Gazzetta: Lån, Pato och Flamini

>Boateng och Bocchetti till Massimiliano Allegri, Jankulovski till Giampaolo Gasperini. Det hela är mycket nära en lösning och det officiella förkunnandet väntas komma när som helst. Kanske redan idag vad gäller mittfältaren från Portsmouth som Genoa stulit framför näsan på Lazio för att placera i Milan på ett delägarskap. Men inte nog med det. Efter affärerna involverande de rödsvarta spelarna från ungdomsverksamheten har klubbarna nu även kommit överrens om ett utbyte av lån.

Till Milan, mot en kostnad på en miljon euro, går försvararen Salvatore Bocchetti som fyller 24 år den 30:e november, som spås en lysande framtid som vänsterfotad markeringsspelare. Den napolifödde spelaren kommer till Milanello liksom Sokratis Papastathopoulos. Några problem gällande Bocchettis lön föreligger inte med tanke på att ämnet redan avhandlats med spelarens agent Andrea D’Amico.

Den som gör resan i motsatt riktning sägs bli Marek Jankulovski. Tjecken som för en månad sedan kopplades ihop med en flytt till rossoblu i samband med affären Sokratis. Den gången utmynnade det i intet på grund av hans beslut att avböja en flytt. Men nu har han ändrat uppfattning. Efter att ha haft kontakter med Roma är det sannolikt att han den här gången säger ja till klubben från Ligurien. Det blir vi varse inom kort.

MÅLSÄTTNINGEN
På tal om Genoa så är Milan även på väg att slå sina klor om Kevin Prince Boateng, den dynamiska mittfältaren från Portsmouth som Allegri har bett om för att ge tyngd åt lagdelen. Igår talade den engelska klubbens representant Andrew Andronikou via Skysports: ”spelaren vill till Genoa men det högsta budet tillhör Lazio”. Ett bud (6.5 miljoner euro) som Enrico Preziosi enkelt kan matcha. Med tanke på att spelaren redan tackat nej till i biancocelesti tycks en flytt till rödsvart på delägarskap vara mer sannolik. På Via Turati väntar man sig att gå från ord till handling i ärendet antingen idag eller imorgon.

KALADZE BORT
I Casa Milanista kommer emellertid rapporter om en intressant förändring. Även georgiern Kakha Kaladze är på väg att acceptera tanken på en flytt. Hittills har han inte ens övervägt möjligheten. Nu däremot tittar han sig omkring: Genoa, Palermo eller Napoli? Kanske rentav utlandet.

STÖLDEN
Men Preziosi gör inte bara kap. Han drabbas även av dem: för några nätter sedan tömde ett par kriminella Genoaägarens villa vid Porto Cervo och lyckades fly från ordningsmakten med kontanter och juveler till ett värde av cirka fem tusen euro.

* * *
PATO PÅ BÄTTRINGSVÄGEN: OROSMOLNEN UNDANBLÅSTA
Rädslan var kortvarig, Alexandre Pato mår redan bättre. Anfallaren som klev av träningen i tisdags kväll med smärta i höger fotled, samma punkt där han skadade sig i London, tvingade honom till omedelbar behandling.

Pato lämnade Pontiac Silverdome (vars gräsmatta är i horribelt skick) med en ispåse runt fotleden och med oro i luften: det fanns även en risk att behöva tacka nej till uttagningen till det brasilianska landslaget inför vänskapsmatchen mot USA på tisdag.

Igår däremot mådde Pato bättre: fotleden hade inte svullnat upp och stukningen diagnostiseras som mycket lätt. Under natten spelade Pato inte mot Panathinaikos som en ren försiktighetsåtgärd.

* * *
Lugnet som Mathieu Flamini bemöter frågeställningar om hans svårigheter i Milan och exklusionen från det franska landslaget är talande för en grabb som är aggressiv på planen, ibland för mycket, medan han utanför är eftertänksam och rationell. Massimiliano Allegri har tydligt sagt att han förväntar sig samma Flamini som spelade i Arsenal, den som man inte kunnat se i Milan än så länge. Och Mathieu, som förståeligt nog är omskakad i positiv bemärkelse efter tränarens förtroende, har börjat säsongen mycket lovande.

– Under fjolåret fick jag få chanser men jag har jobbat hårt och nu kommer belöningen. Förtroendet från tränaren kan pusha en spelare att ge mer. Kontinuiteten är fundamental men även sättet som spelaren följer tränarens önskemål på.

Tre år, tre olika tränare: ytterligare en komplikation för dig?
– Det är en konstig situation med tanke på att jag i Arsenal under fyra år bara hade Arsene Wenger. I Milan har det varit annorlunda. Under den första säsongen med Ancelotti fick jag speltid och ansåg den vara positiv även eftersom det var mitt debutår i Italien: utlänningar brukar ha det svårt under de första månaderna men Carlo hjälpte mig att acklimatisera mig och jag tycker att det gick ganska bra. Under Leonardo trodde jag mig kunna få en ordinarie plats och jag började helt OK men tyvärr fick jag betala för taktikbytet och lagets problem: jag hamnade på bänken och spelade mindre än vad jag hade förväntat mig. Nu är det annorlunda.

