Siamo a posto così – på riktigt

>Det är vad jag är. Amelia, Yepes, Papasthatopoulos, Boateng, Ibrahimovic, Robinho. Dessutom mängder av odugliga spelare med extrema löner för sin oduglighet skeppade iväg långt bort från San Siro. Drag som inte ens en Kasparov i högform hade lyckats med.

Galliani, Braida och Berlusconi har fått mycket skit. Ofta med all rätt med tanke på många magra år utan en vettig planering (med facit i hand). Den här sommaren däremot har man gjort i princip allt rätt (en till ytterback hade varit körsbäret).

Det tog tid och var oväntat men var likväl fantastiskt. Jag vet inte vem som gjorde vad på vilket sätt och när… Men tack. Verkligen. Nu är vi äntligen Il Milan, så som Il Milan skall vara.

Likt min kollega Immondo
kommer även jag att sakna Huntelaars stil och alltid lika respektfulla agerande på och utanför planen. Alltid utan polemik eller några extravaganta krav: detta till skillnad från en annan spelare som vid första bästa chans lämnade skutan som den råtta han är.

Han var aldrig tillräckligt bra och har klubben allt att tacka för hela sin karriär, bortsett från ett enda succéår. I en mittenklubb. Efter miserabla återkomster, dopingskandaler och rykten om ett leverne som ingen seriös fotbollsspelare bör ägna tid åt undrar jag: varför ska jag tacka honom?

Han har fått sina chanser (för många), sina pengar (även de för många) och sin berömmelse. Han fick mer än han gav, det förstår alla utom han själv.

En spelare som – efter en god insats i Coppa Italia när anfallskollegorna hette Inzaghi, Shevchenko och Tomasson – lät egot svälla till psykiskt illamående proportioner och krävde speltid…

Du har ordet på tungan. Säg ah! Japp. Det står pinsamt på den.

Ränderna går aldrig ur mina vänner. Så stick till Roma och bevisa att du verkligen är så bra som du tror. Eller exakt så jävla usel som jag vet att du är.

Avslutningsvis en tanke till våra kusiner: ni behöll alla nyckelspelare men köpte ingenting. Kanske är detta ett förnuftigt agerande. Kanske är det frukten av att Massimo Morattis – och sitt oljeraffinaderi Saras – tank nu så sakteliga börjar sina. Så säger elaka rykten…

PS. Skriv något gulligt i kommentarsfältet. Ni har ett födelsedagsbarn med ett brett mercatoleende på läpparna vid tangentbordet.

19 reaktioner till “Siamo a posto così – på riktigt”

 1. >Grattis mr Mix!

  Och det har varit en fantastisk dag. Sitter bara och undrar vad vi ska göra när Ibra går sönder? Pippo håller inte och vad mer finns det då?

  Flytta in Pato? Ta in spelare från primavera?

  Av den anledningen hoppades man verkligen att Huntelaar skulle stanna. Även här ville man att han skulle lyckas och prestera bra. Förtjänar verkligen mer än det här.

 2. >Grattis Mix.

  Vill rikta ett ENORMT tack till dig och Marco for en sjukt javla bra blogg.

  Ni kompleterar varandra pa ett perfekt satt 🙂

  Vi ligger har och bara tar emot, haha 😉

 3. >håller med Rawkus. Grymt jobb med bloggen. Är en riktigt trevlig läsning. Ser fram emot fortsättningen av säsongen ännu mer nu.

 4. >Grattis!
  Med tanke på hur läget såg ut för en vecka sen så kan man ju inte vara annat än nöjd. Men vad händer om Zlatan blir skadad? Vi har ju ingen direkt ersättare till honom. Pippo? Helt olika spelare.

  Detta kan sluta olyckligt om han blir borta på lång tid.

 5. >För det första:
  Stort GRATTIS på födelsedagen, Mix!

  För det andra:
  Vad fan är ditt problem? Varför är du så negativt inställd (milt sagt) till en 28-årig spelare som vill lämna Milan för att få mer speltid nu när han har chansen att slå sig in i det italienska landslaget?
  Killen VET att han inte kommer få lika mycket speltid som förr. Och han VET att speltid är ett måste för att komma till landslaget. Och han har inte så många år kvar på sin fotbollskarriär.
  Vill du hellre att han sitter på bänken och tar emot lön för ingenting…som gamla gubbarna?
  Varför gnäller du på dem, då?
  Och varför gnäller du inte på Huntelaar? Han lämnar ju av percis samma anledning som Borriello.
  Snälla, ge mig inte "men-han-fick-inte-chansen"-talet.
  Han fick exakt lika mycket chans som han förtjänade. Och tog den inte.

 6. >@MiloForzaMilan: …och Borre fick fler chanser an han fortjanade men imponerade likt forbannat inte ett piss.

  Nu ar bada tva borta och vi kan antligen(forhoppningsvis) se fram emot att se en anfallare som INTE branner 8 av 10 malchanser…

  😉

 7. >Jag hatar Borriello därför att han fått alldeles för mycket mediautrymme trots att han bara lever på leveransen och att han har ett jävligt antipatiskt sätt att vara gentemot sina lagkamrater. Spelare som honom finner man billigare och mer ödmjuka överallt.

  Det är för övrigt inte sant att Huntelaar fick lika mycket chanser. Därmed inte sagt att han tog det fåtal han fick. Med lika mycket chanser som Borriello däremot hade han garanterat gjort fler mål, det törs jag lova.

  Nog om spelare som inte längre representerar Milan. 🙂 Fuck em.

 8. >Jag sa aldrig att Huntelaar fick lika många chanser, jag sa att han fick lika mycket chanser som han förtjänade. Det är skillnad.

  Jaja, ett svar är alltid ett svar, så jag får väl tacka dig för ditt haha

  Let´s move on.

 9. >Kommer sakna den stekiga Napoli sonen mer än tråk Klaas! Har ersatt dom två med två riktiga vinnarskallar iaf!! Forza Milan

 10. >Jag tror Borriello kommer få det ungefär lika lätt nu som i Milan. Jag ser inte varför han skulle bli bättre, han kommer inte vara den stora stjärnan direkt.

  Med facit i hand kanske man borde testat Huntelaar från start oftare… det hade nog inte skadat.

  Grattis!

  Forza Milan!

 11. >Varken Boriello eller Hunter var Milan klass. Det är ett faktum efter förra året. Ok med 14 mål på Boriello men det är inte startelva i Milan och stjärnstatus på det.

  Sedan är det ju ett faktum (och det enda viktiga egentligen) att det vi fick är bättre än det vi hade så summma summarum så ska vi vara brutalt nöjda.

  Jag tror dock att Allegri kommer varva de fyra offensiva krafterna (Ibra, Ronnie, Pato & Robinho), han kommer inte spela dom samtidigt. De kommer alla behövas för minst en av dom kommer troligtvis vara mer eller mindre skadad hela tiden.

  Bra att Flamini är kvar, det hade varit en förlust att tappa. Hoppas han får speltid (helst istället för Seedorf & Gattuso).

  Det kan bli jul i år, oerhört Samba-kul! Hoppas nu bara inte att Ronnie och Robinho börjar partaja….

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.