Mårten och jag

>
Zlatan, bosniern från Wolfsburg och Robinho i all ära, det mest realistiska rykte jag har hört hittills är det om Paulo Henrique Chagas de Lima, mest känd som Ganso, gåsen.

Santosspelaren är född år 1989 och verkar vara en målfarlig stark och progressiv herre som helst spelar på mittfältet. År 2009 fick han priset som den bästa rookien i brasiliansk fotboll och av den anledningen har Santos satt en prislapp på 50 miljoner euro; en summa som i nuläget känns relativt förhandlingsbar (hur många spelare från Brasilien har köpts för den summan egentligen?).

Om ni vill se mer av honom så finns han – precis som alla andra brasilianare – naturligtvis på Youtube.

Tänka sig, att gåsen och ankan möjligtvis spelar i samma lag nästa säsong? Jag ser det som ett tecken. I synnerhet eftersom jag, under gårdagen, var nära på att bli sönderhackad av en fiskmås.

Vad är sensmoralen i denna berättelse då? Samma gamla vanliga: tro inte på allt ni läser och gå inte för nära fiskmåsungar som flygtränar.

11 reaktioner till “Mårten och jag”

 1. >@Marco

  Jag kan omöjligt vara mer enig med dig. Enormt obildat faktiskt. Jag skyller på Leonardo helt enkelt, det verkar ligga i tiden.

 2. >Pojkspolingen ser lite tanig ut men han verkar onekligen ha ett brett register.

  Är det en ny trend i att ha fågel-artistnamn? I så fall kan ju Pippo skrota "super"-prefixet till förmån för Asgamen.

 3. >Av det jag har läst och sett och läst och ytterligare sett av honom så verkar det vara en kille med en heeel del boll i sig. En offensiv mittfältare med känsliga fötter.

  Han och Robinho men även Neymar (stoor framtids löfte) är dom största stjärnorna i Santos.

  Nä men det jag har läst om honom så verkar han vara en av dom allra största talangerna i Brasilien.

  Ganso har faktiskt halvt öppnat för en flytt till Milan.

  Läs länk. Killen gav Man City en fet känga vill jag även påpeka.

  Länken: http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/01/27/1763890/santos-star-paulo-henrique-i-dont-want-to-play-for

  Ärligt talat vore jag Galliani hade jag köpt han,faktiskt. Tror skarpt att den hära killen kommer bli nåt väldigt stort om några år.

  Kom ihåg var ni läste det först!

 4. >Ja han ser lite småmysig ut den lille rackaren… Men det blir väl Inzaghi som leder anfallet nästa år.

 5. >50 miljoner euro är en saftig summa. Men så är det när man förhandlar med bönder.

  "Gåsen" är på många plan ett oprövat kort och jag vill inte se honom i Milan förrän jag sett honom in action. Han ska dessutom vara helt briljant i sina aktioner. Vi har nog med dussinlirare i klubben.

  Det må vara charmigt med unga brassar, dock är det helt fel väg att gå. Fokusera på etablerade namn säger jag. Ingen kan heller påstå att en färskplockad gatupojke från Brasilien är billigare än en europeisk klasslirare.

  Mvh

 6. >Håller med, varför inte och kan milan sedan komplettera med en anfallare som både jobbar hårt och har känsla för mål ser allt plötsligt mkt ljusare ut.

 7. >Han gilla jag väldigt mycket, av det jag såg. Han kanske kan bli vår nästa kaka om man satsar på honom. Puss på honom

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.