Corriere – Kaladze: "Jag skäms över hur de behandlar mig".

>Aten 23 maj 2007, Milan-Liverpool 2-1: Dida; Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (Kaladze 80′)… Monte Carlo, 31 augusti 2007, Milan-Sevilla 3-1: Dida; Oddo, Nesta, Kaladze… Yokohama, 16 december 2007, Milan-Boca Juniors 4-2: Dida; Bonera, Nesta, Kaladze… Det har gått tre år sedan den senaste rödsvarta framgången och Kakha Kaladzes utveckling, 32 år gammal, har gått i fel riktning efter tio säsonger och åtta vunna titlar. Satt i karantän av klubben och nu även rekommenderad att packa sina väskor av supportrarna.
– Jag hade aldrig väntat mig någonting liknande av dem. Supportrarna har ofta kritiserat ledningen men de har alltid varit nära oss i svåra stunder.

För dem är resonemanget enkelt: om inte någon lämnar kommer inte Ibrahimovic
– Vad har Ibrahimovic med mig att göra? Om jag lämnar är det inte så att klubben inkasserar på min försäljning. Sedan är det ledningen som erbjöd mig detta kontrakt för fyra år sedan. Sedan jag kom till Milan har jag aldrig bett om en löneförhöjning.

Varför har du då inte gått med på att ”dryga ut” din ersättning såsom många andra spelare gjort under sommaren?
– Helt felaktigt. Tvärtom, när de bad under ett möte bad mig att göra detta sade jag mig vara redo att acceptera lösningen. Sedan däremot, efter några dagar, fick min agent ett telefonsamtal där de förklarade att jag inte ingår i klubbens framtidsplaner. Jag var redo att gå ner i lön med femtio procent: det är enligt mig en handling som vittnar om lojalitet gentemot klubben. Därför förstår jag inte vissa banderoller på läktarna.

Från ordinarie till utanför laget. Vad genomgår du just nu?
– Numera blir jag inte förvånad av någonting. Det må vara så att folk övertygat sig själva om att jag inte spelar för att jag är skadad eller slut som spelare. Jag bryr mig inte, jag pratar inte med tidningarna, men nu vill jag att sanningen ska komma fram. Min tystnad har gjort att folk betraktar mig som en idiot och det kanske är en av anledningarna till supportrarnas protester, på grund av månader och månader av skitsnack.

Känner du dig som en spelare som sett sina bästa dagar?
– Varför frågar du inte mina lagkamrater som tränar med mig? För två veckor sedan gjorde jag 90 minuter för mitt landslag. Det är förvisso inte Brasilien men om du är värdelös får du knappast spela. Trots det sägs det att jag har fysiska problem. Några tidningar är numera Milans pressavdelning.

Är du besviken?
– Jag är ledsen över hur de behandlar mig men jag har sett värre perioder. Även denna kommer att gå över. Förra året kunde jag ha gått till Fiorentina eller Roma men i början av säsongen övertygade Leonardo mig om att stanna.

Allegri däremot har direkt placerat dig och Jankulovski vid sidan om
– Men det är inte han som bestämmer. Jag har full respekt för Allegri, han är en mycket välförberedd tränare. De har dock sagt åt honom att Jankulovski och Kaladze inte bör spela. Jag har aldrig haft en tränare som efter fyra dagar bestämt sig för vilka som inte bör finnas med i truppen.

På tal om Jankulovski, förra året tackade han nej till Inter
– Han borde vara en idol för den handlingen. Precis som undertecknad: det var inte länge sedan jag avgjorde ett derby. 2006, när min bror hade dött spelade vi i München mot Bayern och de bad mig om att spela i alla fall. Efter matchen flög jag till Tblisi för begravningen. Vad är det för någonting? Beviset på att jag är en legoknekt?

