In the end…

>Äntligen är det över. En representativ handling i form av tydliga indikatorer för ett flertal saker. De flesta i form av obehagliga sanningar som vi egentligen känner till men gett oss i kast med att förneka. För att det känns bättre och för att vi kan.

Framförallt är det bara att med munnen full av avsmak för femtioelfte gången i ordningen konstatera att Berlusconi – när han verkligen vill ha någonting – också tar det. Någon tycker att det är ball. Jag tycker att det är dagisfasoner for grown ups.

Varför är det så illa undrar ni? Jo därför att den enda människan som har makt är just han. Inte sakkunniga personer med tiotals år av erfarenhet från fältet. Inga nyheter direkt men ändock ett bittert konstaterande av verkligheten, för er som tvivlade.

Hå hå, ja ja. What else is new under paraplyet?

Zlatan var just en sådan åtråvärd sak. Precis som Ronaldinho – och Rivaldo som även han kom för sent till Milan – har svensken sedan fem år tillbaka varit en av dessa spelare som Berlusconi måste ha av en enkel anledning: stoltheten. När chansen uppenbarade sig var saken biff.

Så naivt av oss att ta honom vid orden för lite mer än en månad sedan då Il Cavaliere hänvisade till inkompatibiliteten med de övriga i omklädningsrummet som främsta orsak till varför en transfer inte var möjlig att genomföra.

Orutinerat av oss alla att lita på sin president.

Det är dock också en mycket stark indikation på att klubben, efter några års sömn post-Aten och post-Yokohama, nu är redo att ge sig in i leken med the big boys igen. Vi vill vinna titlar igen. Vem vill inte det, undrar Bull?

Såklart vill även bloggaren vinna. Kanske inte till vilket pris som helst men om alternativet är att sitta och sura med idealistiskt högtravande resonemang om fotbollspuritanismens förlorade oskuld och en kroniskt usel napolitanare på topp…

Jag välkomnar dig inte men håller ändå upp Milandörren. Den står öppen för alla men går alldeles utmärkt att smälla igen åt andra hållet också. Näsavtrycket kan bli enormt.

Du är en legoknekt, den bäste av sitt slag rentav. Du hycklar heller inte om detta vilket hedrar dig. Jag har sett spelare komma och gå i en strid ström med lögner som får ögon och hjärtan att svartna.

Du får jobba för att förtjäna den professionella respekten – precis som en viss Filippo Inzaghi gjorde efter mängder av avbetalningar – av oss som känner till dina bravader, framförallt 2006 då vi minsann inte dög trots att allt var klart.

Du kommer aldrig att bli någon legend i Milan, tyvärr. Inte ens en favorit. Kanske en lyckad värvning som leder till troféer och förhoppningsvis en lyckad parentes i din egna ambitiösa karriär men aldrig mer än så. Men vi är inte oresonliga.

En chans får du, se till att ta till vara på den. Gärna i ett derby…

Men varför blev det så billigt? Varför hyllas Galliani – från ingenstans när han för några timmar sedan var hela byns driftkucku – villkorslöst av mercatorusiga Milanisti? Vad är det som händer? Det här känns inte klockrent, någonstans måste haken befinna sig.

Ronaldinho har en monsterlön. Ibra kommer att få en monsterlön. Både Pato och Thiago Silva kommer att knacka på dörren ihop med sina ombud under eller efter säsongen som precis påbörjats, med all rätta då (framförallt den förstnämnde) kontrakten är av det mer modesta snittet.

Something’s gotta give, förhoppningsvis inte för mycket.

Den enes död den andres bröd. Det blev bara en säsong i Milan för Klaas-Jan Huntelaar. En spelare som fick chansen utan att få den på riktigt.

Snälla pojkar får aldrig kyssa vackra flickor. Eller fira mål under Curva Sud, vilket rimligen borde vara en jämförbar emotionell jorden runt-resa.

Oftast förpassad ute på kanten som en frusen jävla idiot eller slängd några brödsmulor till matchminuter när allt vad understöd och lämplig matchbild heter var som bortblåsta. Samma öde som i Real Madrid. Vissa spelare är helt enkelt otursförföljda… Eller inte ämnade för stora uppdrag.

Tack KJH och stort lycka till i Tyskland.

Imorgon drar ett nytt äventyr igång. Massimiliano, du har kartan, lyktan och kompassen. Du har belackarna redo att hugga vid minsta snedsteg. Vi ställer oss bakom dig, mot det nya och okända.

Vi hoppas inte bara på en bättre framtid. Vi tror på ett harmoniskt och framgångsrikt nu. Från och med imorgon kväll.

Forza Milan!

28 reaktioner till “In the end…”

 1. >Rossoneri siamo noi
  Ma che cazzo siete voi?

  Noi del Milan siamo cuà
  E per voi non c´è pietà

  And don´t you forget it.

