ACM – Lecce, 4-0 – Boateng, tre poäng

>

Säsongsinledning och en halvlek skänkt av någon högre makt. Den innehöll verkligen allt. Ambrosinis ben gick som trumpinnar och han körde jedi mind tricks för att teleportera sig precis dit han ville, Pirlo serverade den ena avokadomackan efter den andra, Bonera var ovanligt högt upp och visade på oanade offensiva kvaliteter och Ronaldinho, naturligtvis, borrade assists på läpparna på vardera spelare. Dessa satte onekligen trenden för säsongen. Och då tänker jag inte ens nämna mittbackarna, den graciösa tvåmålsskytten och en Inzaghi som ser hetare ut än någonsin (och som i vanlig ordning firade meningslösa mål inspirerad av VM i lycka).
Den enda lirare som inte kommer upp i normal standard är faktiskt Seedorf (och till viss del Allegri som låter Gattuso spela fotboll, men det handlar ju mer om personliga preferenser, han var faktiskt rätt OK när han kom in). Men vem kan klandra honom när det fanns en, två, tre och fyra magiker på plan samtidigt?
Nåja…

Andra halvleken innebar visserligen ett antal chanser och ett mål av Pippo, men det var också en halvlek där man drog ned på tempot ordentligt och där Pato gjorde allt för att vinna skytteligan (ja – tro det eller ej – redan efter en match). Den riktiga höjdpunkten för mig var dock när Prince visade att Ronaldinho minsann kan inspirera. Titta-åt-andra-hållet-passningen, som håller på att resultera i ett Dinhomål, håller nästan magikerklass. Kul.

Sammanfattningsvis: Det var nykomlingen Lecce. Visst. Men ändå, det är så skönt att se glädjen hos spelarna. Dessutom var det utan Zlatan, som tillsammans med dessa, troligtvis kommer sätta det ena storförsvaret efter det andra i arbete.
I mina ögon var ett Borriellomål det enda som saknades. Zlatan i all ära, Supermarcos mål kan bli otroligt viktiga när säsongen kommer in i ett tyngre skede.
Hur som… Tre poäng och en positiv start på säsongen. Forza.
PS. En sån här dag ska man egentligen inte klaga på domaren, men det är väl för sjutton inte praxis att tillåta hands i 90 minuter, eller?