Stjäla godis från små barn

>

Zlatan i Milan för ett omänskligt reapris. Punkt. Eh, erhh, jaha, vad i helvete är det som händer? Så lät det ungefär när jag utvärderade mina första reaktioner. De kommande reaktionerna blev naturligtvis lika dimmiga. En hel kväll har jag haft för att sortera. En natt och en morgon också. Och jag kan ärligt talat säga att jag fortfarande inte fattar ett dugg.

Glad? Upprörd? Nja, snarare likgiltig. Därför finns det en risk att dessa rader blir otroligt ologiska och osammanhängande. Men det är bara för att de är just det; ologiska och osammanhängande.

***
Jag ville verkligen inte se Zlatan i AC Milan. Han skulle bara föra med sig dåliga vibbar, en hög lön och utomjordisk medial koncentration på helt fel saker (kan ni se det framför er? ”Zlatan har skaffat nya skor”, ”Ronaldinho gjorde highfive med Pato – Ibra blev utan” och klassikern: ”Berlusconi – Zlatan får gärna låna mina horor”). Detta var jag övertygad om och räknade med en övergångssumma på runt 40 miljoner euro. Dzeko skulle onekligen vara ett bättre alternativ; det tror jag fortfarande, oavsett övergångssumma.
Wolfsburg rustade dock upp och fick mig att inse att de inte behöver några Dzekopengar. Drömmen om Edin sprack och jag, tillsammans med många andra Milansupportrar, började titta åt andra håll. Zlatan var dock onekligen den sista jag tittade på. Faktum är att jag var emot hela idén, just på grund av ovanstående anledningar.
Några dagar senare såg jag att Zlatan var upprörd. Jag läste det och gick på det med hull och hår. Pep Guardiola sysslade med vuxenmobbing, men vad tjänade Ibra på att ljuga i det läget? Det påminde mig om den rödsvarta behandlingen av Kaladze och Jankulovski. Avskyvärt i alla avseenden. Respekten för Guardiola försvann totalt. Istället började jag fundera över gamla klassiska vingars beskydd.
”- Ja, varför inte?”
Förvirrad människa, beskyddande vingar eller ej, Zlatans ankomst medför både negativ och positiv anda och är alltså inte enbart frid och fröjd. Adriano och alla andra inblandade må ha gjort ett bra jobb, men det finns vissa aspekter som vissa individer stirrar sig blinda på kan ha glömt bort eller missat. För dessa är en sittplats och hytt-biljett säkerligen att rekommendera.
Det fotbollsmässiga är jag visserligen inte oroad över. Svensken kommer att höja Milan lika mycket som Aftonbladet och övrig journalistik kommer att sänka laget. I mina ögon är Zlatanköpet bra av många anledningar, i synnerhet är det dock ett bevis på att AC Milan fortfarande är en klubb som vet hur man handskas med kollegor och en klubb som, mot alla odds och tendenser, fortfarande har en hel del schwung i sina knytnävsslag.
En dag som denna minns jag samtliga presidenter som direkt och indirekt hånat vår klubb genom att påstå att vi inte har råd. En dag som denna är det dessutom skönt att slå dem på fingrarna. Och visst, råd har vi kanske inte, men vi är fortfarande världsmästare i att stjäla godis från små barn. Och det är inte det lättaste, speciellt inte när stora stygga farbröder står och tittar på.
Men som sagt, det är inte enbart guld och gröna skogar. Skit får vi också på köpet och frågan är hur vi supportrar och kostymnissar hanterar den skiten. Jag tänker naturligtvis på orättvisorna i omklädningsrummet, en djävla irriterande agent och en än mer irriterande framtid till mötes, där Adriano skryter om hur mycket Silvio har gjort för klubben. Kalla mig pessimist och otacksam om ni vill, när det väl kommer till krita kan man inte rubricera detta köp på annat sätt än ett tiokronorsmynt med en hel del smutsiga baksidor.
Tankar om och kring Zlatan lär inte ta slut med detta. Tvärtom. Den bristande röda tråden sporrar mig att göra ett bättre försök nästa gång. Till dess tänkte jag jobba på likgiltigheten. Well, den lär försvinna den också. Så småningom i alla fall.

20 reaktioner till “Stjäla godis från små barn”

 1. >Så sant. Bra skrivet!

  Jag är och har varit emot en värvning av Zlatan för jag tror det blir mer negativa skalv än positiva – varav de negativa får efterskalv…

 2. >Det jobbigaste kommer inte bli Zlatan, hans agent, Zlatanisterna eller media. Det jobbigaste kommer bli(och dom märks redan)alla "gamla" Milansupportrar som är så bekymmrade för allt negativt med denna övergång. En dag har gått och dom är redan igång och försöker dra ner oss övriga i sitt negtänk.