  La la laaaa

 2. >Jag säger då det, när Braida uttalar sig ("hinten" tidigare denna månad på att Ibra var på gång), så ligger det nåt bakom det. Han öppnar inte käften för någonting, och då¨spelar det ingen roll om hur omöjligt det än ser ut att vara. Så alla "Jag tror Milan värvar Zlatan"-nissar fick rätt till slut. De kanske anade något när Braida sade något.

 3. >Fan också, inte hunter, det gör ont, verkligen, för att han var den spelaren som jag ville milan skulle köpa innan real.

  O zlatan vad än du gör i milan så kommer jag alldrig bli nöjd , för att du kan vara allt men inte milanista.

  Lycka till hunter o skit i dig zlatan.

 4. >Jag fyllde år den igår (28/8), och vilken present jag fick i Zlatan Ibrahimovic. Den enda nackdelen är en massa medgångssupportrar 😛

 5. >Grattis på födelsedagen, Taher!
  Vill dock be dig att avvakta ditt Zlatan-hysteri till 31-08-2011

 6. >Tack Mix.

  Stora skillnaden är att nu slipper vi se alla dessa Intertröjor med Zlatan på. Nu kanske det kommer rödsvarta istället.

  Vilket nummer ska han ha 81?

 7. >Oavsett om man älskar eller hatar Zlatan så känner jag en viss spänning över milan, en spänning som inte funnits där sen vi sist vann CL.

  Jag var en av dom som var emot, o tänkte att d fanns bättre spelare att köpa, men nu när vi ändå har honom har jag en bra känsla att d kommer gå bra iår. Zlatan e tillbaks i ligan han dominerade, led oss till din åttonde (!?) raka ligaseger!!

 8. >Helt otroligt att man kan se denna övergång som negativt. Då är man ingen som lallar runt och dricker halvfulla glas precis.
  Vi värvade Zlatan för ynka €24 miljoner.. Vi värvade Ronaldinho för en liknande summa. Hur kan du klaga på detta? Vem tyckte du var vår bästa spelare förra säsongen?

  Det kan visserligen också vara Thiago Silva, som Berlusconi överlät till Braida, Leonardo & Co att värva..

 9. >Det var såklart SOPAN Huntelaaar som var bäst – stackaren som aldrig fick chansen. (Gourcuff, Flamini, snyft, snyft.)

  Visst blir man trött?

 10. >Ett tips är annars att läsa texten innan du kommenterar. Det framgår ganska tydligt vilka sportsliga förhoppningar jag har efter att Ibrahimovic nu blivit en Milanspelare.

  Men jag har fortfarande all rätt i världen att hata honom.

  PS. Jag drack just ett helt glas med Dr Pepper.

 11. >Jag läste, tolkade och segrade! Inget av dina strikertips har väl någonsin gått in, haha! Alla dina favoriter har foppat brutalt. Vad det beror på låter jag vara osagt, men det kan ju vara Dr Pepper..n. 😉

 12. >Nesta, Silva, Antonini, Ambro och Flamini. Fyra av fem gick ju ganska hyfsat förra året om man nu ska snacka favoriter. Den sistnämnde kommer den här säsongen.

 13. >Strikertips, sa jag!
  Såvitt jag minns har du mest yrat om Gilardino och Huntelaar, men även Kaladze (om vi nu avviker från strikers). Flamini hoppas jag går samma väg som (en annan favorit) Gourcuff. Det vore nog bäst. Och Antonini… hyfsat, ok då.

 14. >Ett briljant inlägg. Och då är jag ändå barnsligt förtjust i Zlatan. Affären speglar Berlusconis nyckfullhet och är ett tydligt exempel på det som vi alla, eller i alla fall många av oss, vetat en längre tid. Pengar och vilja finns, så länge det rör sig om personliga favoriter för Silvio. Därför ingen Dzeko, Krasic eller Cissokho. De är inte tillräckligt mycket stjärnor. Jag är övertygad om att Galliani och Braida, om de fått chansen, hade tagit vilka spelare som helst till Milan om de inte hade bromsats av Berlusconi. Uppenbarligen kunde de ju enkelt få till ett kontrakt med Robinho bara för att möjligheten fanns. Även om Zlatan naturligtvis är ett bättre alternativ än Borriello och, om den nämnda summan stämmer, det är en billig affär så saknar jag fortfarande en vision, inte minst som att Milan nu skeppar iväg massa talanger som de nyss köpt. Jag blir inte riktigt klok. Och min misstro mot Berlusconi bleknar inte på grund av Zlatan, lika lite som den gjorde när han arrangerade Man City-såpan kring Kaká. Så dum väljer jag inte att vara.

 15. >Gilardino har gjort helt OK överallt förutom i Milan, det bevisar väl att han saknade det mod som en storklubb (och landslaget för den delen) kräver. Kanske är det samma sak med Huntelaar även om jag vidhåller att han aldrig fick chansen på riktigt.

