Q and A – Marco Van Basten

>”Om det skulle stämma att Van Basten blir Milans nya tränare nästa säsong; vad skulle ni tycka om detta?”

Av: milanista_, 4/5-2010

Tack för din fråga. Vi dyker in i problematiken genom att vända på steken och fråga oss själva: Behöver vi – AC Milan – Marco Van Basten?

Nej. Jag tycker inte det. Det finns ingen tränare i världen som skulle kunna åstadkomma det Leonardo har lyckats göra med dagens sargade rödsvarta trupp. Han har tagit oss supportrar med storm och till och med visat Carletto att det faktiskt går att vinna matcher genom att ställa upp en obalanserad offensiv startelva på gräsmattan.

Vi ponerar dock att Van Basten anländer. Det skulle innebära att bromsklossen Seedorf byter klubb. De har aldrig kommit överens, i alla fall inte så länge jag har följt deras Madeleine och Jonas-liknande relation. Och ja, det kanske är en bra start?

Men om jag ska vara helt ärlig så har jag väldigt svårt att föreställa mig detta. Över huvud taget. Marco Van Basten är enligt ryktena en hård man och knappast den jasägare som Berlusconi letar efter. Rykten säger nämligen att holländaren är ett av Silvios personliga önskemål. För mig låter det som ett försök i att sätta klubben i rörelse och således få supportrarna att tro att man hårdsatsar.

Låtsassatsningen kan de stoppa upp i rektum och Van Basten kan komma när hela organisationen AC Milan känner sig mogna att satsa på lite mer än en sketen Champions Leagueplats. Fram till den dagen kommer jag tycka att idén är åt helvete ogenomtänkt.

2 reaktioner till “Q and A – Marco Van Basten”

 1. >Jag har följt Ajax på nära håll under många år (även Eredivisie) och jag måste faktiskt hålla med dig, Marco.

  De förhållanden som råder i AC Milan för tillfället är inte alls optimala för en tränare som van Basten.

  Många kanske inte vet om det, men Van Basten blev sparkad ifrån Ajax för att han var för bestämd. Han ville styra för mycket och han tappade även till slut inte bara styrelserummet utan även omklädningsrummet. En så ung trupp som Ajax hade då klarade inte av all den press som han lade över laget.

  MvB är också enligt mina källor en något kantig instruktör. Han har svårt att lära ut och få spelare att ta till sig hans visioner. Även om visionerna i sig inte är dåliga.

  Han tackade även nej till hjälp när han var i Ajax ifrån sjävlaste Cruyff (Ajax var i en smärre kris 2007) för att han ville göra "allt själv, på sitt sätt". Vilket också fick massiv kritik.

  Lite MvB var det…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.