Q and A – En säljande klubb

>”Vad tycker ni om senaste rapporterna om kontraktsförlängningar och rykten om Pato OCH Silva till Chelsea? Snackas om 80 miljoner euro.”

Av: JB, 4/5-2010

Tack för frågan. Era ansträngningar uppskattas verkligen.

Med facit i hand kan man tycka att försäljningen av Kaká var en lyckad transaktion och en försäljning som satte Milan på den ekonomiska kartan igen. Så kändes det absolut inte då. Allra bittrast blev jag över det faktum att Milan trampade på sin egen policy och blev en säljande klubb; någonting som tidigare ansträngt sig hårt för att inte vara. Det, tillsammans med en hårdare ekonomisk policy gör att man tvingas ta i eventuella rykten med försiktighet.

Den spontana känslan säger dock att både Pato och Thiago Silva blir kvar i klubben. Men det är naturligtvis omöjligt för oss att veta. Viftar Ancelotti och Abramovich med 80 miljoner euro så har jag svårt att se man tackar ja. Lägger firma A och A på 200 miljoner så finns dock en stor möjlighet att spelarna försvinner.

Man kan verkligen diskutera vad dagens spelare är värda. För så mycket pengar skulle man kunna röra om ordentligt i den rödsvarta grytan. Hade Berlusconi valt att öronmärka pengarna för att införskaffa fräscha plankor till det sjunkande skeppet så skulle jag absolut inte tacka nej till den dealen, i synnerhet inte när man kan få fem, sex och till och med sju duktiga spelare för den summan.

AC Milan är i ett starkt behov av att rusta upp varenda lagdel. För pengar kan man köpa spelare och med spelare kan man vinna titlar. Säljer man spelare utan att ersätta dessa skulle man dock förmedla ett totalt ointresse för nya framgångar. Svaret på din fråga blir alltså: det beror på vad man gör med pengarna. Jag ser helst att de stannar eftersom det finns stora möjligheter att de blir klubbens framtida huvudprofiler, men jag ska heller inte sticka under stol med att säga att både Pato och Thiago Silva faktiskt går att ersätta.

Inzaghis framtid är aningen skev. För hans egen skull vore det ju bättre om han inte förnyade kontraktet och sökte lyckan på annat håll. Roma är ju exempelvis intresserat, i alla fall om man ska tro på de eländiga ryktena. Och trots att han nuförtiden missar mer än någonsin så skulle jag personligen gärna vilja se honom i klubben ett år till. Han brinner ju för klubben Milan, så varför inte ge honom en chans att avsluta karriären här?

Ronaldinho kan mycket väl försvinna. Han har en årslön på mellan 6 och 8 miljoner euro (uppgifterna går isär). Milan begär en lönesänkning på två till fyra miljoner. En ganska saftig minskning, om du frågar mig.

Jag har tidigare uttryckt min öppenhet för en lönetakspolicy, och det är förvånansvärt positivt att man tar tag i det ordentligt. Det vore så klart olyckligt om Brasiliens svar på Tore Skogman försvinner. Han har varit en av säsongens bästa spelare och ett i rossoneri utan Ronaldinho hade troligtvis inte ens fått sniffa på en Champions League-plats. Men nu handlade det som bekant om att iscensätta en ny policy och då kan man absolut inte dutta och trippa omkring som en ballerina bland alla storstjärnor. Reglerna ska vara konsekventa och konkreta, de ska gälla alla – utan pardon – och då spelar det ingen som helst roll om man har hästsvans och är stolt ägare av den känsligaste högerfoten i världen.

8 reaktioner till “Q and A – En säljande klubb”

 1. >Vilka spelare anser du skulle kunna ersätta silva och pato?

  För personligen för är dem oersättliga, kolla på hur mycket dem fått spela ute i europa men ändå hur jävla bra dem varit!

  Pato råder det ingen tvekan om att han kan bli sjukt stor inom fotbollens historia bara ta om fyra efter nästa vm lär han vara världens bäste och då endas 24 år gammal bara då!

  Silva, så som han kommit rakt in i startelvan och det han har visat på plan är något jag inte sett på hur länge som helst. sjukt bra inställning och hur bra som helst. som debutant i europa trots självmål nån match så spelar han med sådan stolthet och sån sjukt bra inställning. united matcherna för mig fanns det ingen på plan som ville vinna den matchen mer än honom och han utflykter till straff området som mittback är ju helt underbara.

  Visst med de pengarna skulle man kunna köpa en hel elva med lovande talanger, fast dessa två spelare den talang dem har och den personlighet dem verkar ha ska de inte nån stans! utan det är precis det jag vill milan ska förknippas med !

