Džeko, Krasić och AC Milan

>Man kan drömma sig bort. Man kan gå ned på knäna och be. Miloš Krasić berättar i en öppen intervju om hans dröm om att få sätta på sig Milantröjan i sommar; en klubb han har älskat sedan barnsben. I mina ögon ber han nästan om det. Och vem skulle han vilja ha med sig till Milanello? Jo, ingen mindre än Edin Džeko från Wolfsburg, en spelare som han hyllar och som han ställts emot i Champions League. Milansupporter sedan ung ålder, även han.

Vi har i och för sig hört det förr. Denna gång ska vi vara väldigt försiktiga för att drömma oss bort. Milannews.it, som har publicerat nyheten, hänvisar till en intervju i Blic Online. En enkel sökning på den serbiska (?) nyhetssajten resulterade i… ja, ni gissade rätt: absolut ingenting.

Källkritik, hej. Låt oss hoppas att Milannews.it har tillgång till fler nyheter än Milano siamo noi. I annat fall vore detta ytterligare en uppercut i den rödsvarta magen. Rätt tragiskt med tanke på att vi supportrar redan ligger ned. Hur som helst: status quo; hoppet dog och den milanesiska jargongen återgår således till moll.

Å andra sidan, sanningsenlig eller inte, det spelar föga roll. Till Milan är de ändå inte välkomna. Åtminstone inte så länge Silvio Berlusconi är kung på tronen.

Edit: Nåja, vi har hittat intervjun. Tack Sjuan, för länktipset. Kan man önska lite telepati också? Silvio behöver övertalas. Omgående.

21 reaktioner till “Džeko, Krasić och AC Milan”

 1. >Den intervjun är faktiskt gjord och finns att läsa under mitt länktips. Så helt ute och cyklade var inte Milannews den här gången.

  Låt oss bara hoppas att hans dröm går i uppfyllelse och att vi får se dem tillsammans med Pato nästa säsong.

 2. >Kommer tyvärr aldrig att hända 🙁

  det är större chans att jorden går under imorgon, än att någon av de kommer till Milan.

 3. >Helt ärligt. Skulle EN av nämnda spelare komma till Milanello i sommar så skulle jag bli så otroligt glad. Och skulle BÅDA bli klara för Milan i sommar så skulle jag nog börja gråta, på riktigt.

  Det där är som att läsa en rikligt detaljerad och utförlig porrnovell i någon gammal tajblaska efter 3 veckors militärtjänstgöring långt helvete in i Norrlandsskogarna.

  Men hur ofta är det så att granntejen likt i novellen faktiskt ringer på dörren iförd endast badrock och frågar om hon får gå ner, i brist på annat tidsfördriv?

  Trevlig läsning, men jag vägrar att ens hoppas.

 4. >Säger som Rickard, skulle en komma vore det skitroligt, skulle båda komma skulle jag bryta ihop.

  Tänk att vi skulle kunna skapa Europas bästa anfall med dessa två tillsammans med Ronaldinho och Pato.

  Äh, får lägga ner, detta är inte värt det.

 5. >Den som har ens en nyans av hjärncell i huvudet som någonstans antyder att Dzeko och Krasic skall ansluta till Milan i sommar förtjänar fan ett bensinlavemang.

 6. >Bara älskar o komma in på Milano siamo noi och läsa sånna här inlägg, underbart. Jag knarkade Mix gamla blogg som fan, vem gjorde inte det? Jag knarkar den här lika mycket.

  Word grabbar 🙂

  Jag har svårt att tro på att någon ens av dem kommer i sommar.. Jag hoppas inte längre, jag gav upp för länge sen..

 7. >@mister.c

  Ju fler som knarkar, desto mer säljer vi. Enkel matematik.

 8. >@ luckskij

  Majskij, majskij månskij, jag kan lura dig till Beogradskij! Jag hoppas för all del att den inte går hem i Serbien. 🙂

  För övrigt är Serbien ett lag jag hoppas väldigt mycket på till VM-slutspelet. De har potential att gå väldigt långt.

  MVH:

 9. >@marco,

  Ska du kalla mig något så får det bli Lukic, jag e ju ingen ryss heller ;).

  De har ett riktigt spännande lag, som du säger.. Bara de inte skiter sig (som vanligt) när det går emot för dem, jag minns fortfarande 0-6 mot Argentina… Men den nya tränaren verkar ha bankat vett i spelarna, det behövs!

  För övrigt hoppas jag att Stankovic blir förpassad så långt upp på läktaren som det bara går, den killen förstör så mkt i landslaget. Större diva får man leta länge efter…

  Förresten, hur kommer det sig att du håller på Serbien?

  Mvh,
  En nyfiken serbjävel

 10. >@Luckan

  Det skulle aldrig falla mig in att tro att ij-ändelser är serbiska fenomen. Ramsan flöt bara på bättre på det viset. 🙂

  Min fascination för Serbien är nog rätt spontan. Omedvetet kan det handla om att jag har flertalet serbiska vänner. Så är nämligen fallet för min Greklandsfascination. Det, och Traianos Dellas, så klart.

  Ang. Stankovic och du som har bättre koll: jag ogillar honom lika mycket som du. Finns det någon möjlighet att han bänkas i sommar, eller är det enbart våta drömmar?

  M.

 11. >@Marco

  Haha, vad bra, ville bara göra det klart för dig med ändelsen där ;).

  Serbien spelar en väldigt offensiv och glad fotboll, med otroligt mkt spring på kanterna. Vad jag tror att de kommer falla på är att de inte har någon riktig spjutspets. Har och har, men ingen som besitter en klass som resten av laget gör.

  Vad gäller stankan vågar jag inte gissa mig fram till om han blir bänkad eller inte, men som jag hoppas. I Inter gör han iaf nytta, när han spelar för landslaget så ser han sig själv som förmer än alla andra, så därför tycker han att de andra bör springa istället för honom. Och det stör mig att han flippar ut så j*vla ofta också…

  Nog med hat, nu hoppas vi på en dubbel i form av Krasic och Dzeko i sommar…

  Ps. Riktigt trevlig blogg, den enda jag bemödar mig att läsa, och gör det med stor glädje varje gång jag ser en ny text dyka upp!

  Mvh,

 12. >@Luckan

  Kul att du tycker att bloggen är trevlig. Det uppskattas och jag tror att du kommer ha anledningar att fortsätta tycka så.

  Tack för fylligt svar.

  M.

 13. >och efter den här konservationen blev marco o luckan kära o leve lyckligt i alla sina dagar hahah

  Låter det osanolikt ja det är lika sanolikt som att dzeko o krasic spelar i rödsvart till hösten

 14. >@milan2idie

  Nej för fan. Vi har bestämt en dejt jag och M.

  Nä, men för att vara seriös en stund så backar vi bandet lite till inlägget där jag påtalade om datumet när artikeln publicerades… Så ja, jag kan väl inte direkt påstå att jag är en jätteoptimist… Tacka Berlu för det.

  @Marco

  Nemas problemas, tack själv!

  Mvh,

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.