I can teach you, but I have to charge

>

”In this year as a coach I have realised something, so few people understand football. Really, there are few who can say they understand this sport. It’s not an easy thing to do.”

Svettdropparna pärlar sig, tupén glider av, men Silvio Berlusconi fattar fortfarande ingenting. En fågel viskade dessutom i mitt öra; det sägs att Leonardo lämnat intervjun med Milkshake ekandes i stämbanden:

”My milkshake brings all the boys to the yard. And they’re like. It’s better than yours, damn right it’s better than yours, I can teach you, but I have to charge. La la-la la la…”

Han är som en myt den där Araújo. En riktig legend. Aldrig någonsin har vi sett folk sätta sig upp mot självaste överhuvudet; den perversa killen med kontor på via Turati 3, ‘yttrandefrihetens högborg’, som kan få HD-domar ändrade enbart genom att vifta på lillfingret. Såhär i efterhand känns det inte konstigt att Ancelotti valde att lämna det fragila luftslottet.

Han skulle lika gärna kunna diskutera fördelarna med att ha en oreganoodling i trädgården. När Leonardo talar så känns det i hjärtat; han behöver inte ens anstränga sig, man känner sig gråtfärdig i alla fall. Vilken man! Vilken pondus! Att avskeda honom vore det dummaste man gjort sedan man värvade de två uruguayanerna.

Och jag hoppas verkligen att han står på sig. För även om jag vill se honom kvar i klubben så har jag ingen vidare lust att se ytterligare sprattelgubbar och jasägare i Silvios tjänst. För, ärligt talat, vad man än må tycka om försoning så är det överskattat. Extremt överskattat.

Vi är med dig. Ända till slutet.

12 reaktioner till “I can teach you, but I have to charge”

 1. >Om Berlu har sagt att Leo får kicken har jag svårt att se att man har kvar honom även om Galliani läcker som likören påstår något annat.

 2. >Det kommer aldrig hända. Men man kan ju alltid hoppas på att det är en journalistgroda och att Berlusconi låter en som inte faller honom i smaken att fortsätta styra klubben, trots olikheter i fotbollsfilosofi.

  Sen har ju Leonardo i alla fall varit tillräckligt diplomatisk och kallat personligheterna för inkompatibla. Om det finns någon sanning i Silvios uttalanden så är det bättre än allt annat.

 3. >Det är så skönt att höra! Det är i detta läge Carletto hade vänt kappan efter vinden och slickat Silvios skor. Leo gör tvärt om och skjuter tillbaks. Han måste ha ett par riktigt stora håriga ballar brassen.

 4. >hahah håriga tror jag absolut att de är med tanke på allt hår han har på huvet..så han lär nog spara en buske nere oxå =) …

  hur går snacket i italien?
  är de för leo som svenska supportarna ?

  eller vill de bara ha bort silvio för att han inte köper spelare?

 5. >Samtidigt undrar jag hur ovanligt det här är. Silvio är knappast ensam om att styra sin klubb som en despot, titta på Abramovic-Mourinho, Calderon-Capello mfl. Det är nog en svårfrånkomlig del av tränaryrket. Undantaget de engelska managers som blivit större än klubben, som Ferguson och Wenger.

  Jag tror och hoppas fortfarande att förhållandet kan räddas. Var det inte samma sorts diskussion varje sommar med Ancelotti? Och i det här fallet har ju Leonardo närmast 100%-igt stöd från supportrarna, vilket knappast Ancelotti hade.

 6. >@ Lentini

  Även om du har en poäng i det du skriver så fasthåller jag att detta sätt att styra klubben utifrån en "presidenten-är-större-än-klubben"-hierarki är ett relativt ovanligt fenomen ute i Europa. I synnerhet då Silvio inte skäms för att öppet kritisera och gråta ut och påstå att han har investerat sååå mycket i klubben. Vad hände med diskussion och överenskommelser?

  Man blir ju bara förbannad…

 7. >@Marco

  Absolut, och jag är helt på Leos sida. Men jag vet inte hur mycket bättre det skulle bli med ett byte av president. Silvio har ju skapligt med framgångar att falla tillbaka på också, och inte alltid tack vare sanslösa investeringar på spelarmarknaden.

 8. >Visst, du har rätt. Jag tänker på en oljetanker som är extremt svår att styra. Det lär ta ett tag innan de djut rotade reglerna i organisationerna förändras. Gammal eller ny president kvittar verkligen, en sådan klubb fungerar troligtvis som en lärare som vägrar förändra sina metoder.

 9. >Det här är bara en genomtänkt ploj för att vi ska värva Pastore från Palermo. Berlusconi försöker bli bundis med Zamparini. Ser ni inte det?

  🙂

 10. >Leo är så stor så att jag blir rörd.

  Svälj stoltheten Silvio. Oh, det kommer aldrig hända.

 11. >Grande Leo, fy fan.

  Hans formaga att tala far Berlu att se ut som en 3-aring i en sandlada.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.