Ronaldinho skadad

>Corriere dello Sport rapporterar att Ronaldinho drabbats av en muskelskada i det ena lårets baksida. Brassen väntas genomgå en grundlig undersökning under dagen för att fastställa skadans omfattning och konvalescenstiden (som spekuleras vara minst en månad). Deltagande i helgens turnering i London är därmed uteslutet och frågan är om han hinner bli frisk till seriestarten?

18 reaktioner till “Ronaldinho skadad”

 1. >Blir nog fler rapporter om skadade spelare efter de hårda (och nödvändiga) träningspassen..

 2. >Jaha så nu vart han skadad. Alltså när ligan drar igång så har han hunnit gå upp flera kilo igen alltså. Räkna med att fler bli skadade.

 3. >Med tanke på att det handlar om en spelare – vars fysiska status post-vacation var minst sagt ifrågasatt – som inte hunnit göra mer än ett fåtal träningspass (han tränade på egen hand vid sidan om fram tills bara för någon dag sedan) skulle jag vara försiktig med att dra slutsatser om för hård träning.

  Må så vara att den är hård men spelaren har sitt ansvar att bibehålla en acceptabel fysisk standard samtidigt som det är fystränarna som bedömer huruvida Ronaldinho är redo eller inte att ingå i den kollektiva träningen.

  Den som tänker börja kasta skit på Allegris arbetsmetod bara för att en slarvpelle inte fixar tempot kanske förespråkar lättare träning och samma gåfotboll som vi velat vara utan under ett antal år?

  Jag blir förbannad.

 4. >Att man inte ska säga nåt om Allegris träningsmetoder är för tidigt att yttra sig om. Du kan vara i den bästa form du någonsin varit men finns inte motivationen eller hjärtat där så är det all for nothing ändå. Men att han verkar vara ännu en docka som Berlusconi & Co gör som han vill med blir allt tydligare.

  Enl Football Italia så övertalar han Gattuso att stanna. Han ÖVERTALAR dvärgen att stanna. Milans nyförvärv i år består av ett bosmanfall i form av en 34-årig mittback, ett lån från Genoa och Papa.

  Galliani går ut och säger det antagligen inte blir något/några fler nyförvärv därav samma gamla visa år efter år.
  A.C Milan, klubben som jag hållt på sedan jag öppna ögonen och fick en boll i famnen håller på att förstöra sig själva. Kan de bli så blinda att de inte ser det? Klubben har gått från att ha som målsättning att vinna ligan OCH Champions League till att se uppnådd CL plats i ligan som lyckat. Allt för att krångla sig vidare från gruppspelet för att sedan åka ur under pinsamma former mot de stora lagen.

  Mitt svart-röda hjärta blöder..

 5. >Mix! Lugn nu! Jag kritiserade inte hans metoder utan välkomnar de! Det jag uttryckte var en oro för fler skadade spelare. Berlu& co har helt enkelt gjort mig till en pessimist dessa dagar.

  Vill även lägga till att jag aldrig läst en bättre milanblogg! 🙂 Keep it up!

 6. >Att skada sig innan säsongen ens har börjat är för tamt, åtminstone från en spelare av Ronaldinhos kaliber. En muskelskada i baksidan tyder på svaghet och allmän klenhet – något som Allegri inte kan förmå.

  Som Mix skriver handlar det egentligen om rent slarv och en dålig grundlig fitness. Alla dessa typer av skador handlar egentligen om det. Hade det istället handlat om stukad ankel efter en närkamp med Flamini på Milanellos träningsplan, ja då hade det helt plötsligt varit en annan femma.

 7. >Jag tror inte det kan vara en muskelskada. Han verkar ju inte ha nå muskler kvar utan det måste vara en fettskada. Eller att hans stora mage knockade honom när han skulle göra ett ryck!
  Rätt av Allegri att köra hård fys! Hoppas de alla kräks efter varje pass!

