Oddo förlänger kontraktet

>Gianluca Di Marzio rapporterar att Milan och Massimo Oddo är nära en uppgörelse om ett nytt kontrakt. Det nya kontraktet skulle därmed innebära en förlängning på ett år med en halvering av lönen.

Detta skulle ge följande effekter:

1. Massimo Oddos kontrakt löper ut 2012 istället för 2011 som det gamla avtalet stipulerade vilket ger Milan ytterligare ett år att placera honom i en annan klubb och spara in en hel årslön. Oddo är därmed heller inte fri att från och med januari finna en ny klubb eftersom avtalet inte löper ut nästa sommar.

2. Lönen på cirka tre miljoner euro för den kvarvarande säsongen fördelas på två säsonger. Årslönen blir alltså drygt en och en halv miljon euro per säsong i två års tid.

3. Klubbar med lägre lönetak än Milan är nu plötsligt kapabla att betala honom den lön han i och med det nya avtalet skulle få. Med andra ord: Oddo är en realistisk värvning för klubbar som exempelvis Lazio (dit han enligt uppgift helst av allt vill gå).

För mig är detta tydliga indikationer på att spelaren inte lika desperat som de andra vill suga ut sin återstående lön utan snarare bereder vägen för en flytt, förr eller senare.

Men det kanske inte alla förstår i sin iver att till varje pris kritisera och gnälla på allt som rör sig?

Källa: SkySport24, 9/7 2010.

12 reaktioner till “Oddo förlänger kontraktet”

 1. >Forsta reaktion: Driver han?
  Det haer e samma spelare som sjaelv tyckte att han inte fortjaenade en plats i startelvan forra aret!

 2. >Håller med dig angående det ekonomiska men.

  "We never considered selling Oddo," Galliani said. "There are very few, if anyone, who's doing better than Oddo at the right-back. I talked to Silvio Berlusconi on the phone today, and he agreed with me and told me that Oddo is equal to Inter Milan's Douglas Maicon."

 3. >BTW verkar det som att:

  Caceres är ett rykte som svårligen blir verklighet pga icke-EU statusen.

  Dessutom skall två brassar – varav den ena länkats ihop med oss nyligen och en annan som inte gjort det (som var med i VM och spelar i en klubb med länkar till Milan) – vara heta potatisar.

  Saker sker även vad gäller defensiven. Håll utkik i helgen för mer information.

 4. >Hade hellre sett att Oddo går i sommar så vi slipper både Oddo och hans lönekostnad.

  Spännande nyheter, Mix.

 5. >Oavsett lon sa suger han ju fortf enormt, nagot som enligt mig inte andras tack vare lagre lon…

  Men men, what to do.

  "Battre an Maicon" – …och dar kom frukosten upp igen… :/

  Ps. Som en extra bonus sa ar val Mancini pa vag tillbaka pa lan… Gratis eller ej, faktumet kvarstar: Totalt javla vardelos spelare.

 6. >Jonas, jag tror att alla hellre hade sett att Oddo hade gått i sommar. Alla vet att han är värdelös men inte alla förstår varför han är så seglivad i Milan.

  Utifrån hans årslön på 3M så var ytterst få klubbar redo att erbjuda honom samma ersättning. 3M blir 6M i bruttolönekostnad under EN SÄSONG för en spelare av relativt låg kaliber och hög ålder.

  Ingen är redo att ta över det avtalet och dessutom betala en övergångssumma…

  Men i och med att han nu sägs gå med på att förlänga och halvera sin ersättning så blir han plötsligt en mer realistisk och genomförbar värvning för klubbar i övre mitten av Serie A samt en handfull klubbar i EU (om nu Oddo mot förmodan är redo att lämna Italien, något jag betvivlar).

  Alltså: det var detta som krävdes innan man kunde skeppa iväg honom. Förstår du nu?

 7. >Min första reaktion var att "That's it, fram med snaran" men nu när man fått det förklarat så ser jag faktiskt det som positivt.

 8. >Fattar inte. Oddo kan väl lika gärna acceptera ett kontraktsförslag på (exempelvis) 1.5M från en annan klubb oavsett vad Milan betalar honom.

  Det finns väl ingen regel som säger att man måste ta över kontrakt?

  Om Oddo inte vill lämna ett rövmärke på milanbänken som aldrig kan suddas bort så är det ju bara att acceptera lägre lön på annat håll? Varför måste man ta detta onödiga mellansteg?

 9. >Mix,
  Jag fattade från första början. Men mitt önskescenario hade varit som jag skrev ovan.

  Däremot så ser jag med en stor förväntan fram emot dina nyheter i helgen om möjliga transfer i den defensiva avdelningen.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.