Paloschi kvar i Parma

>Den av Parma och Milan delägde anfallaren Alberto Paloschi ser ut att bli kvar på Ennio Tardini även nästa säsong då delägarskapet klubbarna emellan går mot en förlängning. Ynglingen gör därmed sin tredje säsong i gialloblu efter att ha smällt in 11 mål i Serie B 08/09 och ytterligare 4 mål i början av den förra säsongen i Serie A innan skadorna satte honom ur spel.

Inofficiella uppgifter menar att Parma är intresserade av att antingen överta de fullständiga rättigheterna eller sälja sin andel medan Milan – som tror mycket på spelaren – inte är främmande för att placera honom i en annan klubb (Cagliari nämns bland andra Serie A-klubbar).

Då klubbarna har mängder av andra förhandlingar att brottas med under sommaren ser denna huvudvärk ut att skjutas på framtiden med ett fortsatt delägarskap som bekvämaste lösning.

Huvudpersonen berättade i slutet av förra månaden för Gazzetta di Parma om sin säsong:

– Det oförutsedda är en del av vårt yrke. Alla som har förmånen att arbeta som professionella fotbollsspelare vet om att muskelskador är någonting som tyvärr uppstår. Som tur är har jag inte haft några stora bekymmer med tanke på att lederna, såsom knäleden eller liknande, inte drabbats. Man kan säga att det handlat om små hinder som får en att växa som spelare. Jag kommer inte att glömma dem eftersom motgångarna hjälpt mig att mogna.

Chiarifödde Paloschi – som under sin tid i Milan togs under Inzaghis vingars beskydd och sedan dess etablerat en hjärtlig kontakt – kommer från en misslyckad säsong med drygt sex månaders spelfrånvaro på grund av envisa muskelskador som hållit honom borta från planen. Förhoppningen är att vara skadefri, göra mål och sedan försätta såväl Parma som Milan i en knivig situation vid förhandlingsbordet.

Och vem vet: kanske axlar han den mantel som mentorn lämnar efter sig om ett års tid?

Källor: MilanNews.it 16/5 2010 & Gazzetta di Parma 31/5 2010.