Apelsinzest deluxe

>Dominic Adiyiah lånas ut till Reggina; för bara några minuter blev det officiellt.

För att göra lidelsen kort: räkna med fler utlåningar och formell, finstila idioti den kommande veckan. Inte för att detaljerna i Dominics kontrakt har blivit officiella, utan för att utköpsklausuler – numera – verkar vara i linje med milanesisk praxis.
Varför så bitter, undrar ni?
Jo, för att det igår dök upp information om att man har skeppat iväg halva Beretta till Genoa. Inte nog med att man låter en mindre klubb sköta våra Prince-ärenden, nu har man även lyckats göra sig av med hälften av vad som verkar vara en av våra mest lovande unga stjärnor. Spelarutveckling i all ära, detta låter mer som välgörenhet i mina öron.

Och på Alberto Paloschi-manér lär det alltså fortsätta; för att inte tala om Marco Borriello-manéret. Klubben påstår att man satsar på ungdomar och tvingas senare köpa ut dem till överpris. När det väl kommer till krita är det enbart spelare med en enorm mättnad, och spelare som har spelat si och så många Champions Leaguematcher, som faktiskt betyder någonting.
Satsa på ungdomar hette det, ja – vilket djävla bullcrap!

4 reaktioner till “Apelsinzest deluxe”

 1. >Haller med dig och undrar om man verkligen INTE lart sig av fallet Borre och speciellt Paloschi…

 2. >Samtidigt vill väl inte andra klubbar låna spelare för att utveckla dem å se de sticka iväg.
  Bästa är att hitta en farmarklubb högt i serie B så det går låna ut, ungefär som Juve – Siena var förr.

 3. >Word.

  Klubben verkar inte kunna tänka längre än näsan räcker. Vad jag har hört så skall Beretta vara vår mest lovande ungdom?

  En fråga: Vart spelar han i år? Hos oss eller i Genua?

 4. >@Anonym: Finns otaliga klubbar som inte skulle tveka en sekund pa att lana in en stortalang fran exempelvis Milan, oavsett om dte ingick en klausul eller ej.

  Scenario: En mindre klubb har chansen att lana in en rejal talang. De behover ek betala for sjalva lanet, utan kan bidra med en viss % av lonen. Ar spelaren sa pass talangfull sa att han kan forbattra det mindre lagets spel och chanser till overlevnad/uppflyttning, sa tror jag knappast de skulle tacka nej enbart for att det inte finns en klausul.

  Ett ekonomiskt satt for "fattigare" smaklubbar att fa ett lyft, helt klart.

  Hade jag varit president av en mindre klubb och Milan knackat pa dorren och erbjudet en/ett par talanger sa hade jag ej tvekat, speciellt om klubben inte har de ekonomiska forutsattningarna for en klausul(en stor talang skall hur som helst INTE ha en lojligt lag klausul…) samt om spelaren/na i fraga skulle tillfora mycket i den nya klubben.

  Kanske blev lite luddigt nu, hoppas du forstar hur jag menar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.