Q and A – Några snabba korta

>”Hörde att Dinhos kontrakt går ut i sommar… Tror ni att han blir kvar i klubben?”
Av: Anonym 16/5 2010.

Ronaldinho har kontrakt med Milan till och med sista juni 2011. Huruvida han stannar kvar i klubben eller inte beror dels på premisserna för den förlängning han enligt uppgift erbjudits (och tackat nej till) men även på vad tränaren anser om hans roll i laget och på planen. Om det nu blir Max Allegri, vilket ter sig sannolikt – och ett 4-3-1-2 – så försämras oddsen en aning även om den före detta Cagliaritränaren faktiskt även är känd för att kunna få flera offensiva spelare att samarbeta för lagets bästa. Min högst subjektiva uppfattning är dock att Dinho blir kvar även nästa säsong till så vida att ingenting extraordinärt inträffar.

”Vilka spelare tror ni Milan gör sig av med till nästa säsong? Har kommit en del stolpskott tillbaks från lån, t ex. Brochi. Vilka lånas ut och vilka säljs?”
Av: Jonas 23/5 2010.

Två saker först: 1) Cristian Brocchi är inget stolpskott, långt ifrån. Han är Milanista i hjärta och själ och förtjänar därför respekt, så det så. 2) Han tillhör och ägs utav Lazio sedan sommaren 2008 och följer med på USA-turnén endast för att han är skön samt att vi just nu har problem med numerären. När det gäller spelare på lån, delägarskap samt spelare som väntas få lämna ber vi om att få återkomma.

”Tja, jag undrar ifall Milan lånar ut/säljer en spelare som inte har EU pass, kommer man då kunna köpa in 2 spelare utan EU pass inför säsong 10/11?”
Av: van_Basten9 23/5 2010.

Om man permanent gör sig av med en icke-EU-spelare utanför rikets gränser ja. Alldeles riktigt. Nu är det problemet ur världen i och med att Dida lämnar truppen, möjligen gör Kaladze samma sak under sommaren men det är av akademiskt intresse utifrån frågeställningen.

”Funderar vad superbloggarna tycker om en spelare som Di Gennaro. Måste erkänna att jag tycker att han väger alldeles för lätt, men det finns någonting där som även fanns i Pirlo innan han utvecklades till den spelaren han var för något år sedan. Är det en omöjlighet att se Di Gennaro som regista i Milan i framtiden eller får han harva runt i klubbar som Livorno och Ascoli, vad tror ni?”
Av: Il Tulipo 5/5 2010.

Davide Di Gennaro är den allra största bollbegåvning sprungen ur ungdomsverksamheten de senaste tio åren. Sedan om det är ett positivt eller negativt betyg till de som format våra giovanissimi eller inte tål att diskuteras… I vilket fall som helst delar jag Tulipos åsikt: det finns någonting där, sedan om det är i form av en högkvalitativ regista parkerad framför backlinjen (ytterst tveksamt om du frågar mig) eller en mer rörlig fantasista återstår att se. Hur Davides karriär fortlöper de närmaste säsongerna får ge svar på tal till de kritiker som betraktar honom som – i sammanhanget – alldeles för fjäderlätt. Men vänsterfoten, blicken för spelet och passningsspelet är ingredienser som absolut platsar i min receptbok för ljuvliga fotbollskonstnärer.

3 reaktioner till “Q and A – Några snabba korta”

  1. >Di Gennaro må ha varit speciell på ungdoms nivå men det är inget speciellt med killen nu. Vet inte vad som har gått fel med hans utveckling.

  2. >Faan det känns som att inom 5 år så är vårat ac milan på samma nivå som Lazio.Hoppas verkligen jag har fel men när fan hände nåt riktigt bra senast?Vad kan vi hoppas på i framtiden? Finns det nåt positivt helt ärligt? Mix och Marco snälla skriv om nåt bra…

  3. >ska dem skriva om nått bra eller ska dem åtminstone vara ärliga tillskillnad från ledningen

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.