CL á la freestyle

>Champions League-lottningen, ja. Mitt i Zlatandebaclet påminns man. Just när man hade glömt.

Rent spontant känns den svår. Milans grupp, alltså. Real Madrid – vet vi – är ett svårspelat lag med idel toppstjärnor. Ajax har en fantastisk CL-historia och Auxerre skickar Marseille- och aux armes-vibbar längs min ryggrad.

Vid närmare eftertanke känns gruppen dock relativt hyfsad. Jag har visserligen inte någon större koll på holländsk fotboll, men att Ajax skulle vara i samma goda slag som 90-talets Ajax har jag mycket svårt att tro.

Real Madrid, däremot, känns mycket tuffare i år. Med Mourinho i spetsen lär vi åtminstone kamma noll borta på Bernabeustadion. Mitt tips är att Real sedan går hela vägen till final och möjligtvis så långt som till historieböckerna.

Sedan har vi nämnda Auxerre. De är definitivt inte något Olympique Marseille, inte heller något Bordeaux och absolut inte något ultraskrämmande Lyon. Både dem och Ajax ska vi till och med kunna slå på bortaplan. Om allt vill sig väl.

Trots detta tycker jag att vårt mäktiga AC Milan har tilldelats den allra svåraste gruppen i startfältet. I fallet svår grupp får vi dessutom någorlunda god konkurrens av småbröderna från andra sidan stan. Werder Bremen och Tottenham blir troligtvis en mycket svår nöt att knäcka.

Föga överraskande är det sedan att Arsenal och Barcelona, än en gång i dessa sammanhang, fått sig en kyss av Fru Fortuna.

Tankar. Som vilka andra som helst. Vilka är era? Lätta grupper? Svåra grupper? Sevärda grupper? Och vad säger ni som har bättre koll på nykomlingarna Zilina och Bursaspor? Är det något att hänga i den där berömda julgranen, eller är det bättre att stänga av TV-apparaterna och sjunka in i djup sömn?

Dela med er!

8 reaktioner till “CL á la freestyle”

 1. >Känns som att Uefa älskar Arsenal och Barca lite mer än dom andra klubbarna eftersom dom spelar gladare fotboll… Blir att dra och skjuta mig nu. puss på er

 2. >Roligt att du vaknat och skriver igen, Marco 🙂

  Gällande Milans grupp så tycker jag faktiskt den är hyfsat tuff. Ajax och Auxerre är inga lingonlag som man bara "hämtar" poäng ifrån…

 3. >Som sagt, kul att ha dig tillbaks Marco.

  Milans grupp är tuff, men en andra plats ska normalt sett inte vara några problem. Med tanke på antalet nyförvärv Real inhandlat i sommar så blir jag inte ens överraskad om Milan kniper förstaplatsen.

  I övrigt så tycker jag personligen att Inters grupp ser mycket jobbigare ut. Både Bremen och Spurs är i min mening bättre än Ajax.

  Barcelona kommer lira brallorna av FCK i parken, kan bli fin underhållning, Arsenal ska spela bortamatcher i Ukraina och Serbien..inte lika enkelt som det kan tyckas på pappret.

  /Rickard

 4. >Gruppen är riktigt svår.
  Tyvärr tror jag inte på avancemang, inte med dagens spelartrupp. Jag ber till Gud (Maldini) att jag har fel.
  Men det är fortfarande några dagar kvar av mercaton. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

 5. >@Ricky n' Jonte

  Tack boys, jag ska göra mitt bästa för att komma ikapp Mix och hans maskineri. Det lär inte bli det allra lättaste.

 6. >Ganska ankelt om du fragar mig:

  CH L ar till for de basta – klarar vi inte denna gruppen, sa har vi INGET att gora i slutspelet. 😉

  Gick ju bra med Leo i en enligt mig tuffare grupp, samt lite tunnare trupp…

  Tror Real under Mou blir hyperfarliga, men vi skall fan inte satta oss pa kna och fukta lapparna innan matcherna ens spelats ;O

 7. >Interslynorna har sån jävla tur.
  Damn it. Jag hoppas, ber nu under Ramadan att vi kör över Real, så att Mourinho kommer ner på jorden. Jag minns hur han betedde sig mot oss..ill never forget nor forgive. Usch. Vi behöver mirakel, gud, you name it.

 8. >@ Mrs.Nesta

  Vadå tur? Varför har Interslynorna tur? Deras grupp är väl svårare än vår?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.