Kryss mot The Gooners

>Kommer hem från jobbet, tar lite spenatsoppa och drar igång matchen mot de beväpnade. Förväntning? Att undvika förnedring. Slutligt intryck? Blandat men faktiskt många positiva vibbar. Mellan ett febrilt skedande in i käften såg jag en halvdan första halvlek (med Flamini i täten, vilket otroligt kul besked!) och en mycket bra andra, signerad ungdomarna.

Verdi, Beretta, Strasser men framförallt denna Merkel. Herregud vilken spelare. Så ung och otroligt spännande med ett moget och kraftfullt sätt att spela mittfältsspel på. Verkligen en man att fortsätta att hålla under uppsikt.

Alexander Merkel: kanske rentav en Serie A-debutant under säsongen? Inte alls omöjligt.

Abbiati verkar ha tagit konkurrenssituationen med Amelia på bästa sätt: den skallige vännen av fascistoid ordning var briljant i kassen för dagen och avstyrde sånt som normalt sett kan slinka in. Fortsätt så!

Mindre bra var Yepes (konstigt mot IFK Bolt?), Antonini (som kommer igen) och Abate (som får börja visa något illa kvickt om han inte vill hamna i Jankuladze-frysen).

Den tunge med kebabfrillan längst fram behöver nog chilla lite med gymträningen: det går trögt nu kompis det går trögt nu…

Resten var OK utan att sticka ut, exempelvis Pato: målskytt och fortsatt harmonisk längst framme. Hoppas innerligt att il Paperino går en skadefri och därmed per automatik målglad säsong till mötes. Det kommer att behövas.

Saknas gör fortfarande det där filtret på mittfältet precis framför mittlåset. Detta måste ordnas då motståndarna kommer agera mer cyniskt än vad det frikostiga Arsenalanfallet gjorde idag.

– Jag är nöjd med arbetet på planen som återspeglar hur bra vi jobbat på träningsplanerna. Flamini? Han lyckades ta sig till bra skottlägen idag. Abbiati? En applåd till honom för räddningarna. Synd bara på fem kontringslägen emot oss på lika många tappade bollar men vi gjorde det bra som lyckades komma igen mot ett lag som inleder ligaspelet om tio dagar.

Allegri är naturligtvis medveten om problematiken och lär knappast på ett Leonardo-aktigt sätt satsa ännu mer framåt och blunda bakåt. Åtgärda så vi slipper se det igen, tack.

Men som sagt: en fantastiskt underhållande match som naturligtvis inte betyder ett skvatt då den fysiska konditionen under dessa perioder gör prestationerna till helt slumpmässiga. Kul dock att se Milan spela en öppen fotboll a viso aperto mot ett lag som är känt för att göra detsamma.

God soppa dessutom.

4 reaktioner till “Kryss mot The Gooners”

 1. >Vilken forandring nar Merkel och CO kom in.

  Fran att ha spottat och svurit i ca 60 minuter, till att ha bade forvanats och glatts av de ynglingarna som kom in.

  Talangen finns dar – ta vara pa den nu.

 2. >Hoppas innerligt att Allegri är typen som berömmer bra prestationer med mer speltid då Merkel verkligen kan få fler chanser på mitten istället för Gattuso t.ex som inte har mycket att hämta längre.

 3. >Enig med Majk… Er det sannsynlig at Allegri vil slippe til ungdommene om de presterer litt i treningskamper, eller er det tilbake i fryseboksen?
  Spørsmålet går til de som vet mer om Allegri's metoder enn meg 😉

 4. >Fasen vad glad jag blir när jag tryckte på mozilla (detta är min startsida). Var verkligen inställd på att att vi skulle blivit förnedrade på Emirates.

  Missade tyvärr matchen helt då jag var på festival.

  Blir glad i hela hjärtat när jag läser att Merkel var jätteduktig. En som jag själv, utan att ha sett honom allt för mycket, tror mycket på. Hoppas som andra säger att han får mer chanser, det är så dom utvecklas!

  Det enda negativa som jag ser det var att Yepes verkar ha gjort det lite sämre än andra? Mötte han en hypersnabb Walcott eller var det en tabbe rent ut av?

  Kyss och länge leve Looptroop.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.