Sommarblandning

>Många som undrar vad som händer kring Ronaldinho. Jag är inte en av dem. Om han stannar är jag nöjd men om han drar är jag också nöjd, mot förmodan att en likvärdig spelare införskaffas (vilket är ett antagande man kanske inte ska göra…).

Dels för att hela affären känns ointressant men även dels för att jag tror att han stannar i slutändan – någonting som agenten Roberto de Assis idag bekräftade idag:

– Det finns inga kryphål eller liknande. Framförallt så har Ronaldinho aldrig hävdat att han vill lämna klubben. Snarare finns det en överenskommelse om att diskutera kontraktssituationen till hösten.

Vid närmare eftertanke hoppas jag att han stannar. Åtminstone om ersättaren är den jag befarar att det skulle kunna bli…

* * *

Sokratis Papastathopoulos (jag stavade rätt utan att fuska, respekt för fan) i utbyte mot Marek Jankulovski (som sägs ha sagt nej direkt, precis som brukligt), ett delägarskap på Rodney Strasser (vilket Milan sägs ha stoppat omedelbart) eller Ignazio Abate (vars fjolårssäsong på högerbacken inte imponerade på särskilt många och som säkerligen skulle trivas bättre i ett rödblått 3-4-3)?

Saker och ting kan ske snabbt i den frågan.

* * *

Avslutningsvis några siffror kring den trio som införskaffats i kölvattnet av Amantinogate.

Marco Fossati – 3.65M
Cristian Daminuta – 1.3M
Attila Filkor – 1.72M

Totalt hamnar notan på 6.7M och ja, vi snackar euro. Ungefär samma pengar man muntligen var överens om att betala för vattenskallen (övergång och lön).

25 reaktioner till “Sommarblandning”

 1. >Ersättaren han tänker på är Zlatan Ibrahimovic. Right, Mix?

  Där håller jag med dig.

 2. >Jag hade ÄLSKAT om Podolski blev klar! Och jag tror han skulle passa klockrent in i Allegris springspel. Det skulle gå undan med honom och Pato på planen, det är något som är helt säkert.

  /Rickard

 3. >Podolskis sinne för att gå mot mål är uppfriskande och har sannerligen saknats i Milan sen Sheva tog sitt pick och pack.. och frugans väskor.. och handväska.

  Papastathopoulos får det att vattnas lite i min mun. 22 år ung och en väldigt lovande back.

  Vi verkar vara på jakt efter en allround mittfältare också. Som kan axla en Pirlo roll om nödvändigt. Ledesma eller Anderlechts Lucas Biglia? Kan det ligga lite substans i det?

 4. >Sheva_7

  Biglia känns mer som en värvning för att få bättre kemi mellan Milan och Anderlecht då man visat enormt intresse för deras supertalang Lukaku, däremot inte sagt att det skulle vara en dålig värvning.

  Podolski är inte fy skam, även om man hade velat se ett mer frekvent målskytte från hans sida, dock har han presterat bra i landslaget och fungerar bra som winger i ett 4-3-3.

 5. >Zlatan kommer till 100%.
  Han ville inte vara kvar i Barca när Villa anlänt, samtidigt som Pedro verkligen utvecklas för varje vecka som går.

  Nej… Hade som sagt hellre föredragit en riktig Milanista i Dzeko. Men man får väl nöja med Zlatko.

  Sedan så skickar vi iväg Gattuso samtidigt som vi värvar en 2-3 rörliga spelare så blir jag ändå relativt nöjd.

 6. >Jag är av en helt annan uppfattning Jetmir.

  Zlatan släpps inte på lån och vi kommer aldrig lägga 35 + att betala hans monsterlön.

  Zlatan kommer gå till Premier League, det står skrivet i stjärnorna. Där han han inte vunnit ligan.

 7. >Nu tar jag alla rykten gällande Milans mercato med 5 säckar salt. MEN, om fallet är så att Milan satsar på Zlatan så är det i mina ögon helt fel värvning. Zlatan är i mitt tycke på väg ner och överskattad, hade hellre sett att satsar på Dzeko t ex. Mindre i övergångssumma samt lön.

 8. >Men jag hade inte velat bli av med abate. Den killen kan mer. BORT MED JANKULOVSKI ! Bade faan betalat halva hans lön bara för att bli av med honom 😀
  Hade velat ha Hernandes som vicepirlo. För vi måste verkligen ha en vicepirlo men vi ska nog inse att inte ett skit kommer hända under sommarn.

 9. >Intressant att det var så många olika gissningar. Och jag som trodde mig vara tydlig nog…

 10. >På ett sätt ja. 4-3-3 till 4-3-1-2 då återstår bara Seedorf (om nu Pirlo inte får chansen) i rollen som trequartista.

  Sabbatsår från Milan IMO.

 11. >Det snackas för övrigt om att Jankulovski hade en telefonkontakt med Genoaledningen idag och att han inte helt stängt den dörren… I utbyte mot filosofen.

  Sedan kommer det sannolikt att blossa upp ett namn i media de kommande dagarna angående en ytterback ifrån den portugisiska ligan. Han lirade VM med den äran (och nej det är inte Coentrao).

 12. >Bingo. 🙂

  Han har dessutom ITA/URU-pass vilket gör honom än mer lättillgänglig. Men vi får se.

 13. >Fucile är helt okay om man jämför vad vi har att tillgå idag men det är långt ifrån en världsspelare och en 'Campione'. Plus att det brukar kosta lite extra när man förhandlar med Porto.

 14. >Fucile var en av VM`s stabilaste ytterbackar!

  Fungerar lika bra pa bada kanterna, men har for mig att vanstern ar hans favvo?

  Seedorf = trequartista? LMFAO !!!

 15. >Fucile lär inte komma billtigt. Porto sålde Cissokho med tandvärk och efter att ha gjort endast en halv sässong i Porto för 15 milj €. Med tanke på Fuciles lyckade VM så lär han inte bli billigare.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.