng som lånar vidare till oss med köpoption.

  Jag gillade vad jag såg av honom i VM, så hoppas det går bra för honom!

 4. >Lån med utköpsklausul, oklart om det gäller halva eller hela samt priset för respektive lösning. Vi får avvakta.

 5. >faktiskt var detta en spelare som jag småhoppades när jag såg ghana spela i ngn gruppspelsmatch. han visade lite av allt, såväl teknink som snabbhet o styrka. det som gjorde mig lite tveksam var precis som du påpekar, hans obalanserade psyke som kanske kan stå i vägen för att han ska lyckas. men samtidigt om man ska tro alla "rykten" att milan är en stor familj så kommer han verkligen till rätt lag. så bara hoppas att han tar chansen o att detta är verkliga startskottet på milans mercato med där vi till slut lyckas få dzeko.

 6. >Fantastisk värvning!
  Enligt min åsikt så var han VM´s största utropstecken.

  Jag hoppas han gör en fantastisk säsong så att han till slut börjar klättra i hierarkin. Då kan han till slut ge Gattusso en riktig käftsmäll utan påföljer eftersom Milan kommer hålla det "inom familjen". Det hade gjort min dag.;)

 7. >Vill inte vara en pessimist nu men, kommer ni inte ihåg vad som hände med Aly Cissokho (som mix nämde f.öv. och Dzeko? Dom var ju så gott som "klara" därför väntar jag tills Ac Milans hemsida går ut med det hela.

  Lyckas han få rätt på sitt psyke så kan han bli jävligt viktig för milan.

 8. >Sympatiserar med Spurs som bekant och kan intyga att Boateng i Tottenham inte gjorde annat än idiottacklingar som inte ens Flamini rår på, man förundrades hur en sådan spelare kommit så långt, förmodligen hade det mycket att göra med att han inte fick något förtroende av Jol/Ramos men jisses vad han var ute och cyklade när han väl fick spela. Fick samma rykte även i Dortmund dit han var utlånad för någon vår sedan.

  Kan hålla med om att han var mycket duktig i VM men ser honom knappast som en startspelare i Milan denna säsongen.

  Förresten så har han ju inte riktigt lagt av med idiottacklingarna än då han som ni alla vet förstörde Ballacks sommar..

 9. >@Yas
  Även ACMilan.com skrev att Aly Cissokho var klar i ett officiellt pressmeddelande. Så den gubben går inte.

  @Ventuno
  Bara att han klippte Ballack är skäl nog för ett livstidskontrakt. Äckligare person och mer överskattad spelare får man leta efter.

 10. >"Bara att han klippte Ballack är skäl nog för ett livstidskontrakt. Äckligare person och mer överskattad spelare får man leta efter."

  Mix, är du sarkastisk nu?

 11. >Håller med Mix ang Ballack. Dessutom så var det han som startade det hela genom att örfila KPB.

 12. >Ball(s)ack tog en tugga av en matratt han INTE kunde hantera nar han orfilade KPB…

  Hoppas dock Prince vaxer upp rejalt – VM kan ha gjort honom javligt gott, och i ett omkladningsrum med hyffsad harmoni, sa kan han nog hamna pa ratt spar.

  Skolning av nagra rutinerade herrar kommer gora honom gott.

  Jag hoppas innerligt att han gor bra ifran sig, om inte annat sa for att halla Rino utanfor fotbollsplanen… 😉

 13. >Ballack är den felande länken mellan denna generation skönspelande tyska fotbollsspelare och den gamla elaka generationen. Den nuvarande är ett gäng förlorare som av besynnerliga skäl har vunnit folks hjärtan, medan den gamla steg över lik för att segra och därför var hatade. Ballack försöker på något sätt tillhöra bägge generationerna men lyckas inte tillhöra någon. En gammal tysk hade slagit ner Øvrebø i CL-semin medan Ballack patetiskt höll sig på lagom avstånd, samtidigt som han saknar de tekniska egenskaper som formar de unga tyskarna och som hade kunnat göra honom till en stor spelare.

 14. >Kan gissa att det blir ett blogginlägg om det här, men måste bara berätta. Allas vår tjeck, Marek Jankulovski, har uttalat sig i media: Jag vill stanna i Milan, jag mår bra här. Jag är medveten om tränarens val, men jag har ett kontrakt och klubben bör respektera mitt val.

  Alltså är det som man alltid fruktat att han definitivt blir kvar till slutet av hans kontrakt som går ut nästa sommar. Good times

 15. >Går lite rykte om Ben Arfa nu också. Galliani har inte sagt ett skit på ca 2 veckor, när hände det sist? Nått på G kanske?

 16. >ben arfa ska vara på gång till newcastle o om prinsen kommer kan vi glömma honom.
  men det var ju verkligen länge sen ngn av pajaserna i milan ledningen uttalat sig. inte ens den största pajasen av dem alla berlusconni har uttalat sig med de sedvanliga orden att milan enbart tack vare honom varit så framgångsrika o att milan e det framgångsrikaste laget osv osv.

  deras tystnad kan tyda på två saker. antigen har de insett att alla e trötta på dem och villl inte riskera att bli lynchade pga sina kassa uttalanden.
  eller så jobbar de i det tysta med att leverera ett par fina förstärkningar. i vilket fall är det lika bra att de e tysta så länge de inte levererar några bra förstärkningar

 17. >The strong move quiet, the weak start riots…
  Förhoppningsvis så kommer MIlan ut starkare när säsongen börjar. Antingen genom nyförvärv eller med en starkare psyke och motivation.

 18. >Jag förstår inte varför vi inte är med och åtminstone gör ett försök att värva Özil, när killen endast har ett år kvar på sitt kontrakt.

  Reals slutliga köp hamnade på ca 15 milj EUR. Den summan kommer de att få tillbaka nästan oavsett hur det går för turken i den vita tröjan. Med tanke på att Özil har ett namn i fotbollseuropa sen långt tillbaka – succé i VM och storstjärnan med stort S i alla tyska ungdomslandslag och U21-EM – torde nedskrivningarna på hans värde vara tämligen minimala. Men andra ord hade vi kunnat få tillbaka de pengarna vi lagt på honom, utan några större problem. Och då snackar vi worst-case scenario.

  Killen har ändå lite boll i sig, om man säger så.

  Håller ni med, Mix och Marco?

 19. >Ligger bloggen lågt för att ni vet att det är nära nu? Nära Ibra till Milan, nära slutet för bloggen, hehe.

 20. >Nånting säger mig att det här kommer rinna ut i sanden och att KPB istället kommer göra succé i Genoa

 21. >@Anonym

  Bloggen ligger lågt, dels pga. tystnaden och dels semester på sydligare breddgrader.

  Mvh:

 22. >Jag jobbar kväll sex av sju dagar denna vecka. Därav min frånvaro. Sen har jag redan för länge sedan sagt att KPB skulle ansluta, så… 😉

 23. >@Mix: Haha, tror mer pa dig an acmilan.com 😉

  Dock jublar jag ej forran jag sett honom entra planen iford varan troja.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.