En stor gest av en gigant

>Milanbacken Oguchi Onyewu har förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong: detta uppger ACMilan.com som idag publicerade följande pressrelease:

”Den amerikanske landslagsspelaren Oguchi Onyewu, som under den nyss avslutade säsongen drabbades av en allvarlig skada vilken tvingade honom till vila under nästan hela säsongen men som nu är redo att ta sig an VM-äventyret i Sydarfika med sin nation, har idag gjort sig själv till huvudperson genom en mycket signifikativ handling på en såväl mänsklig som professionell nivå.Med hjälp av sin advokat, Jean-Louis Dupont, har Onyewu önskat och fått tillgodosett sitt önskemål om att förlänga sitt nuvarande kontrakt med ett år till och med den 30 juni 2013 (istället för 2012 vilket det tidigare kontraktet stipulerade, bloggarens anm). Under kontraktets avslutande år har Oguchi Onyewu på eget initiativ, vilket klubben uppskattade, avsagt sig någon som helst ersättning. Onyewus gest är exemplarisk och förtjänar gratulationer.”

Jag kan bara instämma och hoppas att den reslige amerikanen – som knappast på sakliga grunder kan bedömas då han knappt hunnit spela i Milan – snabbt kan återhämta sig för att prestera så bra som möjligt i VM och sedermera även i Milan. Handlingen är även intressant ur synvinkeln att klubben nu kan räkna in sex kontrakterade mittbackar inför den kommande säsongen i form av Nesta, Thiago Silva, Bonera, Onyewu, Kaladze och Yepes.

Källa: ACMilan.com 17/5 2010.

16 reaktioner till “En stor gest av en gigant”

 1. >Det var väl ingen bra nyhet.
  Ännu en anledning för tjuvarna där uppe att strunta i en mittbacksförstärkning.

  Klumpiga mittbackar har vi gott om.

 2. >Fan vad stort gjort ändå. Vet inte om jag hört om något liknande förut. Det närmsta är väl när Redondo blev skadad och avstod lön en säsong.

 3. >Tycker det är kul, han behöver bara lite taktisk skolning så kan det bli hur bra som helst.

  Dock fattar jag inte varför man inte skickar Kaladze då han är ohjälpligt värdelös och säkert kostar mycket pengar/månad + att han whinat bra mycket mer än han borde denna säsong.

  De 6 nämnda – Kala + valfri ungdom så är vi på banan.

 4. >Snyggt gjort.

  Skicka iväg Kaladze till Öststaterna. Vill aldrig se honom i en Milan-tröja igen.

 5. >Jag menar fortfarande att det är mittfältet som är huvudorsaken till problematiken såväl framåt som bakåt. Understöd (i form av löpningar in i boxarna, bra framspelningar och avslut) saknas.

 6. >Fråga: I "Calciopolidokumentären" igår pekades bara Sampdoria, Juventus och Lazio ut. Men även Milan blev straffade. I vilken utsträckning var Berlusconi/Galliani osv utpekade. Det var visserligen ett franskt program?

  Eller är Berlu nöjd att han inte var utpekad och bara gillade läget.

  Någon som vet?

 7. >Så GRANDE! Det är såna här gester som gör en stolt att hålla på ett lag som Milan. Fattas bara att Leo hade stannat, exemplarikern själv. Han är långt ifrån världens bästa tränare, men han stod för allt som hade med Milan att göra. Värdighet, respekt, stil, klass… and the list goes on and on…

 8. >Galliani är en tjuv, försökte sopa allt under mattan med att säga "Dessa spelare har vunnit världens finaste turnering för världens största sport" Som att vi bara skulle glömt Calciopoli. Usch

 9. >En fin gest, dock innebär inte fina gester att man platsar i Milan, där försvann en mittbacksvärvning…

  //Add

 10. >Onyewu var lysande i confederations cup och det var den sista scenen han spela på innan skadan. I Milan skadades han innan han hann få chansen. Så att han inte platsar i Milan är svårt å säga redan nu ge honom en chans spelar han som han gjorde i confederations cup så är han utmärkt truppmedlem och platsar definitivt i truppen tillskillnad från många andra i Milans trupp. Men de som lägger han sejourer i andra lag på bordet och utifrån de säger att han inte platsar så glömmer man att alla spelare utvecklas och det är just när du kommer vid 25-27 års åldern som man verkligen kan dömma en mittback då för att verkligen vara en duktig mittback krävs erfarenhet för att kunna göra det bästa utav situationer i hettans stund och inte bara talang. Så utöver lysande så är det en bra nyhet!