  Ronaldinho får gå med nöje han är sjukt bra mot sämre lag och lag som är på milans nivå men de som tyvär ligger på en högre nivå känner jag att han inte kommer nånstans och ju längre matcherna brukar lida desto sämre brukar hans inställning bli. ögongodis att se honom på plan men tyvärr känner jag med den summan man betalar honom i lön kanske de stålar man skulle kunna få från city så kan utan tvekan köpa två lovande talanger som kanske tsm halva hans lön ..

 2. >@ Mosa

  Man blir lätt lite hemmablind. Vi trodde ju att Kaká skulle vara omöjlig att ersätta, men det gick ju uppenbarligen. Milan är ju ett bättre lag utan honom i startelvan. Samma sak anser jag om dessa två spelare. Faktum är att jag ibland känner att Pato är tämligen överskattad.

  Thiago Silva har jag en enorm förkärlek för. Särskilt nöjd skulle jag inte vara om han en dag bestämde sig för att dra vidare. Men det är ju för att jag känner för spelaren i fråga, på ett psykologiskt plan. Någon omöjlighet att ersätta honom skulle det heller inte att vara även om jag inte kommer på några substitut på rak arm.

  Hur mycket vi än älskar spelarna i fråga så gäller det att komma ihåg att det är laget som består. Spelare kommer och går, i slutändan är det färgerna på tröjan som vinner titlarna.

  MVH:

 3. >Kaká och sheva hade jag inget emot att de lämna då de gjorde det även om majoriteten utav milan fansen va starkt emot detta.

  För mig var båda inte så unga längre plus man kunde se små tedenser på att de skulle neråt nu.

  När de gäller dessa två herrarna silva och pato känns det som att de precis bara börjat spela och ändå visat så pass mycket. De har framtiden framför sig.

  I dags läget är det utan tvekan bättre att sälja för å satsa på hela laget om det är de som händer med hela den summan man får.

  Men långsiktigt är dem oersättliga för tillskillnad från sheva och kaká har de mycket kvar att utveckla än och kan bli mycket bättre än vad dem är idag.

 4. >@Mosa

  Vad som än händer måste Berlusconi börja satsa på laget. Har vi kvar både Thiago Silva och Pato samtidigt som vi inte gör ett skvatt på marknaden så lär de ändå kräva en flytt, inte nu i sommar, men nästa.

 5. >Vi säger att Milan får 100 milj euro för båda herrarna.

  Otamendi 20 milj euro plus 10 milj euro för ett kontrakt på 5 år. Verkar vara en lovande spelare men ingen aning, kan gå både bra men åt helvete.

  Dzeko, 40-30 milj euro. 10 milj euro kontrakt på 4 år. Sjukt bra spelare verkar han vara men nån måste göra assisterna till honom också, men han har visat han kan vara jävligt bra men han känns ändå sådär då det behövs bättre spelare på mittfälltet i första hand.

  Krasic runt 20 milj och 10 milj för fyra år han med. Lovande kan vara precis den spelare som kan ge milan fler alternativ offensivt på milan knappt haft ett kant spel som håller.

  Vi säger att dessa 3 kommer vilket inte lär vara troligt alls och summorna är och extremt ungefärliga kan vara mer eller mindre. men det är de milan lär få betala totalt för dessa tre.

  Tre oprövade kort mot två som visat att de håller. Varför riskera så pass mycket?

  Men om milan satsar på yngre billigare talanger dvs billiga spelare och fler än tre utan istället 6 spelare kanske som inom 2-3 år kan gå in i elvan och att man samtidigt accepterar att man nu går in i ett läge där man kommer sikta långsiktigt och titlar kommer man officelt inte slåss om förän typ 3-4 år då kan det hålla. Men Krasic, Dzeko och Otamendi mot Pato och Silva känns inte bra alls.

 6. >Utan tvekan! Speciellt Silva har jag känt i vissa matcher otroligt medlidande att han ska behöva gå igenom de sophögarna milan har, ha oddo som mittbacks partner är ju helt sinnesjukt.

  Man får bara hoppas på det bästa och det är väl att berlusconi får madonnan landad på huvet denna gången och araberna investerar därefter då sonen säljer.

 7. >@Mosa

  Du har visserligen en poäng. Jag tror dock personligen att Milan inte säljer sina storstjärnor för att köpa nya. Nej, då handlar det snarare om att försöka plocka upp spelare som eventuellt kan bli någonting framöver. En form av förädling helt enkelt…

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.