Lika givet som patetiskt

>Jag besparar er mina reflektioner och går istället rakt på sak.

Efter en middag på Milanello hade Galliani och Allegri en get together där man i samsyn (?) enades kring att Gattuso faktiskt behövs, citat: ”under denna känsliga övergångsperiod”, slut citat.

Tränaren ska ha givit sitt klartecken att behålla spelaren på grund av den tyngd han har i gruppen snarare än på speltekniska grunder då han kvarstår som en av många spelare i en likvärdig konkurrenssituation.

De som inte slutat reflektera (ett fåtal Milanisti) vet att Andrea D’Amicos desperata försök att finna ett likvärdigt avtal i andra klubbar på kontinenten misslyckades och att man därför nu gör denna kovändning. Säkerligen till alla IQ- och stotlhetsbefriades glädje.

Men som sagt, är någon förvånad? Detta är pinsamt för alla parter: spelare, tränare och Galliani som samtliga var väldigt vaga för mindre än en vecka sedan. Nu efterhandsfabriceras orsaker till höger och vänster vilket är lika löjligt som väntat.

Och de som hade hoppats på mittfältsrekryteringar kan drömma vidare.

Bekräftade icke-spelare till dags dato är Kaladze, Jankulovski, Oddo, Zambrotta och Gattuso. Ett systematiskt hälsonedbrytande arbete signerat Adriano Galliani.

Värvningarna är Amelia (lån), Yepes (bosman) och Papas (till priset av vad Juve betalade oss för Storari, exklusive diverse ungdomar). Plus minus noll. Varken bättre eller sämre än ifjol men redan a posto così och fortfarande konkurrenskraftiga nog.

Ge mig en anledning varför jag inte borde släcka lyset, bära ut soporna och lägga ner hela den här bloggen en gång för alla? Och våga bara spela ut lojalitetskortet.

Nu är gränsen mikromillimeter bort. En vindpust räcker.

13 reaktioner till “Lika givet som patetiskt”

 1. >För att bloggen är det bästa som hänt världen sen tampongen uppfanns och att man aldrig vet hur säsongen kommer att utvecklas, våga hoppas och tro.

 2. >varför inte bara lägga ner klubben? Jag har en sådan lust att slå ihjäl någon just nu. Den här skäggiga dvärgen skulle man sålt för 4 år sedan. Varje sommar stannar han till slut. Jag visste att han skulle stanna.

 3. >Spyfardig blev jag av Zambrottas zambieliknande uttalande tidigare, detta var droppe som fick bagaren att rinna over… Eller skall vi saga vinagern + aggen som fick spyan att till slut lamna min mage och sabba inte enbart min laptop, utan aven hela javla grannskapet.

  Orkar ta mig fan inte mer av detta.

  Sa ofantligt mycket skitsnack fran Farbror Snusk och CO. Mer an vanligt, samtidigt som han alltjamt sitter pa sin blekfeta gamla hast och utropar sig sjalv till "raddaren"…

  Hoppa fran en bro Berlu – ditt javla ackel.

 4. >Om nu Allegri och Galliani kom överens om att Gattuso behövs för sina kamrat-skills och inte sin bländande gåva till fotbollen, hur kan då Gattuso själv blivit övertygad om att stanna då han den senaste tiden beklagat sig över brist på speltid. Hur går det ihop?!
  Klart att de pengar han får inte gör det svårt att sitta sidan om och dricka powerade, men kom då inte och gråt ut över att du inte får gå in och bryta holländska ben i Milanoderbyn.

  Hoppas agenten och Rino själv stod för flygturerna till grekland.

 5. >Jag hoppas alla kan fortsätta tro på milan som jag fortfarande gör. Det kommer en tid, jag tror bara den inte är nu, därför är jag förbered. Jag är helt knäckt av det här.. Helt likgiltig, men vet att det kommer nya tider. Det får ta 20 år skiiiiter i men vi kommer tillbaka.

  Jag har bara hållit på milan i 20 år men tänk dom andra äldre som varit med om värre saker än 96-98 eran. Det här är inget, vi har smakat för mycket av det goda helt enkelt, vi är bortskämda skitungar. Tre år av skit är inget fan, ha lite tålamod. Även plastansiktet måste dö nån gång.

