Q and A – Mittback nästa säsong

>”Vilken mittback ser ni som den bästa parhästen till Silva nästa säsong?”

Av: Daniel, 4/5-2010

Alessandro Nesta klarar nog av ett antal år till. Han har visat att han fortfarande håller på allra högsta nivå. Den eländiga ryggskadan som då och då irriterar honom kan, som du säkert vet, ställa till det ordentligt. Både jag och Mix tror dock starkt på honom.

En annan möjlighet är att Milan köper tillbaka sin del av Astori. I nuläget spelar Cagliari hardball, de kräver både fem miljoner och Albertazzi på lån. Så mycket tycker jag personligen inte att han är värd. Om han nu mot all förmodan får Milan som ny arbetsgivare lär han trots det få sitta på bänken.

Jag vill gärna veta vad ni tycker. Vilken mittback tycker ni ska formera en dödlig duo tillsammans med Thiago Silva under nästkommande säsong?

8 reaktioner till “Q and A – Mittback nästa säsong”

 1. >Har personligen själv inte sett astori spela men får mig en tankeställare då du säger att han inte är värd 5 milj plus albertazzi på lån. är det för att pga åldern eller att han inte visat ett spel som är värt det eller helt enkelt att han inte har sådan potential att han håller för sådan summa 🙂

  Förresten väldigt glädjande att du tar dig tid att svara på frågorna 😀

  faktist en komplicerad fråga som jag fick ett bra svar på men som det skulle vara intressant ifall ni skulle utveckla det hela.

  Det gäller det här med Italien vs Tyskland när det gäller att få med fyra lag i cl. Hur illa ligger det till egentligen man kollar senaste fem åren och milan cl final försvinner efter nästa säsong i så fall och framtiden lär det bli så att tyskland skaffar sig de kommande åren ett ointagligt försprång ? skulle vara tacksamt ifall ni kunde utveckla det hela efter lite efterforskningar ifall de redan inte är gjorda 😀

  Tackar !

 2. >@Mosa

  Särskilt insatt kan jag inte påstå att jag är. Men så som jag har förstått det är det en summa på fem år som räknas ut. Säsongen 05/06 försvinner således från beräkningarna. Det året snittade Tyskland 10.437 och Italien 15.357. Det betyder att Italiens snitt sjunker betydligt och Tyskland går om (möjligtvis kan CL-finalen vara avgörande, men jag vet inte hur många poäng man får för vunna matcher, och allra minst vunna finaler). Nästa år kan trots en vinst vara kört eftersom Italien gjorde mediokra säsonger 06/07, 07/08 och 08/09 då man snittade mellan 10 och 12. Även här är jag osäker.

  Du kan själv läsa på lite här. Det gjorde mig i alla fall lite klokare. http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/index.html

  Tyskland gör BTW en grym säsong i år. De har bättre snitt än både England och Spanien. Om vi förlorar tredjeplatsen ska det alltså mycket till innan vi hämtar upp den igen.

 3. >Jag vet inte om det kom fram, men det är bättre att ha sex lag i Europacuperna. Eftersom ett sjunde lag oftast är av sämre valör kan det bidra till ett sämre snitt.

  Med det sagt så innebär det inte att det blir en enkel match att ta tillbaka platsen. Tyskland har dragit ifrån ganska rejält, mest på grund av deras senaste år i cuperna.

 4. >Kör med Albertazzi. Lets face it. Vi kommer inte tävla om jack shit de närmsta åren. Så låt honom spela in sig och vi har ett solitt mittbackspar 10 år framöver. Varje match favalli har lirat eller någon annan klåpare i mittlåset skulle det varit Albertazzi. Dags att släppa fram talangerna, som de gör i spanien.

  Om vi nu ska satsa på talanger så är inte bänken deras plats.

 5. >Man får väl hoppas på det bästa då det ändå blivit väldigt jämt runt europa platserna i serie A, sen är det frågan om andra lag som höjt sig eller om topplagen helt enkelt blivit sämre…

 6. >Zapata frånb Udinese kanske? Nån som inte är en träfot alá Senderos och som verkligen kan utmana om en startplats när inte Nesta eller Silva kan spela.

 7. >Fan har vi blivit ett mittenlag eller?!?!? Astori, Yepes? vad är det för spelare? har inget emot om de ersätter Favalli å Kaladze men om de är för första elvan så är det väl lika bra vi åker ur CL så vi slipper förlora 4-0! Man blir ju skrämd när man får höra att Ronaldinho kanske lämnar pga av för hög lön? Låt de som är värda en hög lön få ha det och de som inte kan sticka. Problemet är inte Ronaldinhos lön, problemet är reservernas löner. Ett lönetak på 4 milj euro? å vi är på väg mot botten. I jämförelse kan vi säga att Mourniho tjänar runt 12.
  Klubbledningen kör Milan mot botten medan vi bara kan se på.

 8. >@Anonym

  Så kan man också se det. Personligen tror jag att lönetak och "humanare" lönepolicys kommer bli praxis för samtliga klubbar framöver.

  Vrider man och vänder på det kan optimisten se att Milan är först i led. Nu behövs en egen arena och en hårdare satsning på ungdomar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.