Gazzetta: "Hammaren Boateng"

>Slutet på en mardröm. När det blev officiellt, klockan fyra på morgonen, låg Kevin-Prince i sitt rum och sov. Nu befinner han sig i Milanellos lounge och säger till sitt ombud: ”It’s unbelievable to be here.” Det är otroligt att befinna sig här.

NUMMER 27
Nu kan Kevin-Prince Boateng verkligen säga det på riktigt: från och med igår är han en Milanspelare fullt ut. Genoa och il Diavolo har formulerat en överenskommelse för den här säsongen: ett års utlåning med möjlighet för Milan att köpa loss spelarens fullständiga rättigheter. Allegri har sin nya hammare på mittfältet: muskler, tjugosex tatueringar utspridda över hela kroppen och en dokumenterad känsla för målet. Han kommer att spela med tröjnummer tjugosju, Serginhos gamla. På ryggen kommer namnet Prince att stå, precis som i VM. Prins Kevin.

Boateng, ta ett djupt andetag och titta dig omkring: hur känns det?
– Att spela för den här klubben var en dröm som nu förverkligats. Jag ville verkligen till Milan av hela min kraft.

Vad visste du om Milan fram tills nu?
– Jag känner till klubbens historia. Med andra ord är jag medveten om att ha kommit till den största klubben i världen. Milan är nummer ett framför Real Madrid och Barcelona.

Skulle den italienska ligan kunna oroa en 23-åring som har spelat i Premier League?
– Den engelska ligan är en av de bästa, liksom er, med andra ord är det inga problem. Sedan har Milan fantastiska spelare så det finns inget att vara rädd för. Min målsättning är att hjälpa det här laget att göra bra ifrån sig och i utbyte få möjligheten att visa mitt värde.

Har de informerat dig om att Milanledningen föredrar att vinna Champions League före ligan?
– För en klubb på den här nivån är det normalt att det är så. Man satsar framförallt på att vinna över gränserna, det är en fråga om exponering och att generera intäkter. Men Milans kvalitet är så pass hög att man kan vinna allt.

Fansen skulle vilja ha din optimism. Vet du att det andra laget i Milano är Inter?
– De är favoriter men jag har en enkel filosofi: matcherna spelas i 90 minuter och allt kan hända. Samma sak gäller för ett helt ligaspel. Jag skulle vara försiktig med att säga att allting redan är klart.

Du målas upp som en ful spelare som har en svårhanterlig karaktär. Hur skulle du vilja beskriva dig själv?

– Som en normal 23-årig grabb som älskar att spela fotboll. Jag är medveten om att ha det ryktet och nu vill jag be om en sak: bedöm mig utifrån det ni ser på planen. Det som har hänt har hänt, nu handlar allt om att göra så bra ifrån mig som möjligt här. Även Gattuso är en tuffing men han är en guldgosse.

Folk har dock din tackling som fick Ballack att missa VM på näthinnan
– Jag har bett om ursäkt och numera tänker jag inte mer på det: det är fotboll och sånt kan hända vem som helst när som helst.

Den händelsen påverkade relationen till din yngre bror Jerome: hur är den nu?
– Ypperlig. Vi hörs av två gånger i veckan. Han är glad i Manchester men för mig vore det bästa att ha honom i närheten. Han är redo för vilket lag som helst.

Ni spelade mot varandra i VM: han i Tyskland och du i Ghana. Varför valde du Afrika?
– Min mamma är tyska och min far är ghanes, den sida inom mig jag kände mest levande i mig. Sedan blev det missförstånd med det tyska förbundet. Det var en helt galen upplevelse att nå kvartsfinal i Sydafrika. Nu känner jag mig till hälften ghanes och hälften tysk.

Balotelli har ghanesisk bakgrund: hur tror du att han kommer göra ifrån sig i England? Han spelar ju med din bror
– Mario är en otrolig spelare, som dessutom är ung: det är normalt att allting inte flyter på hela tiden. I Manchester kommer det att gå jättebra och han kommer att uppskattas.

