Ett sista slag mot väderkvarnarna

>

Kakha Kaladze förtjänar vår respekt, Marco Borriello var ett väl förhastat försäljningsbeslut och Klabbe Huntelaars försvinnande kommer sätta ordentliga spår i mitt rödsvarta hjärta.
Kakhaber satt tyst och har, som vissa läsare har uppmärksammat, inte gnällt en enda gång, samtidigt som Snyggmarco mycket väl skulle kunna skolas om och bli Zlatans fantastiska ersättare (det finns naturligtvis tvivel på att han skulle acceptera detta).
Klaas-Jans historia är desto dystrare. Åtminstone för mig. Varför, undrar ni? Jo, för att han var beredd att kämpa för sin plats i startelvan och eftersom han slet och tuggade in i det sista för att inte bli såld. Faktum är att han trivdes bra i Milan. Men i Milan går ingen säker, speciellt inte när Ancelotti har flyttat till de brittiska öarna och i synnerhet inte nu när det inhandlats en enorm fuoriclasse. Till och med holländaren gav upp.
Ångesten strålar nedför ryggmärgen när jag läser dessa dagsgamla citat:
”E’ vero, non volevo lasciare il Milan. Ma tutto è cambiato all’arrivo di Zlatan Ibrahimovic dal Barcellona. Li ho capito che era il momento per me di abbandonare il club. Per me è importante tornare a giocare con costanza. Lo Schalke è un club molto buono. Battaglia spesso per il titolo e sarà per me una grande sfida”

Som ungefärligen översätts till:

”Det är sant, jag ville inte lämna Milan. Allting förändrades när Zlatan kom från Barcelona. Jag insåg då att det var tid att lämna klubben. För mig är det viktigt att konstant få spela. Schalke är en väldigt bra klubb som ofta kämpar om titeln och det kommer bli en bra utmaning för mig.”

Ja, vad ska man säga? Vad kan man säga förutom: lycka till, Klaas-Jan. Schalke må möjligtvis inte vara din slutgiltiga destination, men du kommer – som du säger – till en bra klubb och en klubb där du troligtvis kommer få en hel del speltid.

Från Milanhåll kanske du inte blir ihågkommen för dina mål (eller jo, två stycken), men jag kommer i alla fall att minnas dig för din iver att lyckas. Grazie olandese!

18 reaktioner till “Ett sista slag mot väderkvarnarna”

 1. >Sant Marco, Klaas kommer jag sakna enormt. Han hade förmodligen redan nu varit given om han fått chansen på riktigt förra säsongen. Dock ser jag efter Ibras intåg ingen plats för honom i Milan där han kan blomma ut och bli den djävulske striker jag hela tiden hoppats att han skulle bli hos oss.

  Lycka till Klaas. Du förtjänar det. Catania borta kommer föralltid att sitta limmat på mina hornhinnor…

 2. >Haha "slag mot väderkvarnarna", jag läste för bara ett par minuter sedan lite ur Don Quijote 🙂

  Tråkigt med KJH, jag har gillat honom sen han anslöt till klubben även fast han inte slog igenom. Satt och hoppades varje match att han skulle bli inbytt och få sitt genombrott.

  Tyvärr fick han ju aldrig spela i sin riktiga position på planen utan blev jämt och ständigt satt på kanten eller tillsammans med en annan prima punta.

 3. >Var skeptisk mot Hunter redan när han kom. Kändes som lite av en panikvärvning då vi inte lyckades klippa Fabiano (thank god i med facit i hand)

  Kändes inte som han skulle passa in på nåt sätt, att han inte va bra nog på denna nivå och i viss mån var det väl rätt..

  ..detta till trots önskar jag denne ödmjuka man ett stort lycka till i Tyskland och hoppas att han återfår sitt självförtroende och får kontinuerlig speltid!

  //T

 4. >Blev en händelserik sista dag på mercaton. Frågan jag ställer mig är i vilken position Robinho skall spela och om han tar att bli bänkad? Det sista vi vill är att ha en en gnällande diva på bänken… Jag är väldigt glad att Milan faktiskt agerat på marknaden och gett övriga klubbar som klankat ner på oss en knäpp på näsan.

  Men, hade det inte varit bättre att investera i en ytterback?

  Vad tror ni själva om Robinho i Milan?

  Gl Hunter för att du på ett beundransvärt kämpat i det tysta!

 5. >@Jonas

  En ytterback på Boneras plats hade onekligen inte varit fel. Antonini tycker jag dock duger väl.

  Med Robinho tror jag att Allegri kan överraska. Han är ganska allsidig och har, om jag inte minns helt galet, spelat både anfallare, på "Ronaldinhos plats" och lite längre ned på mittfältet. Mittfältet är jag lite tveksam till, men han skulle onekligen passa in väldigt bra där. Eller, vad sägs om en speedkula till Robinho på Seedorfs plats?

