Dagen då allt förändrades

>Tisdag den 20 juli 2010
Klockan 14:47

Milanello, Italien:

En våg av värme och solsken har dragit in över Milanello. Gräsplanerna är nyklippta och linjerna har knappt hunnit torka innan de assisterande tränarna hunnit lägga fram koner, bollnät och vattenflaskor i en minutiös ordning. Allting är och ska vara perfekt, vad ska spelarna annars tro?

Allegri torkar nervöst svetten ur pannan och hälsar spelarna vid grindarna välkomna tillbaka från sin semester. Handskakningar och artighetsfraser går från näve till näve, mun till mun. Det första intrycket är gott. En nystart står för dörren.

En efter en dyker de upp. Solbrända, utvilade och nyfikna att lära känna sin nya tränare. Är förtroendet detsamma som ifjol? Får jag äntligen chansen? Frågorna är många, svaren desto färre. Spelarna färdas känslomässigt tillbaka i tiden till sin första skoldag.

Samlingen av fans utanför portarna liknar en ringlande orm som håller hela träningskomplexet i sitt våld, redo att trycka till av full kraft. Några hyllar lydigt sina idoler medan andra står en bit bort – med sina plakat och sina kritiska ramsor – men ändå tillräckligt nära. Stämningen är förrädisk och kan skifta vilken sekund som helst.

Hade man inte vetat bättre hade detta kunnat vara en krigszon redo att explodera.

Det är ändå närvaron av en man alla väntar på. Från bakvägen kommer han in, journalisternas kamerablixtar smattrar ikapp med det spända sorlet. Journalisterna smeker fingrarna över sina tangentbord likt Patos flytande överstegsfinter men tittar plötsligt upp från sina uppfläkta notebooks.

Atmosfären går från att vara spänd till att bli elektrisk på mindre än en sekund.

Silvio Berlusconi har kallat till en presskonferens för att – enligt rapporterna – förkunna en nyhet som de misstrogna Milanfansen på plats, runt om i landet och i hela världen väntat på.

Livvakter, press, fans, spelare, stab och personal på Milanello: tystnaden är total. Om ett hårstrå skulle våga falla till marken skulle det eka hela vägen till Via Turati. Han tar mikrofonen, tar ett djupt andetag och öppnar munnen.

Han säger.

Ja vad säger han? Kära läsare: jag ber om er hjälp.
Min teori? Den kommer ikväll… Först vill jag ha era.

27 reaktioner till “Dagen då allt förändrades”

 1. >Bye bye R80? Welcome Ibrahomovic.

  Ibra vore det värsta tänkbara, men eftersom det ryktas om Gattuso till Wolfsburg kanske det öppnar för Dzeko vilket hade varit mycket välkommet IMO.

 2. >We will sign a champion: He has won the champions league several times, many league titles and is a renowned name through the entire world:
  RAUL!

 3. >Damn for en text, Mixet. Jeg var helt grepet, og så fikk jeg *den* avslutningen, haha.. venter spent på fortsettelsen, håper det blir gode nyheter, men må jo innrømme at jeg har mine tvil….
  Kommer Kaká tilbake? Sheva en tredje gang? Nytt stadion? Nye eiere? Damn Mix, du fikk meg til å drømme litt nå :'(

 4. >Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu Milan har vunnit fler än titlar under mig än Real Madrid under Bernabeu.

 5. >Tack för bästa Milan-bloggen på nätet till att börja med.

  Men 2 saker. För det första så är väl återsamlingen på tisdag och för det andra ska väl bara Berlusconi hälsa truppen välkommen tillbaka? Så som han har gjort tidigare fast det va 4 år sen sist.

  I mina ögon vill han bara visa fansen att han inte är så frånvarande som det har klagats på. Han har absolut inget att kungöra mer än att Dinho stannar möjligtvis.

 6. >I stand corrected på punkt 1. Vad gäller punkt 2 så är ingenting omöjligt IMO.

  Tack för feedback. 🙂

 7. >"Jag är skickad från framtiden av Massimo Morattis barnbarns barn för att förhindra att AC Milan upplever sportslig framgång på 20 år"

  eller

  "pull my finger"

 8. >Jag tror bara att han hälsar alla välkomna, säger att han ska vara mer aktiv inom klubben detta år. Satsa ungt. Men sen kommer bomben.. o den ska MIX skriva av sig nu, för det är ju faktiskt kväll.

 9. >Att vi inom kort kommer värva en stor spelare. En spelare som kommer ta Milan till den absoluta toppen igen. Nej, det är inte Maradona!

 10. >Alltså. Är det sagt att han ska droppa nån bomb eller är det bara en vanlig presskonferens?

 11. >ingen bomb.. men det kan vara precis vad som helst. Det är ingen värvning som är klar eller så, för då hade vi ju sett det från andra håll.

  Eller så kommer han bekräfta Sokratis.. nåt liknande.

 12. >Det är uppenbarligen farligt att inte vara blockmongo-övertydlig med en del människor. Snacka om höna av lite fjun… Jesu Krist.

  Men det är å andra sidan inte mitt problem. 🙂

 13. >Jag sällar mig till blockmongona och frågar dig Mix; vet du att det händer ngt på tisdag eller är det önsketänkande?

 14. >Han säger likt den gamla Mer-reklamen bara ett ord. NEJ. Om det nu överhuvudtaget är något på gång.

 15. >Här kommer bomben: NOTHING.

  Jag tror inte att han kommer att säga någonting av värde mer än att "siamo a posto così", budgeten är viktigare än ozonskiktet och att Ronaldinho spelar i Milan nästa säsong oavsett om han förlänger eller inte (vilket vore ekonomiskt sett oförsvarbart).

  Men det vore roligt ifall han skrällde med att säga någonting som faktiskt inte är intränat.

 16. >Speaking of which:

  Sky Sport 24 rapporterar att Ronaldinho sparkat personalen som jobbar vid hans bostad i Varese: tecken på att han inte kommer bo där av en anledning som även ett blockerat mongo kan räkna ut.

 17. >Han kommer tala om att han tvingat Jankulovski, Kaladze och Gattuso ställa sig på ett bord och lovat att dem alla tre kommer vinna skytteligan och vara en stark bidragande orsak till Milans trippel anno 2010/2011.

  Enough said. Tre champions som funnit glöden igen. Då är vi fine as we are…

 18. >Ska bli intressant att se vad han har att säga. Men tror som många andra att han inte har ett skit att säga. Tråkigt men jag har inga förhoppningar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.