Q and A – Edin Džeko

>

”Mix & Marco, nu får ni sluta hästesöva och ge mig eran syn på senaste Dzeko ryktet som publicerades på Gazzetta idag och sedan kablades ut i världen. Substans eller bara fjantigt rykte?

Vad säger ni om ryktet och en eventuell (förhoppningsvis) övergång? Lösning? Förutsättningar?

Bring it on!”

Av: Jonas, 15/7-2010
Tack för din fråga.
Immondo säger: Rykten förblir rykten ända tills någon får för sig att offentliggöra affären på den officiella hemsidan. Det är min personliga syn på det hela.
Ett alternativ är att man som supporter väljer en mer realistisk spelare att tugga fradga över. Edin är en mycket dyr pjäs och det krävs en del lönespridningar för att få ihop tillräckligt med pesetas för att få se honom på Milanello. Dagens dystra sanning och lite rosmarin på det.
Mix säger: Angående Dzeko är min känsla att spelaren vill till oss ungefär lika mycket som vi vill ha honom.
Problemet som alla känner till är att Wolfsburg vill ha jättemycket pengar för sitt anfallsess – pengar som Milan inte har men Galliani nu försöker skrapa ihop genom la strategia della spalmatura (halveringar snedstreck förlängningar av kontrakt tillhörande överbetalda spelare med utgående kontrakt).
En efter en börjar de övriga pretendenterna försvinna och snart är Citykortet bortspelat om inte agenten tvingar sin klient att börja resonera mer med hjärna än med hjärta. Kanske finns det andra klubbar involverade, vem vet?
Galliani har kommit långt med sin strategi, kanske är han rentav nära. Huruvida han i slutändan lyckas hela vägen däremot återstår att se.

4 reaktioner till “Q and A – Edin Džeko”

 1. >Wolfsburg vill väl ha runt EUR 35M för Dzeko? Med andra ord torde det behövas kapitaltillskott av den maffigare sorten utöver kontraktsförlängning/lönehalvering på trötta mästare.

  Ska vi ha ens en mikroskopisk chans att få se Dzeko i rödsvart nästa säsong måste väl Galliani lyckas sälja Huntelaar, till ett ordentligt (över)pris dessutom?

  Senaste jag läste iofs var att Wolfsburg tagit Dzeko "off the market". Men det var väl å andra sidan sedvanlig mercato-bullshit…

 2. >Jag trodde att det var självklart för de flesta men ett förtydligande är kanske på sin plats:

  Den minimala transferbudgeten +
  Huntelaar såld/lön insparad +
  Gattuso såld/lön insparad +
  La strategia della spalmatura =

  Kanske, kanske, kanske har vi MÖJLIGHETEN att försöka värva Dzeko.

 3. >Det är skamligt att AC Milan ska behöva vända ut och in på varje slant. Dessa jävla tjuvar alltså.
  Jag förstår verkligen inte hur Silvio tänker. Han kan ju helt omöjligt statuera Milan som ett exempel på att landet går igenom ett kris. Folk är smartare än så.

 4. >“If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it."

  Gattuso (og Huntelaar) ut og Dzeko inn? Den drømmen tør jeg ikke tro på.. 🙁

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.