Éder

>Inte den hårdskjutande Éder Aleixo de Assis från VM 1982, utan Éder Citadin Martins, Empolis och Serie B:s capocannoniere. Enligt rykten har han intresserat AC Milan ett tag. Igår eskalerade ryktena igen (kors i taket). Jag och säkerligen många andra undrar således: vem är denne mystiske figur som vi inte hört eller vet ett skvatt om?

Tja, han är uppenbarligen capocannoniere. 27 mål gjorde han i fjol. Italiens andradivision brukar vara en jämn tillställning; så även förra säsongen. Med andra ord: inte så illa pinkat.

När jag inte kunde rycka i fler trådar tog Youtube över. Med risk för att bli sågad vill jag glatt påpeka att denne Éder mycket väl kan bli Milanssupportrarnas alldeles egna videobrasse.

Som en blandning av Pippo och Kaká (när ni trodde att det var helt omöjligt); det var det första som slog mig. Det andra som slog mig var att han, till utseende och hållning, påminde en aning om Juventus superflopp Diego. 

Det var OK för denna gång, vi talar ju här om en övergång i de realistiska summornas tecken. AC Milan och Empoli har länge haft en god relation (Luca Saudati, Nicola Pozzi och Lino Marzoratti bidrar bland annat till det), och här finner vi äntligen en klubb som troligtvis låter bli att skratta Galliani i ansiktet när han presenterar sitt skambud. Samtliga argument, IMO, goda och realistiska nog för en övergång.

Mitt i detta sitter jag och irriterar mig över att ledningen fokuserar på fel lagdel. Trots det inger videobrassen Éder ett relativt gott intryck. Och ni kan skapa er ett eget: titta här, här, här (i samarbete med Claudio Corelli) och påminn er själva om att det enbart är klipp från Youtube.

16 reaktioner till “Éder”

 1. >Är vi verkligen intresserade av Keisuke Honda? Ett bud på 100€ av Galliani är nog på tapeten snart.

 2. >Dock bör tilläggas att av de 27 målen så var 11 av dem från straffpunkten.

 3. >@Anonym

  Rykten är ju rykten. Så många namn som cirkulerar i samband med AC Milan känns inte särskilt troligt. Vi kan bara önska att vissa är mer sanna än andra. Silly season är ju tråkigt på det sätt att vi alltid "…får se vad som händer i framtiden".

 4. >Sedan Kaká har vi inte haft en stabil straffskytt, och utseende mässigt är de inte långt ifrån varandra heller. Hårfager till tusen den där Eder.

 5. >Vad är det för summor som diskuteras kring Eder då? Lär inte vara speciellt dyr och som du säger så har Milan och Empoli en bra relation. En skön komplementspelare som vi säkert skulle ha nytta av.

 6. >Om dessa videos var det bästa man kunde klippa ihop på honom så är han verkligen inget att hänga i julgranen.

  Kan verkligen inte förstå att vi hamnat i sån här läge då vi skrapar efter andra klubbars rester eller letar bland dom lägre divisionerna. AC Milan alltså.
  Känns så jävla overkligt….

 7. >Ehrm…

  Ytterbackarna samt det sk "kreativa mittfaltet" skriker om forstarkning… 🙁

 8. >@MMM: Kan hjalpa dig:

  *Galliani med annu fler kryptiska uttalanden…

  *"Vi vill ha Rooney, men vi haller aven andra alternativ oppna: Trezeguet"

  *Joe Cole vore en bra forstarkning, men varfor riskera annu en Britt i Italien..? Mancini ansluter mycket troligt pa lan…

  *Godin finns tillganglig for ca 10 milj EU – det ar enbart 9.5 milj for mycket for oss – rakna med ett bud pa max 0.6 milj EU.

  Puss 😉

 9. >Nice;)

  E så trött på att läsa all skit på Milannews o andra sidor, Milan måste fan va det lag som bli länkade med flest spelare och får in minst spelare också.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.