Och Milanstilen?
– Enligt mig finns den inte längre. Detta är inte längre mitt hem, min familj. Jag har spelat tio år i det här laget. Jag har vunnit på planen, inte på bänken, och de får en att känna sig på det här sättet. Jag skäms över dem. Det är en pinsam situation. Det är sedan länge man fått veta saker via medierna istället för genom personerna runt om i klubben.

Kaladze, är du inte rädd för konsekvenserna efter den här intervjun?
– Sämre än såhär kan det inte bli… Efter alla dessa månader med sänkt huvud orkade jag inte hålla det inom mig längre. Jag ville säga sanningen.

* * *

Källa: Corriere della Sera, 25/8 2010.

16 reaktioner till “Corriere – Kaladze: "Jag skäms över hur de behandlar mig".”

 1. >Pinsamt… Vi har till och med mist det enda som skilde oss från klubbar som Inter och Real Madrid.

 2. >Varför gör han inte som Emerson gjorde? Han hade kontrakt i 6 månader till, men bröt kontraktet med Milan omedelbart. Jag menar, han verkar ju inte välkommen av någon längre.

 3. >Jag har respekt över att han vågar säga som det e samt att han gått med på att sänka sin lön o ej begära löneökning m.m. Det visar respekt, men fanimej kaladze du verkar inte ha förstått att du e över som fotbollsspelare! Vaddå behandlade mig dåligt? Du har gjort bort dig varje gång du har gjort inhopp, du har ingen tempo, ingen speluppfattning, ingen samarbetsförmåga osv osv… Vilken kille.. Gör oss alla en tjänst o skona oss framtida hjärtbesvär genom att tacka ja till nästa erbjudande istället för att leka lojal!

 4. >Med all respekt för allt han gjort för klubben. Men om han verkligen har ett Milanhjärta borde ju han förstå att det bästa sättet för klubben är om han lämnar eller lägger skorna på hyllan och jobbar inom klubbens verksamhet eller något i den stilen.

  Jag har börjat tröttna på den här jävla familjeskiten. Det är just den orsaken som gjort så att vi blivit en farmarklubb till blåbärsklubben Genoa.

  Bästa laget ska spela, hur många fingrar du än offrat för klubben….

 5. >Ställde inte berlusconi upp med en massa pengar för khaladzes kidnappade bror?? Khakha borde betala tillbaka genom att bryta kontraktet. Bums

 6. >På frågan om han sett sin bästa dagar svarar han:
  "Varför frågar du inte mina lagkamrater som tränar med mig?"

  Denna mening stör mig väldigt mycket, det verkar som att ingen av de äldre spelarna vill lämna klubben då "de andra" är kvar. Men hallå någon måste börja lämna! Helt rätt utav klubben att göra såhär, man måste gå vidare även om klubben gjort sjuka kontraktsförlängingar.

  Mix, tror du han blir kvar i Milan?

 7. >"Jag har aldrig haft en tränare som efter fyra dagar bestämt sig för vilka som inte bör finnas med i truppen." – Rattelse: Allegri ar INTE varan coach – Berlu ar det fortfarande..? :/

  Synd om Kaladze pa ett satt, men a andra sidan: Nar han VET att han inte ar tilltankt for framtiden sa kan han ju be om att fa riva kontraltet. Visst, inte han som "bad om en forlangning", men han VET vad som galler sa istallet for att slosa de sista aren pa laktaren, sa kan han spela i nagon klubb dar han fortf skulle tillfora nagot?

  Dock ar det grymt kul att nagon vagar uttala sig mot ledningen.

  Familjekonceptet har jag ALDRIG gillat da det INTE ror sig om en "familj" eller kompisklubb – det skall vara dodlig konkurrens da vi trots allt ar en proffsklubb som skall tavla om titlar, inte vinna utamrkelser som "Arets mest harmoniska klubb"…

  Inget ar enbart svart och vitt…

  Kaladze vet om forutsattningarna, och aven om de presenterats pa ett allt annat an professionellt satt, sa ar det sanningen: Agera Kaladze! Be om att fa riva kontraktet och dra vidare for en sista nytandning. Fansen skulle uppskatta det och min forhoppning ar (om/nar det hander)att han leverar en ruggig pik till Berlu som avskedspresent…

  Sorry for svamlet, nyvaken.

