Q and A – Serie A i TV4

>”Kommentar på att TV4Sport har Serie A kommande två säsonger?”

Men även…

”Vore kul att höra era reflektioner ang. TV4 Sports övertagande av Serie A-sändningarna de två kommande säsongerna.”

Av: Daniel, 10/5-2010, samt Pitur_, 11/5-2010

Tack för era frågor.

Jag har personligen noterat den hysteri som denna lilla nyhet har bringat. Hysterin förstår jag inte alls och jag kan med gott samvete konstatera att jag försatts i ett tillstånd av likgiltighet.

TV4 kan visserligen stoltsera med relativt hyfsade kommentatorer, men det går inte att komma ifrån det faktum att den italienska ligan mörbultas och görs till åtlöje av i stort sett varenda kanal som vågar ge sig an den. Denna misshandel har pågått ända sedan Don Tomassos avbröt sina kulinariska resor i Uno X due och nådde naturligtvis sin kulmen, senast, med Martin Åslund i kommentatorsbåset.

Ingenting kan å sin sida vara sämre än ett gammalt Salernitanaproffs, men jag väljer trots det att enbart hålla tummarna.

8 reaktioner till “Q and A – Serie A i TV4”

 1. >Åslund må låta likgiltig och opassionerad i sitt tonläge, men enligt min mening når han bra mycket längre i sina analyser än de flesta "riktiga" experter och låtsasexperter.

  Att han ekiperar sig stiligt gör saken dessutom inte sämre!

  Han föredras i alla fall varje dag i veckan framför fyrans arsenal med "jag vet inte"-Kåmark i spetsen och deras "alibi"-lösningar. Jag ser dock fram emot denna "satsning" och hoppas på det bästa.

 2. >Åslund är kunnig. No doubt. Men det känns inte särskilt rutinerat. Han behöver nog ett par år för att bli en riktigt duktig kommentator.

  Poängen var dock inte att han var en dålig kommentator, utan att den senaste Serie A-produktionen – i mina ögon – har varit den överlägset sämsta hittills.

 3. >Det var väl inte direkt oväntat att det med likgiltig försiktighet svarades på Piturs och Daniels fråga.

  Jag är även osäker… alla borde känna sig något osäkra inför antagandet av Serie A. Får vi dock se lika mycket Italiensk fotboll i tv-rutan som den spanska de visade upp så är jag nöjd. Bra kommentatorer och studio-försnack är bara en bonus. Jag kan själv se när lag begår misstag eller 'varför' Balotelli har fans emot sig osv. Ge mig bara bra bildupptagning så att jag slipper stream så är jag tacksam, då tv4 sport redan ingår i mitt utbud av kanaler.

 4. >off topic….

  Så jävla irriterad på dunga just nu fan sysslar han med kan någon förklara?!

  brassarna ska spela samba fotboll inte defensiv samba dödande fotboll hur fan kan man ha sådan pajas som tränare till landet som står för samba fotbollen?!

 5. >Tack för svaret Marco.

  Mest oroad är undertecknad för att några av de bättre matcherna likförbannat ska ramla över i Canal+. Härlig sits för undertecknad isåfall, att sitta med Viasat nu och vilja behålla pga CL samt behöva skaffa Canal+ för att se typ Milan-Inter.

  DET vore verkligen värdelöst..

 6. >Jag var också jävligt skeptisk till en AIK:are som expert, men fan Åslund gjorde ju det riktigt bra. Kunnig som du säger, men jag tycker även han gjort det förvånansvärt bra jobb rent tekniskt. Rising star imho som vi lär få se mycket över framöver.

  Spontant skulle jag bara hellre se Glenn bisitta mina matcher.

 7. >Alltså det jag inte fattar är Canal plus? Vad ska de visa för sport? Fyfan vilket läge.

  På den gamla goda tiden gick det mesta på C+ NHL, PL, och Serie A. Man saknade CL fotbollen men de flesta bra matcherna visade ju TV3 i alla fall. Så det funkade men nu.

  Jag bad C+ dra åt helvete när de sa upp Serie A och NHL samma år. Nu finns det ingen anledning att ha kvar den dyngan. Köpte TV4 upp C+ för att lägga ner skiten eller?

  Plan B måste alltså vara att hela CL är uppköpt av TV4 till nästa säsong och att man då måste ha C+ för att få se några vettiga matcher?

  Vad tror ni?

 8. >Taskig produktion eller inte, jag ser enormt fram emot att åter igen höra Jeppe Hussfeldt stämma referera Serie A. "Vilken JACKA!". Kommer bli magiskt..

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.