  Grande Ibra!
  Äntligen i rätt klubb!

  /Rickard

 3. >Tack herrar.

  Försök gärna att sätta ord på era egna tankar. De uppskattas också.

  @Rickard

  Jag är nog mestadels positiv. Om jag nu var en av dessa du menade. 😉

 4. >Fördelen om man är svensk är att vi kommer få se Milans matcher på Tv4 vilket är gratis..

  Samt vi slipper nyheterna om lillebror stup i kvarten.

  Nackdelarna är få eftersom jag inte läser aftonbladet. Men jag tror inte att Zlatan kommer passa i omklädningsrummet. Men vad vet jag.

  Innan värvningen – aldrig i livet. Efter värvningen sett till kostnad osv – HELL YES. Killen kommer kanske att passa med Allegris spelsystem. Han och Dinho kanske kommer spela drömfotboll tillsammans – kanske.

  Efter värvningen är klar – första matchen är spelad. Då måste han ta chansen och visa upp sig. Näsan måste göra avtryck. Odödlig om det blir tre raka titlar och minst en CL vinst.

 5. >Skenet bedrar. Alla verkar gå på den ekonomiska biten som klubbarna har valt att göra offentligt. Bakom kulisserna ser det ekonomiska inte så gynnsamt ut för Milan som det först verkade.

 6. >Jag ser det väldigt kortsiktigt och det är kanske väldigt naivt men jag ser det så här:

  Zlatan vs Borriello, Borriello vs Zlatan…

  Finns i princip alltid nackdelar vid värvningar men med tanke på priset och kvalitén på spelaren i fråga så är jag väldigt positiv, nästan lycklig.

 7. >Och självklart, bra skrivet Marco. Vill se mer ifrån dig! Get your Mix-mode on 😉

  Btw, jävligt skön bild! De lär skapa en hel del tillsammans.

 8. >@Anonym

  Visst skulle det kunna vara så, men har du någon källa som stöder ditt påstående?

 9. >Visst får vi honom för €24M, men ha även i åtanke att vi betalar Z's lön på €12M det år vi har honom på lån innan han går ner i lön (som jag förstod det iaf). Lägger man till det i priset hamnar lappen på €36M.

 10. >Marco, läser du mina tankar eller nåt? För det var exakt så jag tänkte när jag fick reda på priset.

  För övrigt riktigt bra skrivet!

 11. >Ser fram emot att se Ronaldinho och Ibrahimovic lira ihop. Undrar vilket nummer han får bara…

 12. >Zlatan : “Why did I kiss the Barcelona shirt when I signed the contract? They asked me to and I did it."

  Sluta grilla honom för det nu!

 13. >nu till något helt annat.
  Stog det inte Ronaldinho med exakt samma text som det står Ibrahimovic på milans hemsida?

 14. >@ anonym :
  Du får 500 om du kysser dig i röven. Antingen har man självrespekt eller så säljer man sitt "hjärta" till alla klubbar.

  Nu hoppas jag att han fullföljer sitt kontrakt.

  😉

 15. >@Yas

  Jo det gjorde det:) o om jag inte är helt ute och cyklar så stod det även "RONALDO" i guld när han blev klar.

 16. >Jag har en känsla som jag inte haft gällande nyförvärv på år, det känns liksom spännande och inspirerande att vi nu köpt Zlatan och ska försöka skapa oss ett namn i Italien och Europa igen.

  kommer de nyförvärv vi införskaffat ge oss den boost vi vill och hoppas på?

  Det känns som att de flesta är positiva till köpet, de som är negativa får bli motbevisade med insatser helt enkelt.

  Jag hoppas och tror att Zlatan kommer trivas grymt bra med Ronaldinho och Pato, jag känner på mig att den trion kommer smälla högre än vad det gjort de senaste åren.

  Nu måste vi vara positiva, inte räkna med att vi vinner alla turneringar direkt, men om vi tar steg i rätt riktning så blir jag glad, vi behöver inte vinna i år, bara vi tar kliv åt rätt riktning och visar alla tvivlar att vi är Milan och att vi är med för att kriga tills ljuset släcks på sista matchdagen.

  Forza Milan!

 17. >Så himla roligt att Zlatan redan skrämmer er så jävla mycket.

  Vafan va glada istället, vi har fått en världstjärna till laget. Vi får slippa Borres hemska avslut.

  Dzeko? 50 miljoner euro är fantasi summa för en oprövad "stjärna".

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.