 8. >Det är inte "familjestämningen" som fört oss hit, det var förresten den som bidrog till att Pato, Kaka kom hit. Den bidrog till att vi var den mest framgångsrika klubben, men någonstans på vägen tappade ledningen huvudet. 4 års kontrakt???? Endast unga och nyckelspelare förtjänar mer än 3 års kontrakt, alla andra ska vara max 3 förutsatt att de är viktiga å har rätt ålder, men helst 2 års kontrakt. Sen skyller ledningen på brist på ekonomisk styrka. Jaha konstigt…
  Fotboll är en färskvara men det betyder inte att vi ska göra som Barca å Real tvinga trotjänare bort från klubben. Bättre skriva kortare kontrakt (om de e trotjänare e det lätt att förnya)
  Dåligt behandling av Kaladze å Jankulovski, vill inte se dem spela men behandla dem bättre de tillhör ändå klubben, så allt är ledningens fel.

 9. >Visst är det tråkigt att en gammal storspelare blir så här illa behandlad men han förtjänar ingen speltid då han inte längre håller måttet.

  Dags att skaffa sig lite självinsikt? Vara tacksam för att han har blivit fruktansvärt rik av dessa år i Milan. Förstå att han står faktiskt i vägen för klubbens föryngringsprocess. Inse att karriären är över?

  Att våran ökända familjära stämning på Milanello är borta pga av att Kaladze gråter ut håller inte.

  Skall spelare som inte klarar att spela för Milan få spela för Milan?

  Det har gosats och kramats för mycket och nu verkar toppen ha insett det.

 10. >@Anonym: Man kan vara en framgangsrik klubb aven utan ryggdunkandet…

  Vill se lite blod, svett och tarar istallet for mysiga familjekvallar 😉

  Familjementaliteten ar gullig, men den hindrar ju aven en rejal konkurrens da det gullas och smeks pa tok for mycket medhars.

  Minns bara "Abbiati ville inte lamna" nar vi hade kunnat ryckt at oss Lloris for en sannslos "lag" summa(med dagens matt…)

  Sammanhallning skall man ha, men det skall inte ga sa pass langt sa att "kompisar" hindrar klubbens utveckling, foryngring och forbattring.

  Silkeshandskar AV, tack!

 11. >"Skall spelare som inte klarar att spela för Milan få spela för Milan?"

  Håller helt med dig Davide, och frågar mig likt många andra..har killen noll självinsikt?

  Han snackar om att han var lojal i en match 2006(!?), vad fan har det med hans situation i Milan i dag att göra? Likt klubbar så kan inte spelare leva på gamla meriter, men det är just det han försöker.

  Även om det var ledningen som fuckade upp det genom att skriva kontraktet med honom så är det bra att dom tar tag i skiten nu.

  /Rickard

 12. >Han förtjänar den sitsen han är i milan velat bli av med honom ett tag nu…
  MEN

  "Det är sedan länge man fått veta saker via medierna istället för genom personerna runt om i klubben."

  Detta är fruktansvärt pinsamt ifall det verkligen stämmer

 13. >Jankulovski fick spela ikväll. Någon som vet varför han fick lira? Trodde både han och Kaladze inte skulle få spela en enda match… Var det bara jag som tyckte att Seedorf såg ovanligt långsam och trött ut? Och till alla som hyllat Huntelaar ser det ut som att han blir sista valet. Trots att han fick spela på sin favoritposition uträttade han inget speciellt. Inzaghi har varit bra mycket hetare och ikväll gjorde han även ett fint mål 🙂

 14. >Men vad är det som har hänt med Milan. Har vi tappat allt?

  Vilket mål av Inzaghi för övrigt?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.