Q and A – Jag orkar inte komma på någon rubrik

>”Hur går era tankar kring försäsongsschemat? Finns inte risken att upprepa fjolårets debacle när man planerar in träningsmatcher mot lag som Arsenal, Lyon, Inter, Juventus och Barcelona? Är det klubbens PR-folk som bestämmer schemat eller?”

Av: Vurre, 3/7 2010.

Vurren G, tack för din fråga yo.
Kommer ni ihåg Regulate? Riktigt jävla yo, yo.

Nåväl.

De som läst mina nedtecknade tankar kring Max Allegri – spelidén, spelmodellen, arbetsmetoden och den generella fotbollsfilosofin han står för – inser att tiden är en avgörande faktor. De stackars satarna har ingen aning om vad den där rynkiga långsmala gubben med smeknamnet Acciuga (ansjovis) egentligen vill.

Spring si, spring så. Fuck me old Tommy. Seedorf behöver tre-fyra veckor på sig att svälja stoltheten att springa överhuvudtaget, let alone lära sig nya löpvägar. Kommer fan inte på fråga ansjovishelvete.

Problemet är att tid är samma sak som pengar… Medan pengar bara är pengar och det inte går att köpa tid, inte ens med hjälp av en tidsmaskin (kanske är det den typen av forskning Milan Lab bedriver?). Hängde ni med? Jag tror att ni fattade.

Ledningen ger om inte blanka fan så väldigt lite för att spela ihop ett nytt Milan anno 2010/11. Det återspeglas inte minst i två faktum: A) att man nästan varje sommar sätter igång sin återsamling senast av alla lag i ligan och B) gör majoriteten av sina transfers av tilltänkta nyckelspelare i augusti.

Prioriteras gör alltså ekonomin. Alltid, alltid, alltid. Med rätta i dessa tider av sparbeting, bör tilläggas. Om än kanske inte på det extrema sättet utan några parallellt löpande långsiktiga planer och investeringar. Där klämmer skon: absolut ingen långsiktighet alls.

Hade vi haft ett lag som spelats ihop, groomats och trimmats uppe i bergen med huggorm som huvudsaklig kost, segern till varje pris som målsättning och enighet om vägen dit, ja då hade sommarschemat varit perfekt. Så är inte fallet.

Minimimålsättningen? En plats i CL varje år, kosta vad det kosta vill: usla insatser i överflöd, derbyförnedring och skuggboxning ute i den friska kontinentala luften följt av en golvning på något av högdjurens hallmattor. Orsaken?

Allt handlar om pengar. Alla andra parametrar är underordnade.

4 reaktioner till “Q and A – Jag orkar inte komma på någon rubrik”

 1. >Tack för svaret yo. Money makes the world go round. Jag har inga problem med att Galliani & co ser om det ekonomiska huset. Tycker det är bra. Det jobbiga är att man vägrar erkänna att man genomgår en transition.

  Btw så har du en enormt tysk musiksmak mix, rötter därifrån? Ska det verkligen vara ett e i slutet av ditt efternamn?

  Auf wienerschnitzel.

 2. >LOL!

  Mix håller egentligen på Werder Bremen och springer på tyska technoklubbar med Stefan Effenberg och Rudi Völler. Därav denna discohets.

  All Hail(e) Mix!!!!!

  /Rickard

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.