  Vilken spelare hade du sett istället för Flamini? Säg för 15M och med en likvärdig lön på 4.5M? Svårfunnet några dagar innan mercaton bommar igen IMO…

 16. >På Expressens hemsida har Birro skrivit om hur Milan kommer att formera sig den här säsongen. Förutom att uppställningen är helt fel måste jag bara klistra in vad han skrivit om Abate. Det är ganska lustigt:
  IGNAZIO ABATE
  23 år, mittfältare Spelade U21-EM i Sverige förra sommaren. Mogen i sitt spel. Liknar mer Platini än Gattuso om man säger så. Bra på huvudet och tar också ett stort defensivt ansvar. Kommer garanterat få chansen i Prandellis nya A-landslag inom en inte allt för avlägsen framtid.

  Platini? Bra på huvudet?

 17. >@mix
  Ingen, såhär dags, tyvärr. Har alltid hoppats på Flamini, men tycker han saknar den elegans jag vill se. Gila trodde jag var den perfekta värvningen, men Huntelaar har jag alltid sett som en Afonso Alves.

  @Andrea P
  Ja i Birro har man alltid några garanterade skratt. Han borde hållit sig till flaskan, italienexperten. Hahaha!

 18. >nu när den där har kommit så e d väl gilla läget o göra det bästa. dessvärre ingen dzeko i år heller som hade varit så mkt bättre värvning. men han kanske också dyker upp om fem år så galliani o co kan säga " ÄNTLIGEN ".

  vad tror ni vilket nr han får? bara d inte e 11. det nr ser verkligen ut att vara förenad med en hel otur. tänk alla sensate 11or. gila, boriello, huntelar o även crespo.

  o innan ni börjar kritisera birro så läs hans andra artikel där han skriver om milan. ren poesi!
  citaten:

  "Milan är allt vad Barcelona önskade att man var"

 19. >Birro kan rent språkligt uttrycka sig fint och han kan även, när han uttalar sig generellt om italiensk fotboll eller den italienska mentaliteten ha sina poänger, men när han skall föreställa fotbollsexpert kan han inte maskera sina bristande kunskaper.

  Varför skulle man inte kritisera Birro för att han uttalar sig om saker han inte förstår någonting om bara för att han anser att Milan vara finare än Barca? Han skulle kunna bytt ut Milan mot vilken italiensk företeelse som helst. jag älskar Milan tusen gånger mer än Birro (som ju är romanista), men det innebär inte att jag anser att alla som uttlar sig positivt om Milan automatiskt har rätt. Är vi så svältfödda på uppmärksamhet kring vår klubb att vi dreglar så fort någon hyllar Milan?

 20. >Jag är inte så exhalterad av värvningen av Zlatan som många andra verkar vara. Han värvas 3 år försent, har dålig attityd som jag inte tror passar in i Milan plus hans stora lönekuvert.

  Skulle Milan betala hela hans lön (12 milj euro) i 1 år sedan 8,5 milj euro eller hur ser hans kontrakt ut?

  Jag tror mer på Zlatan flopp är flipp….

  Som du säger, Mix. Silva och Pato kommer knacka på dörren, framförallt om Pato bombar in fler mål än Zlatan som han troligtvis kommer göra!

 21. >Angående Flaminidiskussionen: läser att Liverpool betalade 14M för Meireles… Det hade varit en förbättring, förmodligen mot en lägre lön också IMO.

  Utseendemässigt är dock fransmannen att föredra. 😉

 22. >@Andrea P
  säga vad man vill om birro men vi ska ändå vara tacksamma att d finns ngn i sverige som skriver positivt om milan o verkligen står upp för dem oavsett om han e romanista. föredrar hans hyllningar även om hans expertis kan ifrågasättas än den övriga skaran som ser milan som ett nedköp. barca har blivit något heligt på sistone i sverige på samma sätt premier leage. det behövs fler som ifrågasätter just dessa ideal med barca. vi vet att milan kan mäta sig med barca på alla fronter men den stora massan vet inte d och de behöver upplysas.

 23. >@bole

  Jag tror jag förstår vad du menar, men i många avseenden ÄR ju Milan, här och nu, rent kvalitetsmässigt ett steg nedåt eller tillbaka för Zlatan. Visst, Milans historia är mer glittrande än någon annans klubb, men åtminstone jag håller inte med dig om att Milan idag kan mäta sig med Barca på alla fronter, i alla fall inte rent spel- eller kvalitetsmässigt.

  Sedan håller jag med Birro, och antagligen dig också, om att kulten kring Barcelona är jävligt besvärande och att det dessutom är den mest skenheliga klubben i världen. Där behövs en motvikt och i den rollen kan han stundtals vara uppfriskande.

  Men jag vill inte själv bli som Berlusconi som bara tjatar om vår fina historia och om hur många titlar vi har vunnit genom åren, enbart för att skymma den aktuella situationen. Jag har aldrig förstått de "fans" som säger att man inte älskar en klubb tillräckligt mycket om man i vissa avseenden kritiserar den. Det var sex år sedan vi vann ligan och hur mycket Birro än älskar Italien kan han inte få mig att se bortom de systemfel som finns i Milan. Som Birro själv sagt någon gång: blind kärlek är ingen riktig kärlek.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.