Informationsläckage

>Vad exakt som sades igår kväll när Silvio Berlusconi tog emot Adriano Galliani och Massimiliano Allegri vid Villa Arcore är oklart men ryktena är envisa. Nu läcker den första informationen ut i pressen som spekulerar hejvilt kring vilka vindar som väntas blåsa in över Milanello till sommaren.

Ska man tro La Gazzetta dello Sport kommer stormvindarna drabba tränarstaben men även de som arbetar med medicinska frågor – förutsättningar för att den Livornofödde tränaren ska acceptera uppdraget – på väg att drivas igenom. Bland de som väntas tacka för sig nämns Mauro Tassotti men även den mytiske målvaktstränaren Villiam Vecchi.

Med sig till Milanello väntas Allegri handplocka sina trogna medarbetare Marco Landucci (målvaktstränare), Simone Folletti (fystränare) och Stefano Grani (assisterande tränare): indikationer på att Max vill ha stenkoll på sina närmaste.

* * *

Särskilt intressant är att Folletti kommer in i bilden med tanke på det spelsätt Cagliari idkat under Allegris tid vid rodret. De som har koll på Sardiniens stolthet är väl medvetna om deras extrema löpvilja: en förmåga som säkerligen formats under pinande försäsongsveckor. Detta att jämföras med Tognaccini vars arbetssätt visat sig bringa lika mycket frukt som ett apelsinträd i Norrland.

Fystränare Folletti sade följande för lite drygt ett år sedan angående spelarnas förberedelser inför säsongen:

– Det som räknas är den dedikation och vilja som spelarna lägger ner under varje träningspass. Veteranerna i laget är de som ger exempel för de yngre: de är alltid längst fram i ledet och visar vägen för de övriga gruppen. Alla ger 101%.

Med andra ord: välkomna till helvetet, kadaverjävlar. Love it.

* * *

Vidare spekulerar den rosa tidningen i övriga drag som ledningen väntas utföra under sommarmånaderna. Man talar likt Berlusconi tidigare om un grande colpo – en stjärnsmäll på transfermarknaden – men även om en diskussion bland de tre huvudpersonerna vid sittningen på Villa Arcore ser på Ronaldinhos roll i laget: som trequartista bakom två anfallsspelare (vilket är skrattretande om det stämmer).

Ingen konkret information däremot finns att rapportera angående spelare på väg in eller ut.

* * *

Inofficiellt kan tilläggas att Milan intresserat sig för såväl Corinthians 22-årige innermittfältare Jucilei – som dock inte är innehavare av ett EU-pass vilket sannolikt sätter käppar i hjulen – och att Goiás mottagit en intresseförfrågan för sin 19-årige innerback Rafael Toloi, som representerat U20-landslaget.

Klubben verkar därmed fortsätta på det inslagna brassespåret då man även säkrat upp superlöftet Rodrigo Ely (född -93) sedan i vintras.

17 reaktioner till “Informationsläckage”

 1. >Låter riktgt lovande. Inte bara med Allegri generellt, utan även att han verkar ställa höga krav på vilka han vill ha med sig. Är det inte så att Allegri föredrar att spela 4-3-1-2? Vart menar du att Dinho skal placeras om inte i trequartistarollen isåfall? Sälja?

 2. >Måste passa på att tacka dig och Marco för senaste dagarnas inläggsbombardemang. Ni skriver så mycket så att det blir jobbigt att kommentera, and I fuckin love it. Klockrena säsongssummeringar båda av er båda ska tilläggas. Allt läses och bloggen har avancerat från favoriter till startsida. Enough med rövslickning nu, men ni gör ett jävligt bra jobb. Tack!

 3. >Håller med föregående talare. Grym blogg och låter väldigt intressant med Allegri. Vågar man hoppas eller blir man bara besviken?

 4. >Kan ju vara så att Piff och Puff gjort klart för Allegri att det inte kommer bli några dyra köp men att han istället får handplocka sin staff.

  Dinho har varit fantastisk i år men han gör sig inte bra i ett 4-3-1-2. Antingen säljer man och satsar på 1,2 spelare som passar systemet eller så ger man honom chansen och låter honom gå gratis nästa år.
  Jag säger sälj.

 5. >@Rickard
  Om Dinho alls ska spela är det såsom han gör i dagsläget (till vänster i 4-3-3). Han var laxativ i början av säsongen i en central offensiv roll. Använd huvudet till något annat än att skrämma fåglar, bitch. 🙂

 6. >@Mix
  Bare hyggelig 😉
  Allegri høres spennende ut, forsåvidt, men jeg tviler på at det skjer så mye på transferfronten – og det er jo det vi trenger 🙁
  Hvis det blir 4-3-1-2 igjen, kan man selge Ronaldinho ta.

  Ellers er det vanskelig å si det bedre enn dere to 😉

  @Marco
  FTW!

 7. >Oj, nu blir det till for vara lyxglidare att jobba hart med andra ord..? :O

  Vem blir den forste att gnalla hos sjalvaste Berlu…?

  "Boohoo, de tvingar MIG att kuta."

  Ronnie verkar totalvagra att ga ned i lon, och eftersom han varken passar in som trequartista, eller ar sugen pa att forlanga under nuvarande situation, sa finns risken att vi tappar honom helt gratis nasta sasong…?

  Han ar val en av de fa som vi skulle kunna fa en slant for i dagslaget..?

  Huj…

 8. >Dinho var fullständigt iskall som trequartista under inledningen av säsongen. Vem minns inte bortplockningen mot Inter etc..

  Framförallt var han helt ointresserad av att spela på just den positionen.

  Om Max Allegri vill fullfölja sin plan om "sitt Milan" så blir ju knäckfrågan just som följer; Vad händer med Dinho?

  Är ledningen villiga att casha in? Vill Berlu släppa sin ögonsten?

  Många frågor. Inte bara för oss fans alltså.

 9. >Väldigt adekvat fråga: bara jag som tycker att Allegri är lik Leonardo? Utseendemässigt alltså.

 10. >Jag verkar vara den enda som ifrågasätter medias rapporter om att Berlusconi faktiskt velat ha Dinho centralt bakom två anfallare.

  Så dum kan han ju inte vara mot bakgrund av säsongsinledningen (då han vrålsög) och hur resten av 09/10 fortskred (väldigt bra ute till vänster, stundtals med vibbar från förr).

  Berlusconi kan fotboll och jag tror inte att Allegri heller är dum i huvudet bara för att media hävdar motsatsen. Steget från 4-3-1-2 till 4-3-3 är inte jättestort, särskilt om man betänker att spelidén förblir intakt oavsett hur de tre längst fram utgår positionsmässigt.

  Vi kanske borde applicera lite mer kritiskt tänkande istället för emo-tänkande, eller vad tror ni?

 11. >Absolut Mix.

  Det kan lika bra vara en defensivt inriktad anfallare som droppar ner i den där rollen bakom för att täcka upp ytan i defensivt spel, för att sen väckla ut en solfjäder i offensivfotboll när vi vinner boll.

  Vad gör vi inte för Regissören Ronaldinho? Utan honom i år så hade vi faktiskt inte varit bättre än Juventus.

 12. >Heeej!

  Undrade bara vem denna Rodrigo Ely är med tanke på att vi säkrat "superlöftet"?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.