 8. >Eller så fejkar Ronaldinho skada eftersom han helt enkelt inte klarar av den hårda försäsong träningen. xD

  Men, seriöst utifall han nu är skadad så ger de oss ännu en anledning till att värva. Galliani han vet, eller borde veta att Ronaldinho ser ut som en hamburgare då han inte har spelat på ett tag. Och en ronaldinho ur form är som att spela med 1man mindre.

 9. >I försvaret blir det ju hur som helst som att spela med en man mindre då Dinho är på plan oavsett form. Han lunkar ju runt lite lagomt, kanske snackar lite med Seedorf om helgen.

 10. >Det var precis det jag varnade för i tidigare inlägg, att Allegris träningsmetod kommer kräva sina offer. Tyvärr ser det ut som jag kommer ha rätt.
  Vem står näst på tur att hamna på skadebänken?

  Vi får väl be till högre makter att svaret blir ingen annan.

  Ps: Kom just på att jag inte tackat för en underbar blogg. Klantigt och lite oartigt av mig. Sorry guys.
  Mix och Marco, ni ska ha ett STORT TACK för det ni gör!

 11. >Även om jag gillar tanken bakom Allegris hårda träningsupplägg så finns det även en del risker med det. Vid ökade tränings intensitet så ökar också skade risken men det är risker som man får ta ifall man vill ha ett rörligare och bättre spel. Däremot så har jag svårt att tro att endast en månads hård fysträning skall ge några märkbara resultat på spelarnas fysik. Speciellt då de flesta spelarna är över 30 år. Ju äldre man blir desstu längre återhämtning behöver man och för att kunna få max ut ur fysträningen så krävs det att man är fullt återhämtad.

  Nu står det väl inget om hur skadan uppstod men en muskel skada kan även uppstå för dem som är väldigt vältränade. Risken för muskelskador är ju som störst efter att man tröttat ut muskeln och fortsätter att belasta den. Så visst kan det ses som slarv från både tränarna och Ronaldinhos sida men man kan också se det som att Ronaldinho tränar hårdare och pushar sig mer än vanligt.

 12. >Klart kondisen inte ar pa topp efter en sommar ikladd en vit bloja samt strand/klubb/scen-hang med 50 Cent och CO. ;O

  Fatta denna fysiska traningen nar majoriteten av spelarna var 20-25 bast…? Ojojojoj…

 13. >Efter mina egna erfarenheter så är det verkligen inte bra att missa försäsongen. Speciellt inte en spelare som Ronaldinho, då mycket faktiskt vilar på hans axlar.

  Tycker ärligt talat att vi borde sälja honom om ett OK bud kommer in. Känns verkligen som att hans världsklass-nivå är en tickande bomb.

 14. >Davide.. förs är du besviken att Dinho är skadad för att han är vår viktigaste spelare..

  Sen vill du att vi ska sälja honom??

  Say what?

  Älskar Allegri.. kör slut på hundarna!!

 15. >Han ar helt klart en av vara viktigaste spelare, men skulle ett monsterbud dyka upp(LOL) sa skulle aven jag saga ja till forsaljning – att vara bast i dagens Milan ar ej samma sak som for nagra ar sedan… :/

 16. >Mathias

  Kanske var lite otydlig.

  Ronaldinho var en av våra bästa spelare förra säsongen men jag är faktiskt orolig inför denna ang. Gaucho.

  Hans stora drivkraft förra säsongen var att komma med till VM. Det finns inte nu.

  Sen har han även, det känns i alla fall så, funderat på bud ifrån Brasilien och USA dvs ta ett steg neråt i karriären. Kan sätta sig på psyket, om nu så vore fallet.

  Sen, och kanske mest relevant, känns hans fitness urusel inför säsongsstarten och med den nya skadan så förstörs den såå viktiga försäsongsträningen för honom.

  Plus att Allegris 4-3-1-2 med dess filosofi passar inte Ronaldinho och vice versa. Säljer vi han nu kan vi få en hyfsad summa samt köpa in en mer 'lämplig' spelare.

  Jag är inte alls optimistisk när det gäller Ronaldinho 2010/2011.

  Vem vet, jag kan ha helt fel…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.