Amelia klar enligt Di Marzio

>Sky Italia:s transferexpert Gianluca Di Marzio avslöjade under dagens videochatt på den officiella hemsidan att Marco Amelia är klar för Milan. Övergången avser ett låneavtal där Milan har rätt att köpa loss målvakten till ett på förhand stipulerat pris (4-5 miljoner euro).

* * *

Igår kväll uttalade sig spelarens agent Carlo Pallavicino till Azzurro Italia Notte:

– Jag vet inte om det pågår förhandlingar med Milan, inget möte är inbokat och jag har inte mottagit någon information i ärendet. Om vi är redo att prata med Milan? Ja, vi är redo att prata med Milan.

Sagt och uppenbarligen gjort, vilket Genoas sportdirektör Stefano Capozucca även bekräftar:

– På måndag väntar ett möte. Övergången tycks avse ett låneavtal men mer än så kan jag inte säga just nu.

* * *

Den mindre trovärdiga tidningen TuttoSport avslöjade inatt att Christian Abbiati reagerat negativt på nyheten att Amelia ansluter till klubben. Enligt Di Marzio har Amelia därför velat kontakta Abbiati för att rensa luften och skapa goda förutsättningar för en ärlig konkurrenssituation.

* * *

Några har undrat över orsaken till varför Genoa så lättvindigt släpper iväg en landslagsmeriterad målvakt till en rivaliserande klubb. Svaret är inte helt givet men troligen har tränaren Gasperinis frostiga relation till Amelia en hel del med saken att göra…

* * *

Summerar man målvaktssituationen under det senaste dygnet kan vi konstatera följande: ur en ekonomisk synvinkel har Adriano Galliani skrapat ihop 4.5-5 miljoner euro från Storaris försäljning och lånat in en ersättare utan att behöva spendera någonting för denne.

Pengar som går oavkortat till den minimala transferbudget som klubben rör sig med i sommar. Förvisso gäller fortfarande ordstävet ”skit skall skit ha”… Men skit ska även creddas när så tillfälle bjuds.

Jag kommer att sakna Renegade, mest för att han är skön. Men en 33-åring kan inte bara vara skön, han måste bidra också. Detta var enda möjligheten att dra nytta av honom.

Därför lyfter vi på sommarhatten och säger: bra jobbat Galliani.

* * *

Med andra ord: Amelia till Milan, nu väntar vi bara på det officiella pressreleaset från Milanhåll.

Synpunkter?

Källa: Sky Sport 24, 18/6 2010.

20 reaktioner till “Amelia klar enligt Di Marzio”

 1. >I dessa tider vågar man ju knappt berömma Galliani(med risk att bli halshuggen av både bloggare och läsare), men jag måste faktiskt erkänna att jag blev positivt överraskad och lite glad(det behövs så lite numera)när ryktena om Amelia började cirkulera i går kväll. För att vara målvakt så är han ju fortfarande relativt ung, och jag har på känn att detta är bra både för Milan och Amelia själv. Så jag stämmer in i hyllningskören till den flinte. Keep up the good work Adriano.

  /Rickard

 2. >Ett förtydligande:

  Jag berömmer inte målvakten utan de ekonomiska premisserna. Amelia är en jävla sopa men det kvittar egentligen då Abbiati kommer vara ordinarie.

  Pengarna däremot är välbehövliga med tanke på det enorma behovet av nya spelare på andra positioner.

 3. >Tycker varken Abbiati eller Amelia håller världsklass. När skall Milan sluta lalla omkring med medelmåttor och börja satsa igen. Visst, vi får dryga 5 milj euro att lägga på till vår redan minimala transfer budget.

  Känns som den tafattiga "satsningen" bara bevisar att inom kort är Milan ett lag i mängden – i mitten av tabellen och i Europa League.

 4. >Abbe skulle vi ha slappt nar Lloris var pa g, men "han blev ju sur och ville ej lamna, stackarn…"

  Silkesvantar maste forbjudas inom AC Milan.

  Pengarna ar valbehovliga och kan sakert bekosta en del av branslet till sonens nya yacht…

  Amelia? Gillade honom… for ca 5 ar sedan…

  Milan har verkligen blivit Liedl/Willys, tvi vale!

