Sträck på er Lone Stars

>Andra VM-relaterade inlägget idag. What the hell. Ville bara säga att Ghana lämnar VM 2010 med den allra största äran i behåll. Man spelar inte en fotboll som tilltalar mig men man visade hjärta för en hel kontinent i afton. Hatten av Lone Stars.

Samma hatt lyfts för vår egen Adiyiah som ikväll tar med sig en lärdom han förmodligen bär med sig i resten av livet: den förbannat minimala marginalen mellan himmel och helvete.

Luis Suarez volleysmash på mållinjen och en spänd bredsida några minuter senare är som att flippa ett mynt och hoppas på det bästa – och få fel utfall. Han kunde ha blivit hjälten men slutar som delad syndabock. Tufft… Men det är så man lär sig.

Trial and error – global style. Lika bra kanske?

Dock skall tilläggas ett Dire Straits-citat: the boy can play. Som han täcker bollen, erbjuder spelalternativ och agerar moget i en VM-kvartsfinal.

De som till varje pris vill smäda ledningen för alla misstag de gör har redan sågat denna värvning. Något nytt fenomen är han kanske inte men potential ser till och med en garvad sjöfarare med porslinsöga att han har, den gode Dominic.

Jag är positivt överraskad trots en kväll i bitterhetens tecken.

Vi lider med dig. Vi lider med Ghana. Men vi gratulerar även Uruguay som inte alls blir kanonmat för holländarna som i ärlighetens namn gick vidare tack vare en sjysst domare, mycket medflyt samt ett gammaldags hederligt ruttet äpple.

4 reaktioner till “Sträck på er Lone Stars”

 1. >EN snuskig handboll ifran att nicka Ghana till Semin… Fy fan :O

  Kort ar han, men fan san skon liten javel 🙂

  Forza Dominic!

 2. >Lider något oerhört med Ghana.

  Vilken jävla situation vid Suarez utvisning. Bland det mest dramatiska jag sett någonsin utspela sig på en fotbollsplan.

  Hatten av för Ghana som är helt jävla underbara! Och Dominic är någon jag vill se mer av.

  C'est la vie Ghana. C'est la vie

 3. >jävla skit, nu har tydligen FIGC ändrat från 2 non EU spelare till 1 igen!!! Fan!

 4. >@Anonym
  Det spiller jo ingen som helst rolle for Milan, som bare bruker kvoten på Viudez, en avdanket Shevchenko og en Adiyiah som ikke får spille ett eneste minutt…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.