Raketforskare sökes

>Intervjuad i GQ fäller Milans VM-ratade anfallare Marco Borriello följande kommentarer om författaren Roberto Saviano, framförallt känd för sin skildring av camorrans organisatoriska uppbyggnad i Gomorra:

– Han har profiterat på min stad. Det fanns ingen anledning att skriva en bok om camorran för att få folk att förstå vad det handlar om. Han tar bara upp de hemska sakerna och glömmer allt annat.

Noterbart är att Borriello vid elva års ålder förlorade sin far till följd av ett mord utfört av just camorrister – ett faktum som får ovanstående att framstå som mycket märkliga åsikter.

– Det var svårt att växa upp utan en far men erfarenheten har stärkt mig. Som tur är har min mor tagit hand om mig även som en fadersgestalt. Det är en erfarenhet som gjort mig mer ansvarsfull. Annars hade jag aldrig lämnat hemmet som fjortonåring.

Marco avslutar med att beskriva sitt förflutna som han ser det:

– San Giovanni a Teduccio i Neapel, kvarteret där jag kommer ifrån, är området i Italien med högst förekomst av familjer som lever under undermåliga förhållanden. Det är dock ingen djungel men heller inget Disneyland. Man kan säga att det härdar och lär dig att vara vaken redan som ung. Om man tar en åttaåring från Neapel och jämför honom med en jämnårig från någon annan del av Italien så märker man skillnaden.

* * * * *

Det var någonting som fattades för bägaren att rinna över när det gäller den här amatörjäveln till enbent låtsasfotbollsspelare. Här kommer dock en dunk med vatten som sköljer både bägare, tilltugg och övriga attiraljer åt helvetet.

Möjligen är traumat från barndomen ännu inte bearbetat vilket renderar i ett förhållningssätt som onekligen väcker många frågetecken kring dennes mentala hälsa… Men det är spekulationer. Innan psykologerna gör sina utlåtanden kan vi bara konstatera faktum:

Marco, du är helt IQ-befriad och ryggradslös. Hur är det möjligt att fälla så många korkade synpunkter under ett och samma tillfälle utan att i någon form av självinsikt storkna på sig själv? Är du en levande karikatyr på dessa obildade sluskar till proffs som skämmer ut sig själva gång efter annan så snart andningshålet används till annat än gasutbyte? Andra förklaringar finns inte.

Roberto Saviano profiterade på sin bok? Javisst. Han lever under ständigt beskydd med mordhot hängande över sig. Rena jackpotten. Och den sista strofen om åttaåringarna, är det någonting positivt eller vaddå? Jag är förbluffad men kanske borde jag inte vara det. Borriello har talat.

Nästa gång hoppas jag han håller käften.

6 reaktioner till “Raketforskare sökes”

 1. >Hade ingen aning om det där ang. hans farsa. Jävligt konstiga kommentarer helt klart.

  Är f.ö. ett stort fan till Mister Saviano. Synd bara att det blivit som det blivit för honom.

 2. >Borriello är Kung. Jag vet hur han känner sig, det gör inte alla bortskämda människor….

 3. >Borriello har väl säkert inte fått något gratis för sitt utseende i ett medialt 'sexy'-fixerat italien?

  Tuff framgång. Spela fotboll kan han ju knappt. Al-Ahly var är ni?

  Övrigt: Han hade gjort en fenomenal karriär i Allsvenskan. Med de gräsplanerna vi har så hade knäppt in 25 cykelsparkar och 34 volleyskott då bollen jämt studsat upp framför honom när han egentligen tänkt dämpa, vända, rätta till, peta fram, skottfinta, snurra, puta ut rumpan, vända tillbaka och näe..fan där tog han bollen.

 4. >Hahahahaha 🙂 Detta stycket fick mig att aterigen nastan pissa pa mig tack vare eran blogg: "amatörjäveln till enbent låtsasfotbollsspelare" 😀

  Mumma for ett trasigt fan 😉

 5. >Visst är han enbent men jag fattar inte sågningen? Ska han bli dumförklarad för att han i en intervju säger att det var tufft att växa upp i ett område i Neapel?

  Men håller med om att kommentaren om Saviano var onödig, han skämdes antagligen för hur hans stad målades upp i filmen. Att säga att han profiterade när han lever, som Mix säger, under beskydd, är bara dumt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.