Du är från Berlin: den perfekta representanten för den multikulturella fotbollen
– Jag är stolt över min bakgrund. Detta är fotbollens framtid: det är blandningarna som gör de bästa produkterna.

Vilken är din främsta styrka?
– Offerviljan: jag jobbar alltid för de andra.

Och dina idoler?
– Förut var de Zidane och Rivaldo, nu är de Cristiano Ronaldo och Ronaldinho: jag kan inte fatta att jag nu är hans lagkamrat…

Vet du att Milanos nattliv är lockande?
– Ja, men nästa vecka kommer min fru Jennifer Michelle (vars far är från Foggia, reds anm) och min son Jermaine-Prince som är två år hit: tror du inte att jag kommer att sköta mig då?

* * *

Källa:
La Gazzetta dello Sport, 19/8 2010.

12 reaktioner till “Gazzetta: "Hammaren Boateng"”

 1. >Låter som en sansad kille, ska bli grymt spännande att följa honom och jag hoppas han mognar, både som spelare och person

  Extra plus att hans fru kommer ner med deras barn

 2. >Från den stunden jag läste hur han öppet och ärligt säger det alla andra borde säga så fick han min respekt.
  Milan är modern tids bästa och största klubb. Före alla andra klubbar. Punkt

 3. >Jag förstår inte varför vi inte är med och åtminstone gör ett försök att värva Özil, när killen endast har ett år kvar på sitt kontrakt.

  Reals slutliga köp hamnade på ca 15 milj EUR. Den summan kommer de att få tillbaka nästan oavsett hur det går för turken i den vita tröjan. Med tanke på att Özil har ett namn i fotbollseuropa sen långt tillbaka – succé i VM och storstjärnan med stort S i alla tyska ungdomslandslag och U21-EM – torde nedskrivningarna på hans värde vara tämligen minimala. Men andra ord hade vi kunnat få tillbaka de pengarna vi lagt på honom, utan några större problem. Och då snackar vi worst-case scenario.

  Killen har ändå lite boll i sig, om man säger så.

  Håller ni med?

 4. >Inter lär ha lagt ett betydligt högre anbud än 15M men fick blanknej av en Madridsuktande Özil. Så i praktiken hade ett försök varit resultatlöst.

  Det handlar inte bara om övergångssumma dock. 15M är förmodligen inte en omöjlig siffra att nå upp till ens för oss.

  Av Real Madrid ska Özil ha fått ett sexårskontrakt värt 5M per säsong. Det är otroligt mycket pengar om man tänker på kontraktets bruttokostnad med italienska mått mätt. För att Milan skulle ha kunnat signa Özil på de grunderna hade han alltså kostat 75M (!).

  Kanske visste Milanledningen om detta, kanske inte. Vi kan bara spekulera. Jag förstår dock att man inte kan konkurrera om siffrorna som nämns är riktiga.

 5. >Robinho har tydligen fått klartecken av Man City att förhandla med andra klubbar, tror ni att Milan kommer ge sig in?

 6. >Verkligen en skon snubbe som verkar ta med sig en HELT annan filosofi and det vi ser hos vara lyxglidare. Me like!

 7. >Enligt tysk media kostade Özil 18 miljoner. Det är inte första gången Real Madrid rapporterar tveksamma siffror. Dessutom, innan Madrid var med i bilden ville Özil till Barcelona och det har han offentligt sagt flera gånger. De var inte intresserade i slutändan.

 8. >Kan folk sluta snacka om Özil nu eller? Han är klar för Real Madrid och jag är helt säker på att OM Galliani kunde ha värvat Özil, en av VM:s absolut bästa spelare, så skulle han försökt.

  Vi kan inte matcha Real Madrid och Barcelona, just nu.

 9. >Diggar hur invervjun avslutades. Ser frame emot att få se han på mittfältet. Vems plats tar han? Är det Seedorf som får flytta på sig?

 10. >Vi har inte pengar för att kunna köpa KPB rakt av utan måste låna honom av nyrika Genoa för att få honom på LÅN så jag tror inte milan har pengar nog att köpa en påse jordnötter och inte har dom pengar för att köpa özil.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.