  Var starka… den här bloggen är mycket viktig för dom flesta milan fansen i Sverige så jag hoppas vi har våra underbara bloggare kvar. Bästa i norden!

  Lite full men såhär känner jag.. riktigt ledsen och ingen tjej i sängen (ikväll ;)) som kan lugna mig eller ett fotbollslag som kan ge mig lite glädje i vardagen. Sommaren 2002 är alldeles för långt förlorad i mina minnen….tyvärr. Gud vad bortskämd man varit.

  Forza Milan

 6. >Skrattar lite för mig själv nu. Min och er älskade klubb är så tragisk just nu att man kan inget annat göra.

  Nu kanske man överdriver men under tre års tid har det, enligt mig, varit ett rent helvete att vara Milan-supporter.

  Försäljning av Shevchenko (mer än tre år sen), försäljning av Kaká, truppen har blivit så gammal att de bara tänker på deras sista feta lönecheckar, calciopoli, frustrerande uttalande dagligen, lögner, i princip noll action på transfermarknaden, noll titlar, överkörda och omsprungna av Inter.

  Jag kan hålla på hela dagen.

  Jag har fan i mig fått nog!!! För längesedan! Men ändå kommer jag sitta här imorgon och nästa år.

  Känner mig nästan som en fru som dagligen blir misshandlad i hemmet men som ändå stannar kvar och älskar sin make.

  Tvi!

 7. >Man blir så förbannad…orkar inte ens skriva ett riktigt inlägg….

  -För i tiden så betydde tryghheten och den familjära känslan i Milan att spelarna kunde utvecklas i lugn o ro…

  -Nu förtiden betyder det att samma spelare får åldras och ruttna i lugn o ro

 8. >Ok Mix, här kommer en anledning: Efter nittiotalets storhetsperiod blev runt 96/97(?) feta, nöjda och mätta och slutade plötsligt på plats 13 i Serie A. Kaos och tandagnisslan och mycket snack om att laget hade varit detsamma för länge. Men sen kom plötsligt Zaccheroni och gav oss ett guld med i princip samma trupp, extra imponerande med tanke på att Lazio superchock-satsade vid samma tid med pengar de inte hade.
  Varför bör rakbladet få ligga kvar på hyllan tillsvidare? Jo för att Allegri kan vara den som oväntat ger oss en ny Zaccheroni-effekt.
  Låt oss se vad han kan ställa till med när serien väl drar igång…

  (med stor risk för att vara ute och cykla när det gällar den kronologiska ordningen för mina påståenden)

  //Pommern

 9. >Tänk att det bara tog en vecka innan vi förstått vilken JA sägare Allegri med är. Galliani och Silvio kan se fram emot en ny Carlo på bänken och klubben behöver inte värva förrens 2018 för vi har ett lag fullt med mästare… Yepes, Amelia och Sokratis… För några år sedan hette våra värvningar Nesta, Rui Costa, Inzaghi, Kaká och Gilardino… Vi kan se fram emot att höra Serie B Serie B Serie B ganska ofta kommande säsong…

 10. >Det måaste ju vara ett jävla skämt!? Gattuso grinade hela förra sommaren, och nu har han grinat en sommar till för att sedan förlänga?!
  Vilken jävla dramaqueen. Och om det nu är så att Allegri faktiskt vill ha kvar honom, vilket jag inte tror är fallet. Så sjunker mina förhoppningar på mister betraktligt. Om det å andra sidan är så att han inte vill ha kvar honom men klubben förlänger med skäggdvärgen ändå så är det ju bara att konstatera att vi fått en Ancelotti #2. Båda delarna är bara sjukt jävla tragiskt. Ska man ALDRIG slippa att bli besviken på den här jävla klubben?

  /Rickard

 11. >Oooh, man är på semester i 10 dagar och hoppas att Milan värvat och satsat lite när man kommer tillbaks. Vad möts man av? Patetiska rader som gör att allt hopp som ens fanns var borta innan jag ens han komma till andra raden – räckte med rubriken.

 12. >Måste ju vara bättre att ta tebaxs Ibrahim Ba istället för Gattuso om det nu är för glädjen och kamratskapen i truppen!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.