Van Basten sitter ned i båten

>Marco Van Basten – en av de hetaste kandidaterna att ta över tränarsysslan i Milan efter Leonardo – är sparsam i sitt svar på frågan om han möjligen är på väg till klubben där han blev en mytomspunnen svan med hela Italien:

– Vi kan tala om det när det är rätt läge. Just nu är dessvärre inte rätt läge – säger den före detta stjärnanfallaren till TeleLombardia och Antenna 3 som är en av de inbjudna deltagarna i den sjunde upplagan av golfturneringen Pro Am Viallo e Mauro Golf Cup som går av stapeln på måndag. Marco avslutar med följande ord:

– Milan har förpliktelser i ligaspelet: jag säger ingenting, det vore inte rätt. Jag trivs som alltid mycket bra här i Milano men supportrarna måste fokusera på ligaspelet, det är inte rätt att diskutera detta just nu.

Källa: Repubblica.it, 8/5 2010.

2 reaktioner till “Van Basten sitter ned i båten”

  1. >Låter som att han är den som kmr ta över, men att han väntar med att ligan spelas klart.

  2. >Beklämmande dock att läsa dem italienska tidningarnas rapporter om Marco van Basten som tränare.

    Många skriver att han skulle passa Milan som handen i handsken under en övergångsfas – just därför att han har så bra hand med unga spelare.

    Det var precis det han inte hade i Ajax. Svårigheter att få det unga laget att ta till sig hans vision, svårigheter att instruera och han lade för mycket press på deras axlar.

    Därmed inte sagt att han är en dålig tränare, tvärtom, eller att han inte skulle passa i Milan. Men bara för att få the record straight.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.