På vilket sätt?
– Därför att jag tycker om Allegris spelsätt: modernt, dynamiskt, offensivt och balanserat. Man kan inte vinna på något annat sätt. Jag tror mycket på vår tränare.

Det innebär att du trodde mindre på Leonardo?
– Jag säger bara att man märker att Allegri kan fotboll. Han vill ha ett kompakt lag där alla försvarar och alla anfaller. Det är samma sätt som jag ser på spelet.

Gillar du Allegris önskemål om löpningar från innermittfältarna?
– Ja, djupledslöpningar utan boll kan vara avgörande framförallt mot stängda lag. Och jag gillar att komma till avslut i skottlägen.

Gattusos beslut att stanna är ingen god nyhet för dig
– Varför säger du så?

Därför att du får en direkt konkurrent mer
– Rino är en stor spelare med en otrolig personlighet: det är bättre att han stannar hos oss. Dessutom är konkurrensen stimulerande.

Har du övervägt att lämna Milan när du var utanför laget?
– Nej, jag är inte den typen som ger upp. I Marseille och Arsenal lyckades jag erövra en viktig roll och jag lämnar inte Milan innan jag lyckats göra samma sak.
I Blancs första landslagstrupp fanns det ingen plats för Flamini: kommer det att finnas det i framtiden?
– Jag hoppas det men jag är inte uppslukad av tanken. En plats i landslaget är en naturlig konsekvens av att ha presterat bra i Milan.

Ångrar du någonting under dina första två år i Italien?
– Nej, jag har hela tiden jobbat hårt och i slutändan får man alltid betalt för det. Man måste ha tålamod.

Dina tacklingar är ibland lite för hårda och gör att du riskerar att få kort: lär du dig att hålla instinkten tillbaka?
– Det är mitt sätt att spela: med benen och med hjärtat. Jag är ingen ful spelare, kanske aggressiv, men det är på grund av mina fyra år i Premier League där vissa tacklingar bedöms annorlunda än i Serie A.

* * *
Källa: La Gazzetta dello Sport, 7/8 2010.

13 reaktioner till “Gazzetta: Lån, Pato och Flamini”

 1. >Woooow…. Goda nya heter!!!
  Ikväll så går säkert Galliani ut och dementerar dom.

  Boateng som var en av VMs bästa spelare är verkligen välkommen.

 2. >Är lån det nya sättet för Milan att sänka utgifterna för köpesumman? Det funkar även om det inte ger den kontinuitet ett lag behöver…

  Vad tror du annars om marknaden, Mix? Händer det något mer? Väntar Milan ut fönstret och slår till innan stängning för ett lägre pris?

 3. >Låt oss säga att vi fixar Bochetti och Boateng. Krävs fortfarande en spelare som kan rotera med Pato/Dinho.

  Ryktades ju lite om Ben Arfa för någon dag sedan, på lån.

  Hade även gärna velat se Ilsinho i Milan, free transfer samt att han har EU pass.

 4. >Medans flera tjurar over konkurrens, sa ger Flamini sin syn pa det:

  "Dessutom är konkurrensen stimulerande."

  Helt javla underbart. 🙂

 5. >vanbasten,
  Hur är Ilshinho idag? Har endast sett youtube-klipp och det säger inte mycket. Han ryktades ju till Milan för några år sedan…

 6. >Tack för att du lägger ner din tid för att skriva det här långa inlägget Mix, mycket intressant och även positiv läsning 🙂

 7. >Tack for en mkt bra o lasvard blogg. upptackte forst nyligen att du aterupptagit denna blogg. kan erkanna att den saknats efter sortin fran eurosport. ž

  nar det galler milan sa blir man lite smatt forvirrad. visst har det gatt at fel hall under lang tid. men senaste tidens utveckling kanns som en bissar mardrom,. vi haller pa o blir genoas farmalag. hur kan det var mojligt? fran att ha vunnit CL for tre ar sedan till detta. inget ont om genoa, deras satsning e valdigt modig till skillnad fran pajasen berlusconni som forhoppningsvis forsvinner fran den politiska scenen snart.

 8. >M&M!
  Jag är intresserad av att veta hur ni ser på Milans framtid de kommande 5 åren, om vi fortfarande har en senil gubbe vid rodret. Med tanke på att satsningarna på ungdomsspelarna nu verkar ha visat sig, där bl.a. Strasser, Merkel, Albertazzi, Paloschi, Verdi, Beretta är bekanta namn för de flesta som följer Milan, och de flesta av dem spås bli minst mediokra spelare i Serie A.

  Mvh Avesta

  Ps. Jag skrev samma fråga i "Tipsa oss" men fick inget svar, så jag testar här. Ds

 9. >Verkar som att Bochetti inte kommer till Milan trots att vi börjat hoppats tack vare Mix….

  Iallafall om man läser Football Italia och uttalande av Allegri.

  Undrar om det är för att Jankulovski återigen vägrar flytta? Jäkla snikna klåpare som inte inser faktum (Jankulovski alltså).

 10. >Gör inte så mycket. Vi har tillräckligt med mittbackar.

  Boateng är däremot intressant.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.