Q and A – Ronny och Patte

>”Vad har Ni att säga om att Pato och Ronaldinho inte är uttagna till Brasiliens trupp?”

Av: Jonas, 12/5-2010

Tack för din fråga. Jag vet inte vad Mix tycker, men jag tycker att Dungas beslut är relativt förståeligt och jag ska försöka fatta mig kort i frågan:

Dunga var en hårdför och ovanligt defensiv brasiliansk fotbollsspelare. Faktum är att han var så ovanlig för att vara brasiliansk att folket, ett tag, protesterade mot hans närvaro i startelvan. Brasilien skulle helt enkelt spela offensivt till vilket pris som helst. Och därmed basta.

Dungas närvaro på tränarbänken har, som jag ser det, förändrat all-out-attack-mentaliteten ordentligt. Han skäms exempelvis inte alls för att falla tillbaka på sin sista utpost och ett av sommarslutspelets främsta försvarslinjer. Som åskådare kan man fråga sig: hur länge sedan var det som det brasilianska anfallet fick se sig så överlägset besegrat av den defensiva uppsättningen? Jag menar… Robinho, Nilmar, Luis Fabiano och Grafite. Det är inga spelare som sprider skräck. Jämför detta med Maicon, Dani Alves, Michel Bastos, Gilberto, Juan, Lúcio, Luisão och Thiago Silva och ni förstår att denna obalans mycket väl kan leda till ett fiasko för strandraggarna från Copacabana.

På grund av denna dungianska inställning tror jag att Ronaldinho – sakta men säkert – blivit inaktuell för landslaget. Vi Milansupportrar vet nämligen hur obenägen Mojito-Ronnie är när det kommer till att ta de där sista stegen hem för att förhindra ett mål i baken. När ni har gjort det: fundera på hur defensiv-Dunga skulle tycka i frågan.

Patos uteslutning känns aningen mer komplex. Jag har tidigare uppfattat att Pato inte går hem i tränarstugan. Orsakerna kan man bara spekulera kring. Aningen lättare har nog beslutet varit att fatta i och med ankans två månader långa skadeupphåll under säsongen. Lite synd tycker jag. Fyra år är lång tid när man pratar fotbollstermer och man har inte råd att missa ett VM-slutspel om man vill göra ordentliga avtryck i historieböckerna. Så som jag förstått det tycker Pato att Dunga har gjort rätt. Av skadefrånvaron att döma tycker jag också att han har gjort rätt, men när jag tar en titt på anfallet funderar jag över om det verkligen var så klokt.

Hur som helst, ett resultat av detta lär innebära att VM-slutspelet känns tristare. Det hade onekligen varit trevligt att se både Pato och Ronaldinho in action. Med ankommande Silly season hade vi sannerligen behövt en lite roligare balans. Istället kan vi redan nu inrikta oss på att ta upp tvålarna tills tvålarna tar slut.

2 reaktioner till “Q and A – Ronny och Patte”

  1. >Test.

    Mix/Marco: Ni far garna ta bort foljande post om sa onskas.

    Hade tydligen ett Googlekonto :S

    /rawkus

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.