  Ut med kaladze fan och yepes värvning förstår jag inte, den enda anledning är väl om man förväntar sig att bonera, nesta, onyewu forsatt lär vara skadade ofta. Men vad är då anledning till att de är skadade ofta lös det istället för att värva ännu en spelare som är kommen till åldern och lär vara där bara för utfyllnads skull. Fast å andra sidan har ej sett Yepes spela men tror knappas han är av sådant kaliber att han skall konkurera med Nesta/silva.

  Som mix påpekar är det mittfälltet som behöver förstärkning. Även ytterbackarna så klart Antonini är lysande med sina offensiva räder men det behövs en spelare som har både offensiva kvalitér och defensiva.

  Många spelare har försvunnit nu senaste två säsongerna hoppas bara man inte fyller på med gamlingar! Det räcker med att köpa 2-3 klass spelare så har vi en lysande elva och flytta upp spelare från primavera så har vi en ganska så slagkraftig trupp!

  Det viktiga kommer då att vara en tränare som vet när en spelare behöver vila och kan sätta in en ynling då i matcher som man skall vinna utan större bekymmer så att spelare slipper bli överbelastade och i vissa perioder spelar matcher bara för att göra sitt jobb, suget ska alltid finnas där till å göra mer än ett jobb bara

 11. >Mosa //

  Nja det där är inte riktigt sant. Han hann spela ett antal minuter i Milantröjan innan han skadades och hittils har han varit skrattretande dålig, nobel eller ej, men jag tror som sagt att han kan bli grym om Nesta etc agerar läromästare.

 12. >Vet ej om han kan bli grym men tillräckligt bra kan han bli och det är han säkert 🙂

  Har onyewu alla dagar i veckan framför kaladze 🙂

 13. >Kommer Gooch bara igång och får den rätta skolning i försvarskonst och får jobba lite på smidigheten så kommer han kanske att bli oväderlig framöver. Dock… så har jag mina tvivel av det jag såg i försäsongsmatcherna. Men med tanke på hur conf. cup var för honom kan jag tänka mig att han besitter kvaliteter som man inte hann se då. Kan mycket väl varit så att han var nervös och inte ville svika sina nya lagkamrater med röda kort etc det första han gjorde och därmed tog det försiktigt…

  Det som jag ser som livsviktigt nu för Milan är en ny målvakt och lite nytt kött och blod på mittfältet. Det mittfältet som älgar runt idag har vunnit mycket för oss, visst, men det finns fan inga andra alternativ, man kan alternera med Flamini, men det gör man ju inte.

  Det måste in något mer som kan tillföra en ytterligare dimension, vore skoj med en "ny" Rui Costa eller en "ny" Seedorf som kan ha samma glöd som den gode Clyde hade när han kom till klubben, då var det jävlarimej inget snack om att han skulle spela.

  Sedan skulle det inte skada med en riktigt talangfull anfallare i form av Dzeko, som på allvar kan konkurrera med Borriello så han inte sumpar tio av 12 lägen i varje match utan kanske får lite skärpa, dock så tror jag att Dzeko hade konkurrerat ut honom fullständigt, det hade ju inte varit helt fel om någon gjort det man ska göra framför mål.

 14. >Gooch har ju inte riktigt fatt chansen(tack skadehelvetet!), men visst fan finns det potential.

  Ingen varldsback, men ett javla monster fysiskt och sjalvklart i luftrummet.

  Helt perfekt som backup och verkar aven vara en skon snubbe rent privat.

  Som flertalet ovan har sagt: Satt honom under skolning av Nesta.

  Nar man jagar kvittering/seger mot lag som parkerar i och kring det egna straffomradet, sa vore han guld att ha mitt i smeten for att knoppa in inlagg.

  Kan val knappast bli samre an Kaladze samt Oddo som vikarierande mittback??

 15. >Vi borde lägga pengar på Yaya Touré nu när han är på väg bort eller varför inte Miguel Veloso?

 16. >Alltså, det jag reagerar mest på angående Silvios uttalande att han kanske skall sälja klubben (om nu dessa är korrekta) är att han talar i termer av hur det skulle påverka hans politiska karriär. Nu är det ingen hemlighet att gubben resonerar så, men att göra det så öppet visar bara att han egentligen skiter fullständigt i klubben Milan. Klubben tycks nu BARA vara ett verktyg för att locka röster. Så sorgligt.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.