Konsten att lära av andra

>
Det är dags att göra läxan – och detta går ut till varenda kostymnisse på högkvarteret. Fotbollen är inte vad den en gång var och vi rödsvarta har en del att hämta in; det har vi haft i snart tio år.

Inter har gått som en ångvält i Champions League och kontrade bland annat sönder världens mest runkade klubb, Barcelona, samt ett Bayern München i överdödlig form. I mourinsk äckelregi skjuter man väldigt få skott också, trots detta lyckas man ändå vinna enkelt. Hur kan detta vara möjligt?

Newsflash! Segerreceptet heter inte bollkladd á la Ronaldinho längre. Istället är det taktiskt försvarsspel och – i synnerhet – sylvassa kontringar som man ska skola sina spelare i. Vidare skadar det inte om laget spelar med en hög press och är dödligt effektiva när chanserna väl dyker upp (här har Borriello och Huntelaar mycket att lära).

Snälla fotbollspampar, visst svider det att inse detta efter en totaldefilering av våra närmsta konkurrenter, men någon måtta får det faktiskt vara. Vill ni fortfarande leka Joakim von Anka, så titta åtminstone i ungdomslaget, där kan jag garantera att det finns spelare som är enormt sugna på att springa i djupet.

Och vad ska man säga om den 30-åriga djupledslöparen och segerorganisatören från Argentina? Ja, vad kan man egentligen säga? Hur mycket man än ogillar allt som har med Inter att göra går det inte att göra annat än att buga och bocka och konstatera: grattis till den ädla metallen och tack för lektionen.

3 reaktioner till “Konsten att lära av andra”

  1. >@Anonym

    OK, inte Barcelona, men Milan, skulle inte tro det faktiskt. Real Madrid, kanske?

  2. >Barcelona förra året, Inter i år. Visst går det att vinna på båda sätten. Men helt klart är Inters version mer robust och kräver inte en trupp liknande värsta sortens CM-fantasi. Real och Barca är numera dom mest oödmjuka lagen på denna planet. Barca med visst fog, Real helt utan.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.