Självmålism

>
Självmål verkar, av allt att döma, vara en trend. I det blåsvarta milanesiska laget har det blivit så trendigt att man gör allt för att försöka hinna med minst ett självmål om dagen. Man måste således vara omåttligt nöjt efter gårdagens skörd. Hela två självmål, och detta utan att anstränga sig nämnvärt. Bra jobbat herrar:

”It’s done every day by working with the group, one training session after another. It’s not done by making the team watch a film before the Coppa Italia final. The players are serious professionals – not children.

Och han fortsätter…

I’ve never said I am a phenomenon but it’s certainly not my fault if I arrived at Chelsea in 2004 and asked why they were getting rid of Ranieri if they said that they wanted to win and they would never have done so with him. That isn’t my fault.”

Sandlåda deluxe, enormt självmål och apropå spelarnas professionella sidor. Jag ber om ursäkt för mitt tjat, men som supporter frågar man sig ändå: gäller självkritiken inte tränare över huvud taget, José?

Men som om hans dumheter inte vore nog:

“It is the Roma President who ought to be ashamed. […] She accused us of being arrogant, but should instead be ashamed of her team’s behaviour on the pitch.”

Vad vore mer passande än att en idiot uttalar sig i Totti-Balotelliärendet? För mig som Milansupporter är det som om jag befann mig i en psykedelisk dröm med självlysande svampar. Jag struntar fullständigt i sättet Francesco sparkade ned Mario på, det är kommentarerna efteråt som kammar hem varenda pokal som existerar. Det är vackert, kliniskt och bestialiskt korrekt. Varsågod kära läsare, Milano siamo noi presenterar årets självmål. Det går till ingen mindre än Marco Materazzi, killen som verkligen ska tala om hur man ska bete sig på en fotbollsplan. Grattis. Clown.

0-2. Matchen är över. Nu hoppas vi på en liknande situation imorgon. Om det inte vore för… en smilande Campedelli:

“You know, I am an Inter fan, but only for 36 games of the year,”

Chievopresidentens väl valda ord; tack för det. Två matcher gratis. Självmål var det, ja:

1. Inter 0 0 0 0 0-0 6
2. Roma 0 0 0 0 0-0 0
3. Milan 0 0 0 0 0-0 0
4. Sampdoria 0 0 0 0 0-0 0