Ingenting stoppar Thiago Silva

>Debutsäsongen är snart avklarad för Milans nya superstjärna Thiago Silva. Allting har flutit på i rasande takt och beundrarna har sällat sig till skaran som vecka in och vecka ut njutit av försvarsspel som Maldini, Baresi och Nesta hade varit stolta över.

I sexton raka ligamatcher har han lyckats hålla sig på rätt sida om det gula kort som hade renderat i en avstängning när Milan jagade höga ambitioner. En unison presskår är enig: Milans Thiago Silva är ett jättefynd och har redan etablerat en position som nyckelspelare i laget.

Men allting har inte gått som smort i brassens karriär. Någon sade ”vek mentalt” eller ”inte lämpad för spel i Europa”. Nu får vi sanningen serverad.

Det var 2004 då han som knapp 20-åring anlände till Europa riskerade att drabbas av den ultimata mardrömmen. Knappt ansluten till sin nya klubb Dinamo Moskva drabbades Thiago Silva av tuberkulos och efter en lång tids kamp mot sjukdomen, långt ifrån fotbollsplanen, ställdes han inför valet: operation med risk att bli av med en lunga och därmed definitivt avsluta karriären eller att kämpa.

Nu vet vi vilket virke grabben är gjord av.

– Jag besegrade tuberkulosen – berättar Thiago Silva i en exklusiv intervju för det populära brasilianska TV-programmet ”Na Estrada com Galvão” – Det var så illa att jag riskerade att sluta med fotbollen på grund av sjukdomen. Men jag kämpade och som tur är lyckades jag.

Källa: Na Estrada com Galvão, 12/5 2010.

5 reaktioner till “Ingenting stoppar Thiago Silva”

  1. >Thiago Fucking Silva. Redan legend. Blir varm i hela kroppen varje gång jag tänker på honom.

  2. >Underbar säsong han har haft. Viker mittlås vi hade ett tag under säsongen innan skadorna började ställa till problem. Wow!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.