Konkurrenskraftiga AC Milan

>

”I believe that Mian are already competitive enough to fight on three fronts. I don’t believe there is any need for particular investments. […] It was like this last year and then we did well and were challenging for the Scudetto.”

Citat: Gianluca Zambrotta. Källa: Football Italia.

Är detta ett sätt att förlänga sin egna karriär, är det ett uppenbart sätt att slicka Herr Silvio Berlusconi där solen inte skiner eller är det en dödlig combo?
Jag bryr mig inte och det kvittar, en klok man som Gianluca Zambrotta kan inte vara så pass insnöad och hemmablind att han – totalt, fullständigt, helt och djävla hållet – ignorerat det faktum att AC Milan har vunnit ligatiteln en gång de senaste tio åren. Som grädde på moset har denna avdankade sopa även lyckats se våra bittra rivaler ro hem densamma, fem år i sträck. Vi var visserligen uppe och nosade lite i fjol, men statistiken talar fortfarande sitt tydliga språk: konkurrenskraften, var i självaste helvete tog den vägen?
I ett försök att förstå hur Gianluca tänker tänkte jag bena ut ordet konkurrenskraftig; ett ord som motsvarar engelskans competitive.
Man kan börja med att enkelt konstatera att konkurrenskraft inte handlar om att subjektivt följa Ronaldinhos träningssessioner och utifrån det avgöra om han (och de övriga i laget) kan besegra andra lag eller ej. Fotbollen förändras stup i kvarten och det går inte att komma ifrån det faktum att vårt kära AC Milan inte hänger med. Vi är med andra ord inte konkurrenskraftiga och det är ett hån mot alla med rödsvarta sympatier när Luca – som faktiskt har spelat i Barcelona och sett riktig konkurrenskraft – uttalar sig på det sättet.
Å andra sidan kan det vara så att Zambrotta är hjärntvättad i Milans målsättning inför denna säsong och utifrån detta syftar på att vi är konkurrenskraftiga. Galliani kommer än en gång vara nöjd med en Champions Leagueplats. Och ja, på så sätt är vi absolut konkurrenskraftiga. Skulle detta vara fallet är situationen värre än någonsin; då behöver vi inte ens titta i den berömda spåkulan för att konstatera att AC Milan är en skugga av sitt forna jag och att en position i den mellersta regionen inte är alltför långt borta.
Tyvärr talar allt för detta. Förra året var målsättningen Champions Leaguespel. I år ser det också ut att bli på det viset, och än en gång lyser de kvalitativa nyförvärven med sin frånvaro.
Man kan samtidigt fråga sig: är det inte underligt att ett lag som ständigt siktar på att ta sig till Champions League inte ens har ett konkurrenskraftigt manskap nog – för att där – ta sig till semifinal? Absurt! Till och med lag som Napoli, Sampdoria, Palermo och Genoa konkurrerar ju numera om Champions Leagueplatserna, och hur troligt är det att Luca hade sagt samma sak om han hade spelat fotboll i en rosa tröja?
Pfft. Clownfasoner.
***
Den korta versionen lyder:
Competitive. Pfft. Jag som trodde att det betydde att man byggde upp ett lag för att konkurrera med de allra bästa. Tji, fick jag och alla andra. Nu vet vi att det betyder att bygga upp ett lag utifrån CL-existensminimum och därmed konkurrera med lag som Napoli och Genoa.
Härligt!
Zambrotta då? Jo, han jagar säkerligen ytterligare kontraktsförlängningar. Punk ass bitch!

8 reaktioner till “Konkurrenskraftiga AC Milan”

 1. >Känns som att alla blir hjärntvättade i klubben nuförtiden. Har dom schemalagda möten mellan träningarna där de lär sig alla dessa klyschor som 'fine as we are', 'no need for reinforcements' och 'most successful club in the world'.

  Jag är, likt rawkus, så förbannad trött på allt skitsnack. En tibetansk munk på 110 år vet att vi inte är konkurrenskraftiga.

 2. >@Anonym

  Han var aktuell tidigare också. Jag tror dock han hamnar i Spanien.

  Lite roligare är att väldigt lösa rykten om Poli har dykt upp.

 3. >Ja, vad är det för jävla trött klubb man följer, egentligen?

  Om Camoranesi skulle komma så skulle jag… svära och förbanna läget, men lik förbannat sitta och titta på risiga streamar när Milan förnedrar sin vackra historia med halvmesyrer till insatser.För så är det ju att vara supporter.

  Trots allt, Forza Milan!

 4. >Är jag ute och cyklar eller hade inte Poli nyss förlängt kontraktet? Säkert inget mega-kontrakt han sitter på, men ändå. Hursomhelst så är ju laget a posto così, no?

 5. >Kan inte hålla med er alls här vad gäller hans uttalande (en sopa på planen är dock). Utåt tycker jag att gruppen ska stå enade och tro på sig själva. Efter tränarbytet och varesefiaskot finns det ingen anledningen för spelarna att springa och gråta ut i pressen. Truppen behöver lugn och ro, inte mer bensin på brasan.

 6. >@Pazzo

  Din åsikt respekteras och jag håller med dig, till viss del: vinnaranda och en bra gemenskap vinner naturligtvis en hel del matcher. Jag anser dock att realism och det faktum att man måste anpassa sin trupp efter tidens anda är minst lika viktigt.

  Serie B är inte långt bort om man ska envisas på detta sätt. Det händer tillräckligt många stora och välrenommerade lag som får hybris. Man är inte odödlig bara för att man har en fantastisk historia, det är dags för Silvio att inse detta.

  I min värld finns det en anledning varför lag som Barcelona och Chelsea alltid går långt i de stora turneringarna, nämligen en blandning av gemenskap, bra spelare och nytänkande.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.