Senaste nytt från Sardinien

>Många spridda skurar trillar in när det gäller tränarfrågan och spelarrykten in och ut i Milanlägret. Här kommer en sammanfattning med starka kopplingar till Sardinien.

* * *

Milans backtalang Michelangelo Albertazzi är enligt Gianluca Di Marzio – mercatoexpert för italienska Sky Sport – på väg att ta klivet ner i Serie B för att få nödvändig seniorfotboll i kroppen. Intresserade och på väg att knyta till sig den Bolognafödde spelaren på lån är inga mindre än Siena, nedflyttade men fast beslutna om en snar återkomst till den högsta divisionen.

Det talas om att Cagliaripresidenten Massimo Cellino gärna ser den 19-årige innerbacken i ö-lagets uppställning inför nästa säsong – en möjlighet som dock sannolikt skulle innebära färre chanser till spel än vad nedflyttade Siena kan erbjuda.

* * *

När det gäller tränarfrågan väntas Cellino återvända från Miami imorgon. Stundar gör därmed en faccia a faccia med Adriano Galliani där spelkorten Davide Astori (delägarskapet skall lösas), Federico Marchetti (som värderas till löjeväckande 15 miljoner euro och därmed knappast är ett seriöst diskussionsämne), Andrea Lazzari (högt värderad av Max) och självfallet även Massimiliano Allegri själv (som entledigades från sitt tränaruppdrag men än idag avlönas av Cagliari och som Cellino hotat med att få rulla tummar kontraktstiden ut som ett straff för påstådda förhandlingar med andra klubbar under pågående fjolårssäsong) skall läggas på bordet.

Sienatingade Albertazzi och Gianmarco Zigoni är även intressanta för de rödblåa som dock får ge sig till tåls till slutet av sommaren då ynglingarna säkerligen gör sina säsongsförberedelser i rödsvart regi. Rapporter säger även att Cagliari gärna ser Alberto Paloschi i laget: en hypotes som dock kräver att Milan och Parma först gör upp i ägandefrågan innan en sejour på Sardinien kan bli aktuell.

* * *
Många är vi som ledsnat på tränardramat och troligt blir det så att Cellino – tack vare sin ypperliga relation till Milans skallige man – till slut visar sig från sin medgörliga sida och om än motvilligt låter Allegri gå vidare i karriären.

Frågan är hur lättlurad Galliani är och vilka utbyten han är redo att släppa för att få ett slut på sagan. Vi som känner till Festers track record andas inte direkt morgonluft…

Den som lever får se.

3 reaktioner till “Senaste nytt från Sardinien”

  1. >Inga mer utlåningar till Cagliari. Det kommer att vara svårt att hämta tillbaks spelarna om dem lyckas. Cellino är bara trubbel.

  2. >@Anonym

    Det verkar som om alla utlåningar leder till trubbel. Även Ghirardi, Parma och Paloschi har gett oss stora bekymmer. Med Gourcuff-historien färskt i minne misstänker jag att problematiken snarare ligger i egna led.

  3. >Detta kan bara sluta på ett sätt: Cagliari köper halva kontraktet på hälften av alla våra primavera-spelare.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.