The stupid bunch

>
När fröken Adriano Galliani i samtal med ett antal journalister (i Forte dei Marmi, därav bilden) påstår att kommande säsong inte kommer vara en transitionssäsong inser jag att jag borde fortsätta söka efter den där perfekta koppen cyanid.

”…därför att vi inte har ett lag i behov av transition”, säger gubben, utan att på något sätt skämmas.

Bättre tider? Det har sagts förut och tåls att sägas igen: förvänta er inte några mirakel. Tja, förvänta er ingenting. Absolut ingenting.

***

Hej Adriano! Du vet att jag ofta gillar att tala direkt till dig. Låt mig därför få ta tillfället i akt och blåsa lite liv i din Charlie Chaplin-inspirerade själ.

Vi. Supportrar. Är. Inte. Dumma. I. Huvudet. Vad är det som är så svårt att förstå? Redan innan Champions Leaguevinsten år 2007 var vi i stort behov av förändring. Ja, maskinen vacklade redan då och många med mig tackar enbart Kaká för den mirakulösa vinsten. Till alla supportrars förtret sydde du och Silvio igen fickorna ordentligt.

Men nu påstår du alltså att vi är i behov av förändring? Varför just nu? Har du tröttnat på de usla pengainkasserande råttorna Kaladze och Oddo? Jo, det har jag också gjort och jag förstår din frustration, men varför ska vi supportrar få lida för att du och de övriga i klubben har mist förmågan att tänka långsiktigt? Med andra ord: ni ansvariga har er själva att skylla, låt det inte gå ut över oss i form av uteblivna satsningar och mellanår. Jag förväntar mig dessutom lite smidigare ursäkter. De du briljerar med håller inte i 90 minuter. Tack för visat intresse.

***

Vissa saker får en supporter att gå i taket, andra saker får oss rödsvarta att likgiltighetsgäspa. I detta fall är det på gränsen. När en klubb behandlar sina trognaste som idioter, då har man missförstått hela grejen.

Och mycket riktigt. Enligt inofficiella siffror har ynka 6000 säsongsbiljetter sålts. Hälften av dessa är sponsrade – länge leve kollektivet. Tyvärr kommer det inte krävas mer än en bra värvning för att få igång den försäljningen. Vid det här laget har väl gemene man insett att det behövs lite fler än så.

6 reaktioner till “The stupid bunch”

 1. >Förtydliga – Har du skrivit detta brev och skickat eller enbart till oss? 🙂

  Varje gång man läser uttalande från Galliani får man magsår. De misshandlar klubben till botten.
  "we fought with this squad for the scudetto ALMOST until the end" Notera almost, ändå säger han att "we are fine as we are".
  Patetiskt!

 2. >Stackars stackars stackars Galliani, killen åker över hela världen med ett fallfärdigt lag. Det finns noll zip – nothinh att värva för.

  Joe Cole, tror Milan lagt sin lön långt under de flesta andra. Han måste vara galen om han signar med Milan…..

  Fabiano och Dzeko kan vi bara glömma – bägge är för dyra.

  Zlatan ger mig mardrömmar….

 3. >hahaha.. trodde nästan att det var mix som hade skrivit det inlägget 🙂
  kommer dö en tidig död och min dödsorsak kommer förmodligen vara alla Galliani & Berlusconi uttalande !

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.