Q and A – Berlusconis mamma

>”Var nere i Milano i helgen, gnällde till kusinen att Berlusconi måste börja värva. Han tyckte inte att det var konstigt att Milan inte handlar. Eftersom Berlusconi är premiärminister i Italien. Ett land, som för tillfället har skyhög arbetslöshet, i vissa delar över 30%, främst södra Italien. Som kusinen sa. Att han kan inte handla spelare för miljontals euro när han samtidigt gör nedskärningar i landet för att rädda ekonomin. Att det skulle vara ytterst oansvarigt.

Kommer Milan kunna handla spelare innan den ekonomiska krisen blåst förbi?

Blev lite luddigt, ursäkta för det.”

Av: ACM, 4/5-2010

Tack för din fråga. Jag har klippt bort – men ödmjukt uppmärksammat – dina positiva kommentarer. Tack för det. Vidare tycker jag inte att du är särskilt luddig, snarare konkret. Eller, tja, jag antar att du känner till det faktum att det finns fler anledningar än enbart hans premiärministerpost som gör att han numera satsar hårt på sin tjänst som pussycollector istället.

Berlusconis nuvarande stora problem är även hans enorma lycka. Han har tagit över tronen och kallar sig numera italiensk premiärminister, och då kan man – precis som du nämner – inte spendera miljoner, samtidigt som specifika delar av landets befolkning harvar sig fram på existensminimum.

Att han inte bjuder till och de problem som det bär med sig har jag personligen poängterat vid ett flertal tillfällen. Det stavas generell ekonomi och drabbar inte enbart Grekland, utan även fotbollsvärlden i stort. Finanskrisen har verkligen satt sin skugga över världen och då är klubben AC Milan rejält skonade från djupare ekonomiska kriser.

Schizofrent nog borde vi tacka Silvio, Adriano och allt vad kostymnissarna på via Turati 3 heter, för att de håller ställningarna i schack och inte frestas av tanken att ta enorma banklån för att finansiera diverse överbetalda sopor i anfallet. Det finns dock en lösning på problemet som gör att den tacken, per automatik, hålls inne; han måste sälja klubben till någon som inte är lika påverkad av finanskrisens efterskalv, som har tillräckligt med likvida medel och tillräckligt med stake för att kunna använda sina pengar till att balansera klubbens budget vid räkenskapsårets slut. Något han, av specifika anledningar, vägrar att göra.

Vissa tror att det handlar om att han tycker om Milan, andra tror att det handlar om att klubben har blivit hans symbol, vissa, att han inte litar på att andra ska kunna göra jobbet lika bra och andra spekulerar i att han inte vill släppa en klubb som mår dåligt, utan vill vända på skutan och sälja när det går bra och på så vis bli hjälteförklarad. Det finns säkerligen fler anledningar, personligen tror jag att han vägrar för att han har blivit senil och, av någon outgrundlig anledning, vägrar förstå vad han håller på att ställa till med.

Som svar på din fråga tror jag således – och detta är min personliga åsikt – inte att han kommer handla spelare eftersom han, på fullt allvar, tycker att han gör tillräckligt. Här om dagen gick ju exempelvis Fininvest ut och påstod att de skulle skära ned och bidrog med nästintill en skrytfull jargong när de utbasunerade att man, de senaste fem åren, hade satsat 237 miljoner euro på AC Milan. I mina öron låter det som ett argument för att Silvio Berlusconi kommer låta klubben förfalla utan att låta någon annan få chansen att väcka den till liv igen.

Och Paradise Hotel fortsätter – som du säkert förstått – efter pausen…

9 reaktioner till “Q and A – Berlusconis mamma”

 1. >Stor jävla eloge till er båda som skämmer bort oss med en massa läsning dagligen. Jävligt bra uppdateringar i kombination med kvalité håller på att göra den här bloggen till decenniets, i särklass, bästa blogg. Om ni lägger till en skön design samt fortsätter såga och granska klubben, då är ni i mål!

  Grazie per tutti ragazzi!

 2. >Tack Filip, för snälla ord. Sågningarna och granskningarna kommer vi inte att sluta med, men jag måste göra dig besviken angående designen. Både jag och Mix är väldigt förtjusta i extremsimpel design. Bannern kan komma att förändras, men det rena svarta på vita kommer troligtvis alltid att vara kvar.

  MVH:

 3. >Utan konkurrens den bästa bloggen jag läst. Spikad startsida också för den delen.
  Keep up the good work!
  FORZA MILAN!

 4. >Jag förstår inte varför vi nämns i samma sammanhang som andra bloggar. Vi är inte bättre eller sämre men knappast lika eller ens snarlika med andra. Trodde jag iaf.

  Whatever.

 5. >Läser en hel del sportbloggar och denna kan blanda och ge. Men totala intrycket är ändå – geni och känsla.

  Silvio är Italiens stora figur och kommer hålla stenhårt i ekonomin, kan vara så att han vet något som inte vi vet och vill därför inte spendera några pengar just nu.

  Italien lär inte bli skonat direkt av Eurolands MYCKET tuffa ekonomi, och kommer jag förutser att Italien kommer att falla som tredje euroland efter Portugal.

  Oppositionen bara väntar på att han köper spelare för miljoner för att kunna kritisera.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.