  Man vet aldrig… Vi får helt enkelt se hur det artar sig.

 6. >@Jonas

  Jag tror Robinho köptes in som ersättare för Ronaldinho som jag tror kommer lämna efter den här säsongen.
  Under det här året kommer han nog få rotera med både Pato och Ronnie gissar jag.

 7. >håller med Marco att det är lite tråkigt att KJH aldrig fick chansen. Men jag kan heller inte klaga på att det nu är Ibra som ska ta hans position. Kan dock bli lite tunt att bara ha Pato som ersättare. Men det känns ändå som att anfallet är mer än stabilt.

  Ytterbackarna är en annan femma. Vem/Vilka skulle ni vilja se i de positionerna?

 8. >Jag tänkte på samma sak som osnobe här ovanför. Visst hade minst en ytterback suttit rätt fint. Helst högerback då även jag gillar Antonini, trots hans stundtals bristande tekniska nivå.

  Men vilka ytterbackar skulle vi ha köpt? Det verkar finns en väldigt stor brist på ytterbackar av hög kvalité till salu just nu, Milan är ju inte direkt den enda storklubben med ytterbacksproblem just nu.

 9. >@Drazen: Rod Fanni, Rennes 28-arige hogerback, framrostad till Ligue 1`s basta hogerback, finns alltjamt tillganglig for 4-5 milj EU.

  Atletico salde nyss Jurado och Fanni sags fortf vara huvudmalet, men sa lange han inte dragit pa sig nagon annan troja, sa finns chansen.

  Helskon snubbe med en ruggig lopvilja, styrka samt en "aldrig ge upp"-karaktar.

 10. >Ok, kan inte påstå att jag känner till Fanni direkt. Dock har jag hört en del bra om honom och att vinna en sådan utmärkelse i det land som kanske har den bästa ytterbacks-skolan är inte fy skam.

  Men vad tycker du om mitt påstående om att det finns få bra ytterbackar just nu? Rent spontant, utan någon större eftertanke, känns det som om just bra ytterbackar är den största bristvaran i dagens fotboll. Håller ni andra med? Vad kan detta bero på? Är det helt enkelt som så att kraven på den "moderna" ytterbacken är väldigt hårda samtidigt som de bästa talangerna knappast sätts ute på kanten? I alla fall inte i Sverige?

 11. >Drazen: Jag haller med om en hel del faktiskt…

  Ytterbackar var fruktansvart "hett" for nagra ar sedan och da fanns det en hel dros.

  Kan aven bero pa att jag sjalv inte fokuserat sa varsst mycket pa just de positionern(Cissokho undantaget, hehe ;)) pa lange.

  Men viss, rent spontant ar det fan lattare att rakna upp centrala mittfaltare, offensiva sadanna samt aven anfallare…

 12. >Rawkus: Nu när jag tänkte på det lite längre kommer jag fortfarande inte på allt för många. Nästan enbart fransmän(oavsett tandkvalité ;)) dyker upp. Många utav de andra jag kommer att tänka på är dessutom inte ytterbackar utan egentligen yttermittfältare ex. Srna, Bale eller Contrao och Bastos från VM, samt mittbackar ex. Ivanovic, Corluka, Agger.

 13. >Drazen: Haha 🙂

  Ilsinho fanns ju aven tillganglig gratis innan Sao paolo(?) plockade in honom for inte sa manga dagar sedan…

  Hade faktiskt sett honom som ett bade billigt, mangsidigt och ungt(24/25 bast) alternativt till bade hogerbacken samt speciellt hoger och vansteryttern…

 14. >@Brist på bra ytterbackar

  Har också tänkt en hel del på det faktiskt.
  Tror att det har att göra med att väldigt många av de stora lagen har övergett det gamla 4-4-2(4-3-1-2 i milans fall med Cafu och Serginho) tänket och börjat med antingen 4-5-1 med väldigt offensiva yttrar eller 4-3-3 som tex både milan och inter kör med.
  Om jag inte missminner mig tror jag att det var Juninho och Leonardo i Brasilien -94, som satte trenden med tokoffensiva ytterbackar.

 15. >@Rawkus

  Ilsinho? Vet inte om jag håller med om att han skulle vara något särskilt bra alternativ som högerback. Han var ju inköpt som det i Shaktar, men p.g.a alltför stora brister i det defensiva spelet så blev han uppskickade till mittfältet och Srna(som aldrig tidigare spelat back) blev skickad ner till backlinjen. Sen lär det väl finnas en anledning till att han inte var särskilt eftertraktad på marknaden trots att han var gratis?

  @Ruud
  Det låter som en vettig påverkade faktor, men samtidigt så använder fortfarande många 4-5-1 och 4-3-3 sig av väldigt offensiva ytterbackar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.