  Kul att man exempelvis hade kunnat huggit Godin, Joe Cole(visst fan hade Becks kunnat hjalpa till..?) och Feghouli helt gratis…

  Nu blir det Amelia, mojligtvis Blasi/Brocchi och Yepes.

  Inte ens Viagra kan fa mig upphetsad av denna elefantkyrkogard langre.

 5. >Angående Lloris och Milan så var det Berlusconi som hindrade övergången – då han inte ville betala särskilt mycket för en målvakt – inte Abbiati (som redan var klar för Palermo).

  Det var billigast så.

 6. >Hmmm, inte forvanad men dessto mer acklad.

  Har last overallt att Abbe surnade till och inte ville lamna.

  Lattare for Berlu att skyllla ifran sig som vanligt…?

  Vilken bom det var, sannslost.

 7. >Definitivt en bra affär för att skaffa cash vare sig amelia är värdelös eller helt ok, så än så länge har gulslipsen gjort det bra just där. Men ännu viktigare är att pengarna nu spenderas på någon kvalitativ spelare.

 8. >@Mix
  Hvor mye var det snakk om at Milan skulle betale for Lloris da, siden Berlusconi sa nei ?

  Usj, Amelia :S

 9. >8,5 miljoner euro var prislappen på Lloris då. Skönt att hans problem i luftrummet blev någon annans… Unga fransmän i Milan går inte så bra ihop.

 10. >Jag minns inte exakt men strax under tvåsiffrigt antal miljoner euro var det nog tal om.

 11. >@Anonym: Da skulle han ju passat in perfekt tillsammans med Oddo och CO 😉

  Seriost: Ung, visst, men fruktansvart utvecklingsbar, samt en enorm otur att vistas i ett Frankrike dar det "gamla" gardet lagt fokus pa att pissa pa Yoann och ovriga "kaxiga ungtuppar"…

  Likt forbannat skulle jag byta Abbe mot Lloris snabbare an Berlu kan saga "Spring break, bitches!"

 12. >Utvecklingsbar? Lägg ner haschpipan. Precis det man sagt om hundratals andra målvakter som inte blivit ett skit. Som exempelvis Amelia.
  En målvakt ska man köpa när han är färdig. Punkt slut.
  En målvakt håller i cirka 5-6 år längre än en utespelare. Det finns ingen anledning till att köpa en målvakt för sjuka summor när han är 22 för att utveckla honom. Det är helt efterblivet!

 13. >@Anonym:

  Hahahaha 🙂

  "Sjuka summor"…? 8-9 milj EU ar en "sjuk summa" enligt dig?

  Oj, undrar om "anonym" egentligen ar Berlusconi eller mojligtvis Galliani 😉

  Lloris har alltjamt en lysande framtid, bortsett fran att han redan AR javligt bra.

  Sa du ger alltsa upp pa en malvakt som vid 22-ars alder har tabbat sig ett par ggr i luftrummet..?

  Han hade kostat 2 av Didas arsloner att kopa… Sannslos miss om du fragar mig.

  Dock har vi alla olika asikter 😉

  Antar att du nojer dig med Abbe?

  Smart av dig att lagga ribban lagt iaf, sa du ej blir besviken…

  Ps. Att jamfora Lloris med Amelia ar val ganska sa ologiskt…?

  Den ena ar given i ett landslag, i en klubb som varenda ar spelar CH L samt varenda ar kampar om ligaguldet…

  Att Amelia VAR en "hyffsad" talang for manga ar sedan har val nada med Lloris nutida kvaliteter att gora.

  Marchetti vantas ga pa ca 15 milj EU for den som pa allvar vill kopa loss honom… Observera att detta endast var ett exempel pa hur billig Lloris egentligen var 😉

 14. >Ps. Lloris facit och utmarkelser fran Ligue 1 ar ocksa "ganska" sa imponerande 😉

 15. >Men dåså köp govou, nummer 10 i fucking awesome franska landslaget och toulalan, ordinarie grinta i det mästerliga franska landslaget. Landslaget som kom tvåa förra VM, wow!!!. Det måste ju vara sjukt bra.

