Gazzetta: Allegris första dag på jobbet

>Efter en månad av uppskjutna möten och osäkerhet för Massimiliano Allegri är det nu skarpt läge. I fredags blev han officiellt presenterad som tränare och avnjöt samma dag en lunch med Adriano Galliani; igår var det debut på Milanello i väntan på den riktiga premiären den 20:e juli.

TÄT KONTAKT I INLEDNINGEN
Helgen har präglats av tät kontakt med Milans vice president. De två åkte till Forte dei Marmi på fredag förmiddag och blev kvar där till på söndag kväll under ett hjärtligt klimat med utsökta måltider såsom fiskrätter, vitt vin och lite arbete. Den nödvändiga tiden som krävs för att analysera läget och se över behovet av eventuella önskemål, justeringar och tillskott. I förrgår, i samband med att de lämnade restaurang Il Fortino, avslöjade Allegri sitt förtroende för Ronaldinho: ”Han är en jätteviktig spelare. Han stannar hos oss och kommer prestera ännu bättre än ifjol”.
Galliani lämnade en hälsning till supportrarna: ”De kan vara lugna, Milan kommer att vara ett bra lag i år”.
Därefter väntade avresan tillbaka till Milano, precis såsom helgens tema dikterat: tillsammans. En nödvändig period för respektive parter att lära känna varandra.

HUS I CENTRUM
Igår förmiddag uppehöll Allegri sig med den logistiska aspekten genom att titta på ett par hus. Valet föll på ett hus i stadens centrala områden, vilket föredras av tränaren, istället för Gallarate med omnejd som tidigare tilltalat många spelare av bekvämlighetsskäl då det ligger i närheten av Milanello: platsen där Allegri, ånyo efter en lunch med Galliani, tog sina första steg. Ihop med team managern Vittorio Mentana slöt den nytillträdde Milantränaren upp med sportcentrets direktör, Antore Peloso, och kommunikationsansvarige Giuseppe Sapienza. En uttömmande timmeslång tour följde där Allegri såg över ingången, spelplanerna, kontoren, presslokalerna, spelarnas egna rum (hans eget kommer vara rum nummer fem: samma som Leonardo hade), juniorlagets ytor, restaurangen, köket och även det famösa utrymmet med öppen spis (där Ronaldinho inför hela laget stående på ett bord påstås ha svurit på att prestera sitt yttersta). Ingen åtkomst emellertid till gymmet eller Milan Lab, ytor som för närvarande genomgår ett omfattande renoveringsarbete. Alltsammans ackompanjerade av TV:n som visade Holland-Slovakien.

”BLAND DE TRE FRÄMSTA”
Avslutningsvis en intervju för Forza Milan, klubbens egna månadsmagasin, ett par officiella uttalanden (”ett mycket positivt intryck, verkligen ypperliga faciliteter. Lo Scudetto? Vi ska försöka att göra bra ifrån oss, målsättningen är att sluta bland de tre främsta”) och utdelningen av en sponsorsbil: valet föll på en svart bensindriven Audi Q7 4.2 innan han äntligen kan påbörja sin semester.

* * *

Förändringens vindar blåser in även runt den medicinska staben. Från och med den första juli kliver doktor Massimo Manara av och lämnar över uppdraget till professor Gianluca Melegati, traumatolog och expert på rehabilitering. Tidigare har han varit verksam bland annat i det italienska skid- och volleybollandslaget. Fram tills för någon vecka sedan har han även varit bas för staben kring rugbylandslaget. I det nya uppdraget kommer han att jobba sida vid sida med doktor Gevi som på heltid följer laget i all dess aktivitet. Jean-Pierre Meersseman och Milan Lab kommer att fortsätta sitt researcharbete men överlämnar rehabiliteringen av de skadade spelarna till externa Physioclinic.

* * *

Källa: Marco Pasotto, La Gazzetta dello Sport, 27/6 2010.

17 reaktioner till “Gazzetta: Allegris första dag på jobbet”

 1. >Toppen Mix.

  Summeringen av läget.
  – Topp tre
  – Ronaldinho ska bli ännu bättre

  Låter som en idé att bygga på.

 2. >Det som fattas är (i min mening):

  – Två ytterbackar
  – Minst en mittfältare som vill springa och som kan SPELA boll (Hur många får myspinne av Mesut Özil?)
  – En anfallare på toppnivå
  – Ett spel som funkar

  Då hade jag varit nöjd =)

 3. >Ingen meersseman som sköter rehaben!?
  Åh denna glädjens dag, fan ta fram champagne Mix!

 4. >Sa inte Galliani också: "The fans should remain tranquil. Milan have a good squad already, he said.
  "

 5. >Intressant läsning. Tack.

  Vågar dock inte tänka för positivt när Galliani säger att Milan kommer att vara ett bra lag i år. Kommer väl en värvning av Raul från Real Madrid med motiveringen att han är en vinnare…

 6. >Det här är saxat direkt från Gazzettan:

  Da Galliani un messaggio ai tifosi:
  «Devono stare tranquilli, il Milan quest’anno sarà una bella squadra».

  Sen får var och en hitta på att det står någonting annat om de känner för detta.

 7. >Mix vad tror vi om målet topp tre o att de inte säger rakt ut att vi ska vara med o slåss om scudetton? Är det så att de inser att Milan inte kommer slåss om några titlar i år igen eller att de vill inte sätta för hög press på nya tränaren?

 8. >Det här var ju nästan roligt som att se ärkesvinet Pepes nya så kallade frisyr

 9. >Är det bara jag eller känns Portugals vänsterback mer kittlande nästa säsong än Janku? Agera Galliani!

 10. >Coentrao spelar i Benfica. Skulle Galliani försöka sig på det skulle det troligtvis bli en dyr historia.

 11. >@Marco
  Man får aldrig sluta hoppas. Men jag tror inte heller att det är realistiskt. Speciellt inte efter försäljningen av di Maria till Madrid.

 12. >Marco:

  Fast å andra sidan har väl Rui Costa uttalat sig om att Milan har förtur på alla deras spelare. Tror dock inte att det blir ett billigare pris.

  Coentrao verkar väldigt spännande, likaså Honda.

 13. >@Il Tulipo

  Mycket riktigt. Men som vi alla vet, Milan nappar inte på service, de nappar, precis som du säger, på Ö&B-priser.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.