  Lloris, en asbra målis i franska landslaget som spelar i ett nästan vinnande lag i den superba franska ligan. Han har lite problem med bollar i luften osv, men det kan vi fixa bara han kommer hit. Han är ju utvecklingsbar. Han har ju fått utmärkelser liksom., fett imponerande. kostar bara 90 miljoner. kaffepengar för oss. Vi chansar!!! Hans stjärntecken ligger ju rätt till, det vet vi ju vid detta laget.

  E du en sån typisk upphetsad jävel som får ståfräs efter 2-3 grymma matcher från en b-spelare som sedanefter gör bort sig i sjuttiåtta matcher som du blundar för pga han gjorde 5 teveräddningar i en cupmatch mot ett division 5-lag.

  Du är patetisk. Du vill ha 100 olika spelare till Milan för att zäta-teve visat en CL-match mellan CSKA-Moska-Panatinaiokos och diverse spelare gjort sjukt galna dribblingar och helt galna inlägg och tror att Huntelaar gör 500 mål om Krasic kommer till Milan. Väx upp o lär dig dig var fotboll är din fjolla.

  Man köper inte en fransk halvbra målis för 90 miljoner, så enkelt är det. Men du fattar inte sånt. Hade du varit ansvarig för Milans spelarköp hade vi varit bakrupt för läääääängesedan.

 16. >Haha Anonym, du kröner din helt pinsamma och patetiska sågning av Rawkus med "bakrupt". Om Milan fortsätter med löner i stil med Didas, till spelare som inte presterar, i stället för att lägga 90 miljoner (som hade varit sjukt välinvetsterade pengar) på en målvakt som Lloris så kanske klubben blir bankrutt så småningom…

  Om du överhuvudtaget följer fotboll, som du enligt egen utsago verkar vara expert på, så har du sett att Lloris har varit i det närmaste briljant de senaste säsongerna, inte minst i CL.

  Toulalan är för övrigt också en mycket bra mittfältare som alla gånger hade tillfört Milan något. Jag vet inte om du tittade på CL den gångna säsongen, men Lyon tog sig såvitt jag minns till semifinal och flera av deras spelare imponerade stort.

  Alla kan förstås tycka olika, men det vore ju kul om du hade lite koll innan du totalsågar en som uppenbarligen kan mer än dig själv…

 17. >@Anonym: PMS?

  Bankrutt blir man nar man betalar fantasiloner for sadanna som inte ens befinner sig pa banken, men det visste du sakert redan…?

  Du kan aven upplysa mig om var och nar jag prisat det Franska landslaget 🙂

  Utmarkelser far man for att man har spelat battre an ovriga pa samma position – its that simple 😉

  Vad har Govou med saken att gora…?

  Samt Toulalan..?

  Eftersom du namner dessa med sadan glod, sa antar jag att du hanger pa SF, dar du med nabbar och klor forsvarat bla Anelkas barnsligheter..?

  Namner inga nicknames ang vem jag tror att du ar, men har en stark aning.

  Forstar verkligen inte din logik, om du ens har nagon…

  Du chansar alltsa hellre ett kop pa +15 milj EU an 8.5 …?

  Nja, far verkligen INTE stafras av en spelare efter enbart ett par matcher…

  Brukar snarare vara ganska sa lugn(aven skeptisk OCH negativ) nar det kommer till de situationerna och foredrar att sammanfatta en hel sasong nar jag bedommer en spelare.

  Men detta visste du nog redan, inte sant..?

  100 olika spelare fran EN match..? Z-tv..?

  Om du ens visste nagot om mig, sa vet du att jag foredrar spelare som kor grunden INNAN de kor piruetter och tittfinter. Darfor jag tjatar om Dzeko snarare an Zlatan.

  Huntelaar 500 mal? Ville ej ens ha honom – Dzeko ar den jag hoppas pa alltjamt 😉

  Halvbra malis…? Din logik ar exakt lika omvand som nar du anser det battre att en chansing pa 15 milj ar battre an 8.5… Hade han varit "halvbra" sa hade han val knappast dominerat som han gjort i ligan?

  Att du tar till personangrepp visar enbart att du inte ar redo att diskutera fotboll, utan enbart ar desperat.

  Visa dig sjalv sa jag vet vem jag skall skicka blommorna till.

  Puss.

  @Affe: Skont med lite underhallning iaf 😉

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.